Communications Manager

Communications Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 1233 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Primark werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 8 jaar ervaring
 • Met merken (bouwen) in een internationale omgeving
 • Reputatiemanagement
 • Corporate PR
 • Strategisch
 • Zelfstarter

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Primark is een van de snelstgroeiende internationale kledingretailers. Vrijwel alle mensen kennen het merk, maar lang niet iedereen heeft er het juiste beeld bij. Een mooie, impactvolle uitdaging voor de Communications Manager om ‘the story of Primark’ in Nederland goed over de bühne te brengen.

Over Primark

In 1969 opent in Dublin de eerste ‘Penneys’, een winkel waar consumenten betaalbare kleding kunnen kopen. Hoe groot het merk – inmiddels Primark – de afgelopen vijftig jaar ook geworden is, dat uitgangspunt bleef al die jaren onveranderd. In de nu meer dan vierhonderd Primark-winkels in veertien landen kopen consumenten volop kleding, beautyproducten en woondecoratie voor een betaalbare prijs.

Het woord ‘fast-paced’ kent bij Primark een geheel eigen dimensie. De keten groeit al jaren extreem hard en het einde is nog lang niet in zicht. In de komende drie jaar wil Primark minimaal tweehonderd nieuwe winkels openen, vooral in Europa en de Verenigde Staten. Ook ontwikkelt het bedrijf volop partnerships en initiatieven om de ervaring en klantreis in de winkel en online te optimaliseren.

Met twintig Nederlandse winkels is Primark in ons land stevig gevestigd. Vanuit het hoofdkantoor boven de winkel op het Damrak in Amsterdam, het regionale kantoor in Rotterdam en deels vanuit huis, werken zo’n 25 mensen om het Nederlandse succes van de retailer verder uit te bouwen. Dat kan niet los worden gezien van het imago van Primark, dat niet altijd strookt met de werkelijkheid. Als eindverantwoordelijke voor de interne en externe corporate communicatie gaat de Communications Manager op dit gebied het verschil maken.

Vacature: Communications Manager

De rol van Communications Manager Nederland is nieuw en strategisch gezien een hele belangrijke. De Communications Manager neemt de corporate communicatiestrategie vanuit Primark Global als uitgangspunt, en gebruikt eigen kennis en ervaring als merkenbouwer om deze effectief naar de Nederlandse markt te vertalen.

Met het heldere, overtuigende narratief die de Communications Manager ontwikkelt, treedt zij/hij proactief naar buiten. Zij/hij vindt altijd de juiste momenten, thema’s en invalshoeken om het verhaal overtuigend aan klanten, stakeholders en in de media te vertellen. Daarbij werkt de Communications Manager nauw samen met een toegewijd team van een extern corporate PR-bureau.

Primark Cares

Een van de thema’s waarop Primark zich in Nederland sterker wil laten zien, is de duurzaamheidsstrategie ‘Primark Cares’. De Communications Manager stippelt een strategisch en transparant communicatieplan uit, waarin zij/hij uiteenzet hoe, waar, wanneer en tegen wie Primark over haar duurzaamheidsstrategie en -projecten gaat communiceren.

De Communications Manager is onderdeel van het Leadership Team en een belangrijke adviseur van de Country Manager. In de toekomst kan de Communications Manager mogelijk een communicatieteam bouwen, maar vooralsnog draagt zij/hij alleen de eindverantwoordelijkheid. Het is een zelfstandige rol, maar in de dagelijkse praktijk werkt de Communications Manager veel samen met de Brand Communication Business Partner, de Country Manager, het Global Corporate Affairs Team – dat zij/hij eens per paar maanden in Dublin bezoekt voor overleg – en het eerdergenoemde externe corporate PR-bureau. De Communications Manager rapporteert direct aan de Head of Communication Duitsland, met wie zij/hij veel kennis en best practices deelt. Ook is er een dotted line naar David Swann Lassche, Country Manager Nederland.

“Als Communications Manager krijg je de verantwoordelijkheid en de vrijheid om ons merk in Nederland verder te bouwen en optimaal neer te zetten. Een mooie, bij vlagen pittige uitdaging, waarvoor je van de internationale organisatie alle support krijgt. En vooral een uitdaging waarin je echt het verschil kunt maken.” – David Swann Lassche, Country Manager Nederland

De rol is een geweldige kans voor een ervaren merkenbouwer met internationale ervaring. Juist omdat er op communicatief vlak en op het gebied van reputatiemanagement veel kansen liggen, is dit bij uitstek een rol waarmee iemand echt impact kan maken. De ideale kandidaat gedijt goed in een extreem dynamische omgeving en heeft bij voorkeur ervaring in de retail. Taalvaardigheid in het Engels en Nederlands is een must, net als een daadkrachtige aanpak. Gewapend met deze skills, ervaring en energie betreedt de Communications Manager een geweldig internationaal speelveld waar op termijn mooie doorgroeimogelijkheden in het verschiet liggen.

 

Interesse?

Primark werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Max Tasseron Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.