Consultant 7EVEN

Consultant 7EVEN

 • Strategy
 • Consumer
 • Veghel
 • 1433 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Wat zijn de best verkochte artikelen? Wat is de slimste combinatie van producten? Welke promoties zijn het meest effectief en welke afwegingen maakt de klant op de winkelvloer? Dit zijn cruciale vragen om te bepalen hoe Jumbo de beste en meest klantgerichte supermarkt van Nederland blijft. De Consultant 7EVEN vervult hierin een sleutelrol: je stimuleert de groei van Jumbo op basis van consumer insights en hebt daarmee direct invloed op de commerciële besluitvorming.

Jumbo

Jumbo Supermarkten is de snelst groeiende food retailer van Europa. Door natuurlijke groei en de acquisities van C1000, Super de Boer en La Place is Jumbo de onbetwiste #2 van Nederland geworden. Er wordt flink geïnvesteerd in spectaculaire innovaties zoals de Foodmarkten in Breda, Amsterdam en Veghel, de Pick-up Points van Jumbo.com en de oprichting van een invloedrijke big data afdeling. De aanpak van Jumbo is eigenzinnig, zoals dat alleen bij een familiebedrijf kan. Veel retailers kiezen voor een hoge reguliere prijs, afgewisseld met diepe promoties. Jumbo gelooft daar niet in: de prijs is elke dag de laagste. De formule is helder: de beste service met het beste assortiment, tegen de laagste prijs. Het familiebedrijf heeft een ondernemende hands-on cultuur. Jumbo gelooft dat iedere dag beter kan. De werkomgeving is daardoor continu in ontwikkeling, waardoor nieuwe kansen en werkgebieden zich doorlopend aanbieden. Jumbo’s 7EVEN is daar een mooi voorbeeld van. Het team bepaalt wat anders moet en kan en stroopt de mouwen op om dit waar te maken.

7EVEN: een goudmijn aan data

Met ruim 600 winkels en drie miljoen klanten per week is er aan kassadata geen gebrek bij Jumbo. De uitdaging is om daar heldere conclusies uit te trekken, plannen te ontwikkelen en deze te implementeren. Het gaat erom de toegevoegde waarde van de data in de praktijk te brengen. Om dat te doen is in 2014 Jumbo 7EVEN (genoemd naar Jumbo’s 7 Zekerheden) opgericht: een high-tech start-up binnen Jumbo. In samenwerking met Precima en de belangrijkste leveranciers van Jumbo wordt het koopgedrag van klanten op winkel- en transactieniveau geanalyseerd.

De Directie en de commerciële MT’s zijn nauw betrokken bij 7EVEN. Inzicht in koopgedrag is immers ontzettend waardevolle input om de Jumbo-klant nog centraler te kunnen stellen. Jumbo 7EVEN heeft zijn plek bewezen door onder andere de succesvolle optimalisatie van het merendeel van het Jumbo assortiment. Verder richt het team zich op prijs, promoties, winkel- en schapindeling. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor het trainen en opleiden van de commerciële afdeling zodat zij steeds zelfstandiger en meer datagedreven beslissingen kunnen nemen.

Vacature Consultant 7EVEN

De Consultant 7EVEN stelt de wensen van de klant centraal door middel van diepgaande analyses van klantgedrag op basis van de beschikbare kassadata. Het gaat daarbij om het genereren van hoogwaardige inzichten voor Assortiment Management, de brede uitrol van category management processen en datagedreven besluitvorming. Tevens maakt de Consultant 7EVEN de vertaalslag naar praktijkgerichte adviezen en naar plannen om de beleving van de klant in alle Jumbo winkels te optimaliseren. Bijvoorbeeld: kopen klanten ook meer snacks als ze frisdrank kopen? Zo ja (of nee), welke promoties moeten daaraan gekoppeld worden en heeft dat consequenties voor de indeling van het winkelschap?

Kortom, de Consultant 7EVEN gaat op zoek naar tastbare resultaten voor Assortiment Management door te bepalen welke inzichten nodig zijn, deze zelf te genereren en vervolgens te vertalen naar de winkelvloer. Een belangrijk onderdeel hiervan is commerciële beslissingen beïnvloeden en draagvlak voor de data-driven actieplannen bij de Assortiment Managers creëren.

Persoonlijkheid

 • Strategisch
 • Analytisch
 • Commercieel

Ervaring

 • Strategy of management consulting
 • Projecten of werkervaring in retail
 • Category management

Carrièreperspectief

Deze functie sluit naadloos aan op de vaardigheden van een strategie consultant, namelijk: analytische vaardigheden, overtuigingskracht en focus op datagedreven besluitvorming, gecombineerd met een sterke persoonlijkheid. Minimaal drie jaar ervaring is essentieel, net als aantoonbare affiniteit met retail. De Consultant 7EVEN opereert in het strategische hart van de commerciële organisatie en rapporteert indirect aan de Manager 7EVEN, Tim Hehenkamp (ex-OC&C).

 • Combinatie tussen analyse en praktijkgerichte adviezen
 • Werkzaam binnen de dynamische omgeving van een van de grootste Nederlandse retailers
 • Invloed op commerciële besluitvorming
 • Familiebedrijf is continu in ontwikkeling: mooie positie om hierin mee te bewegen

Contact

Consultant 7EVEN Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.