Consultant Logistieke Strategie

Consultant Logistieke Strategie

  • Strategy
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 930 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Twintig bestellingen per seconde, zoveel verwerkte bol.com er de afgelopen feestdagen. Een weergaloze prestatie. Maar hoeveel zijn het er tijdens de komende feestdagen? En in 2025? De Consultant Logistieke Strategie zorgt dat bol.com haar logistieke beloften keer op keer waarmaakt, hoe explosief het aantal bestellingen ook blijft stijgen. Hij/zij is de strategisch vormgever van de logistieke organisatie en speelt voortdurend in op de klantwensen van overmorgen.

Over bol.com

Bol.com staat voor gemak, service en inspiratie. Het bedrijf is – met bijna 10 miljoen actieve klanten – de populairste winkel van Nederland en België. Het enorme assortiment bestaat uit ruim 20 miljoen artikelen; van e-books tot tuinmeubilair en van laptops tot woonaccessoires. Maar bol.com is meer dan alleen een webwinkel. Het is ook een platform waarop meer dan 20 duizend externe verkopers hun producten aanbieden. Zij profiteren van bol.com’s ongekende customer journey en het gigantische bereik.

Tussen 2011 en 2018 is de omzet meer dan verzesvoudigd. En het eindpunt is nog lang niet in zicht. Het bedrijf wil blijven uitbreiden, hoe sneller hoe beter. Hiervoor werkt bol.com voortdurend aan het verbeteren van haar proposities, het aantrekken van nieuw talent en het opschalen van de logistiek.

De waardering voor bol.com blijkt niet alleen uit de omzet en het aantal klanten dat maar blijft groeien. De e-tailer staat ook steevast in de top-5 van meest klantvriendelijke bedrijven van Nederland en in de top-3 van meest invloedrijke merken op social media. Daarnaast sleept het bedrijf jaar in jaar uit de nodige publieks- en vakprijzen in de wacht.

De vacature: Consultant Logistieke Strategie

Logistiek is het fundament van bol.com en daarmee tegelijkertijd ook één van de grootste uitdagingen. Terwijl het volume explodeert en het assortiment maar blijft groeien, zorgt de Consultant Logistieke Strategie dat de logistieke operatie vlekkeloos meeschaalt en bol.com onderscheidende diensten kan aanbieden aan haar klanten.

“Je komt te werken in een hele pionierende, open en informele setting. We stimuleren ondernemerschap en hechten veel waarde aan samenwerking. We zijn weliswaar marktleider, maar toch voelen we als een scale-up. ” – Rogier van Drooge, Director Logistieke Strategie

De Consultant Logistieke Strategie ontwikkelt de langetermijnvisie voor de logistieke keten en maakt de roadmap om naar deze visie toe te bewegen. Dat is een complexe puzzel waarbij hij/zij niet alleen rekening houdt met vandaag, maar juist een systeem ontwerpt dat is ingericht op het volume en de klantwensen van 2025. De Consultant Logistieke Strategie zorgt er daarbij voor dat de state-of-the-art technologische mogelijkheden op ieder moment optimaal worden benut. Daarvoor is hij/zij op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de markt en voert – ondersteund door analisten – benchmarks en analyses uit.

De Consultant Logistieke Strategie is in de lead bij verschillende strategische projecten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het neerzetten van een visie omtrent de groei van het logistieke netwerk, signaleren en wegnemen van capaciteitsknelpunten en faciliteren van de commerciële ontwikkelingen. Hij/zij brengt daarbij complexe problemen terug tot de kern en werkt hypothese-gedreven. Ook faciliteert de Consultant Logistieke Strategie gedragen besluitvorming en zorgt hij/zij ervoor dat ideeën en besluiten enthousiast worden omarmd door alle stakeholders.

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.