Consultant Interim Solutions

Consultant Interim Solutions

 • HR
 • Consulting
 • Amsterdam
 • 1714 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Top of Minds – vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Top of Minds is opgericht in 2008 en is met een team van 35 man één van de grotere Executive Search-kantoren van Nederland. Top of Minds is marktleider in het ‘bijna boardroom’-segment: dat van executive professionals met salarissen tot 300k.

De kracht achter de snelle groei is Top of Minds’ focus op Employer Marketing. Met een goed verhaal werf je goede kandidaten. Employer Marketing gaat dus strategisch om met de branding van werkgevers en vacatures. Nu is het zaak om met dit recept ook de Interim-markt te veroveren.

Een onderscheidende werkwijze in Executive Search

De Executive Search-markt bestond tot voor kort enkel uit ‘fluister-business’. Als vacatures al publiek werden gemaakt, gebeurde dat anoniem. Long lists werden opgebouwd via het één-voor-één benaderen van kandidaten.

Maar die methode is hopeloos ouderwets en inefficiënt. Top of Minds introduceerde een nieuwe werkwijze in de sector, door de vacatures van haar klanten openbaar te maken; veel liefde te stoppen in het schrijven van wervende functieprofielen; en de volledige kracht van sociale media te benutten om kandidaten te werven.

Tien jaar later is er een nieuwe realiteit binnen Executive Search. Daarbij is Top of Minds nog steeds koploper als het gaat om innovatie op het gebied van recruitment en online marketing.

Nu is Interim aan de beurt

Gek genoeg is de dienstverlening in de Interim-branche nog blijven hangen in de oude realiteit. Alles is gericht op het bewaken van de klantrelatie, dus er wordt zo min mogelijk ruchtbaarheid gegeven aan wie die klant is en wat hij of zij zoekt. Bovendien hangt er een zweem van geheimzinnigheid om de opdrachten – vaak omdat searchbureaus per opdracht met elkaar moeten concurreren om het leveren van de beste en meest goedkope oplossing. Als een kandidaat interesse toont is het zaak hem of haar zo snel mogelijk aan tafel te krijgen.

Dit werkt een transactionele en weinig inhoudelijke dynamiek in de hand. Ook wordt de tijd niet genomen een fatsoenlijke longlist op te bouwen, of om inhoudelijke selectiegesprekken te voeren.

Top of Minds pakt het anders aan. Interim opdrachten worden enkel aangenomen op basis van exclusiviteit. Een wervend functieprofiel wordt opgesteld en verspreid onder ALLE relevante kandidaten in Nederland. In plaats van een longlist van 20, werkt Top of Minds met een bereik van 2.000 kandidaten voor een interimfunctie. Het laat zich raden dat de shortlist die hieruit volgt, vele malen sterker is dan bij de gebruikelijke methode.

Deze werkwijze duurt iets langer – maar voor 80% van de interim opdrachten is een doorlooptijd van 2 weken net zo acceptabel als één van 2 dagen. De afgesproken exclusiviteit brengt rust en geeft tijd voor aandacht en kwaliteit.

Ik voelde vanaf het begin aan dat de kwaliteit van het Top of Minds team, gecombineerd met het uitstekende klantnetwerk en de sterke marketingconcepten waarmee Top of Minds werkt, de Interim Solutions tak tot een succes konden maken. Het afgelopen jaar heeft Top of Minds al direct fantastische interim plaatsingen gerealiseerd, waarbij we grote bestaande bureaus in hun veld hebben weten te verslaan. Dat zegt wel iets over de potentie van deze business. We staan echt nog maar aan het begin.’ – Ian Dove, Managing Director Interim Solutions

Vacature: Consulant Interim Solutions

Het uitbreiden van de Interim Solutions tak begint bij het vormen van het juiste team. In eerste instantie gebeurt dat met het aantrekken van een Commercial Consultant Interim Solutions. Deze persoon wordt de tweede man of vrouw binnen Interim Solutions en gaat samen met Ian de richting van de business bepalen. Het belangrijkste daarbij is dat hij of zij een intrinsieke nieuwsgierigheid heeft naar de snel bewegende markt van interim- en adviesrollen op niveau.

Die intrinsieke interesse ligt aan de basis van de snelheid en handigheid waarmee goede interim deals worden gesloten. Dat proces is fundamenteel anders dan bij Executive Search, waar de tijdslijnen veel langer zijn. Het gaat bij Interim juist vaak om zeer specifieke behoeften, waarbij de cliënt binnen 48 uur de juiste persoon wil hebben om het bedrijf bijvoorbeeld de komende 6 maanden te ondersteunen. En die ondersteuning kan weer variëren van het in stand houden van ‘business as usual’, tot het mogelijk maken van noodzakelijke en ingrijpende veranderingen. Het Interim Solutions team – dus ook de Commercial Consultant – is, vanuit oprechte interesse in de menselijke en commerciële aspecten van de markt, in staat razendsnel tot de kern te komen van de klantvraag én de vraag wat potentiële kandidaten drijft en onderscheidt.

De snelheid en veeleisendheid van deze markt vragen om een ondernemende geest en een voorkeur voor initiatief. De Commercial Consultant benadert zijn of haar netwerk proactief en heeft een neus voor het identificeren van mogelijkheden. Hij of zij begrijpt daarbij dat het belangrijk is regelmatig in contacten te investeren, ook als er geen directe link is met concrete deals. Tegelijkertijd is de Commercial Consultant Interim Solutions voldoende inhoudelijk en weldoordacht om door haar of zijn netwerk oprecht gewaardeerd te worden. De commerciële kant van Interim Search is geen geheim, maar het Interim Solutions team moet laten zien dat die kant perfect samengaat met intrinsieke interesse in mensen en het genereren van kansen en successen binnen het netwerk.

‘Ik heb zowel ervaring binnen de grote corporate recruitment firma’s, als in het leiden van mijn eigen bedrijf met alle vrijheid die daarbij hoort. Top of Minds biedt echt het beste van deze twee werelden. Het combineert de aantrekkingskracht van één van de meest intrigerende en veelbesproken namen binnen de Nederlandse Executive Recruitment markt, met de dynamiek en wendbaarheid van een scale-up. Dit is een fantastisch moment om bij het bedrijf te komen. Over een paar jaar kijken we hierop terug en denken dan: WOW, dit hebben wij opgebouwd.’ – Ian Dove, Managing Director Interim Solutions

Kandidaatprofiel

 • Heeft ca. 5-15 jaar werkervaring; bij voorkeur uiteraard binnen Executive Search of Interim Management / Research, maar een achtergrond in commerciële rollen kan ook geschikt zijn.
 • Combineert inhoud (begrip van de klantvraag, interesse in drijfveren van mensen) met flair en een initiatiefrijke houding – en begrijpt dat die combinatie de sleutel tot succes is in deze markt
 • Heeft een WO-graad, bij voorkeur in een business gerelateerd veld (in verband met het hoge ‘case study’-karakter van het werk)
 • Combineert creativiteit met doorzettingsvermogen; gelooft dat er altijd een manier is om iets voor elkaar te krijgen
 • Is pragmatisch en resultaatgedreven
 • Is geïntrigeerd door de mogelijkheid een nieuwe business unit semi-zelfstandig op- en uit te bouwen
 • Potentie, interesse, netwerkvaardigheden en de capaciteit om direct goede ideeën en initiatieven te demonstreren zijn minstens zo belangrijk als een track record in de sector

Neem voor meer informatie contact op met Ian Dove, via ian.dove@topofminds.com.

Contact

Ian Dove Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.