Consultant Merchandising

Consultant Merchandising

 • Analytics
 • Consumer
 • Den Bosch
 • 626 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Precima werkgeverspagina voor andere vacatures

Met de komst van big data verandert het spel van supermarkten ingrijpend. Met geavanceerde analytische modellen is het mogelijk winkelinrichting, schapinrichting en assortiment volledig op basis van data in te delen en te optimaliseren. De Consultant Merchandising ontwikkelt op basis van data nieuwe geavanceerde tools en helpt supermarkten hiermee hun data om te zetten naar praktische oplossingen.

Over Precima

Precima is onderdeel van Alliance Data, waartoe bijvoorbeeld ook Brandloyalty en IceMobile behoren. Alliance Data is beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange en wereldwijd marktleider in het analyseren van shopper data, met als doel de verkoop, winst en klantloyaliteit bij retailers te verhogen. Precima is gestart in Toronto in Noord-Amerika en is twee jaar geleden in Nederland begonnen. Precima helpt retailers om grote hoeveelhedenklantendata om te zetten in diepgaande klanteninzichten en deze vervolgens te vertalen naar nieuwe oplossingen op het gebied van prijsstelling, assortiment en winkelinrichting. Zo hoeft een retailer niets meer op gevoel te doen, maar kan de klant centraal worden gesteld bij élke beslissing die retailers nemen.

Groei in Nederland

Met Jumbo, de #2 supermarktketen in Nederland, heeft Precima inmiddels grote successen geboekt. In een intensieve samenwerking werken ze bijvoorbeeld continu aan de optimalisatie van het assortiment. Hierbij wordt een gehele afdeling van de supermarkt gemodelleerd door een krachtige computer. Als een product wordt toegevoegd aan het assortiment kan worden voorspeld wat de invloed van dat product is op de verkoop van alle andere producten in die categorie. Precima staat aan de vooravond van een flinke groei door de samenwerking met enkele nieuwe klanten, en ook doordat de relatie met bestaande klanten wordt geïntensiveerd.

Over de vacature: Consultant Merchandising

De Consultant Merchandising geeft advies aan retailers op basis van big data. Het is een combinatierol van uitrol en optimaliseren van bestaande oplossingen en het ontwikkelen van innovatieve nieuwe oplossingen. Hierbij is hij/zij de verbindende schakel tussen de klant en de Precima’s Business Intelligence en Tools Development teams. De Consultant Merchandising geeft onder andere advies op het gebied van Floor Space Optimization. Hierbij analyseert de Consultant shopperdata om te komen tot een optimale winkelinrichting. Hij/zij is niet bezig met planogrammen, maar kijkt wel op winkelniveau in welke verhoudingen verschillende productgroepen aanwezig moeten zijn in een specifieke winkel. Bijvoorbeeld: welke invloed heeft de demografie van de bezoekers op de het aantal m2 chocolade in een specifieke winkel? De Consultant Merchandising werkt voor Jumbo hierbij nauw samen met het specialistische Se7en team van Jumbo. De Consultant is continu aan het kijken of er met de data nieuwe inzichten kunnen worden gevonden en daarmee nieuwe oplossingen kunnen worden gegenereerd. Ook als een huidige klant geen interesse heeft in een nieuw idee is er binnen Precima genoeg ruimte om de oplossing alsnog uit te werken. Daarbij hoeven ideeën niet te worden beperkt door de huidige technische mogelijkheden. Een idee dat Precima nu onafhankelijk van een klant ontwikkelt, is het gebruik van beacons in een supermarkt, waardoor de bewegingen van klanten (mits zij toestemming geven) via hun mobiele telefoon binnen de supermarkt kunnen worden gevolgd. De Consultant Merchandising is analytisch sterk, denkt out-of-the-box en bouwt sterke relaties op met klanten. De doorgroeimogelijkheden bij Precima zijn enorm, ook internationaal. Zo is recentelijk de Consultant Pricing internationaal doorgegroeid naar de rol van Marketing Specialist in het Europese Marketing team dat in Londen is gevestigd. De Consultant Merchandiging werkt naast twee Consultants Assortment in het Assortment team en rapporteert aan de Manager Assortment Nick Does.

Profiel:

 • Datagedreven
 • Analytisch
 • Out-of-the-box denker
 • Teamspeler
 • Houdt van grote hoeveelheden data
 • Formule ervaring bij retailer
 • Floor space optimization ervaring is een pre
 • Category Manager aan de FMCG zijde

Contact

Consultant Merchandising Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.