Consultant voor de Consulting Practice

Consultant voor de Consulting Practice

 • HR
 • Consulting
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 01 mei 2023
 • Vanaf 2 jaar werkervaring
 • 1408 views

Kandidaatprofiel*

 • WO-denkniveau
 • Vanaf 2 jaar ervaring
 • In corporate recruitment
 • Binnen consulting

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Wanneer consultancykantoren in Nederland experienced hires willen aantrekken, is Top of Minds Executive Search de aangewezen partner. Top of Minds bemiddelt consultants vanaf enkele jaren ervaring tot en met partner-level. Voor internationale generalistische kantoren, nichebureaus en alles daartussenin. Wegens groei van de vraag naar deze dienstverlening, is er een vacature voor een Consultant.

Over Top of Minds

Top of Minds is een in 2008 opgericht internationaal bureau voor executive search met locaties in Amsterdam, Rotterdam, Frankfurt en Madrid. We onderscheiden ons door inhoudelijke diepgang, sterke relaties en het slim inzetten van digitale technologie, storytelling en contentmarketing.

“Als headhunter voor de bovenlaag van de arbeidsmarkt zijn we erop gericht om niet alleen vooruitstrevend te zijn, maar dat ook te blijven.” – Auke Bijnsdorp, Founder & Managing Director Top of Minds Executive Search

Dankzij ons disruptieve businessmodel groeien we hard, ongeacht de marktomstandigheden. We zijn inmiddels met ruim dertig consultants en een uitgebreide support staff. Ook inhoudelijk zijn we uitgewaaierd naar een breed palet aan sectoren, functiegebieden en salarisniveaus.

Ook de vraag naar bemiddeling op het gebied van consulting groeit. Het consultinglandschap is complexer dan men op het eerste gezicht zou denken, met meer dan driehonderd leidende consultancybureaus in Nederland, variërend van grote generalistische kantoren tot kleine bureaus die gespecialiseerd zijn in een bepaalde niche. Onder onze vaste klanten bevinden zich grote kantoren als Bain, BCG en Deloitte, maar ook nichekantoren als Newcraft, Magnus Energy en Imagine Digital.

Bij Top of Minds hebben we veel kennis in huis over de consultancymarkt en kunnen we de verschillende partijen dus goed positioneren. Omdat de vraag naar onze dienstverlening stijgt, zowel vanuit klant- als kandidaatzijde, is er een vacature voor een consultant met ervaring binnen deze bijzondere sector.

Vacature: Consultant

Dit is een kans voor een kandidaat met een achtergrond in corporate recruitment om de overstap naar bureauzijde te maken. Daarbij kan zij/hij voortbouwen op expertise in de doelgroep van consultants, en hun tegelijkertijd een breder palet aan carrièremogelijkheden bieden. Dat zorgt voor een nieuwe dynamiek en verdieping van de relatie. De Consultant kan zich in deze rol blijven ontwikkelen door continu nieuwe vaardigheden op te doen en zich inhoudelijk te verdiepen in verschillende sectoren.

De Consulting Practice wordt geleid door Catherine Visch, die meer dan tien jaar aan recruitmentervaring heeft binnen het consultingdomein. Verder bestaat het team uit een consultant, Vivian den Dekker, en drie gespecialiseerde Research Assistants, die op veel vlakken ondersteuning bieden. Het team beschikt over een uitgebreid netwerk, een goede naam in de markt en veel relevante expertise. Dat zorgt voor een zachte landing en een prettige samenwerking.

“Wij bevinden ons in de unieke positie dat we nauw betrokken kunnen blijven bij de carrièreontwikkeling van consultants, juist doordat we hen zo’n breed palet aan opties kunnen bieden. Bovendien worden kandidaten vaak opdrachtgevers, dus het contact blijft hecht.” – Catherine Visch, Consultant

Sparringpartner voor kandidaten én werkgevers

De Consultant is niet alleen voor kandidaten een inhoudelijk sparringpartner, maar ook voor werkgevers. Het unieke aan de relatie met opdrachtgevers is de focus op de lange termijn. Opdrachten gaan vaak niet over één vacature maar over het bouwen en onderhouden van teams bij de werkgever. Dit biedt ruim baan voor diepgang en focus op kwaliteit. De Consultant wordt getraind in gesprekstechnieken om opdrachtgevers te helpen met het doorgronden van werkgeversvraagstukken, het vormgeven van de wervingspitch en het vinden van de juiste kandidaten.

De samenwerking met het team van Top of Minds is nauw, maar de Consultant krijgt ook de kans om opdrachten van a tot z op zich te nemen. De verantwoordelijkheden lopen uiteen van inhoudelijke intakes met klanten, het briefen van het marketingteam en aansturen van researchers tot het voeren van coachende gesprekken met kandidaten, inhoudelijke begeleiding, relatiemanagement en nazorg.

Impact op de organisatie

Consultants worden uitgedaagd om ook mee te bouwen aan Top of Minds als organisatie. Dat kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan crossfunctionele projecten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van tech-tools, best practices breed uitrollen, of het versterken van de sustainability-propositie. Ook deelnemen aan feestcommissies of het organiseren van de jaarlijkse strategieweek behoort tot de mogelijkheden. Bij dat laatste komt heel wat plan- en organisatiewerk bij kijken, omdat alle teams van alle kantoren elkaar samen treffen op een bijzondere locatie. In 2022 was dat Ibiza.

Kortom, dit is een uitdagende rol voor een ambitieuze recruiter met een achtergrond binnen consulting.

 

Interesse?

Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Consultant voor de Consulting Practice

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.