Manager Communicatie & Marketing

Manager Communicatie & Marketing

 • Marketing
 • Energy
 • Eco
 • Houten
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 2776 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Inventum werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • Met communicatie en (brand)marketing
 • Binnen een B2B-omgeving
 • Zelfstarter

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

De energietransitie biedt Inventum Technologies substantiële groeikansen. Inventum wil namelijk een actieve en vernieuwende rol spelen in het verduurzamingsproces van huishoudens. Om met onder meer hun ventilatiewarmtepompen en boilers de markt te veroveren, bouwt de Manager Communicatie & Marketing een marketingteam en zet zij/hij naar eigen inzicht de koers uit om Inventum Technologies op de kaart te zetten.

Over Inventum Technologies

Het succesverhaal van Inventum begint in 1908. In dit jaar richt ingenieur Alexander Vosmaer het eerste Nederlandse bedrijf voor kleine huishoudelijke apparatuur op. Zijn tijd ver vooruit, start hij in de jaren twintig met de productie van warmwaterboilers. Tot op de dag van vandaag staat de ontwikkeling van innovatieve, energiezuinige producten bij Inventum centraal. 

Tegenwoordig focust het bedrijf zich op het breder ontwikkelen van producten voor de duurzame energie. Denk hierbij aan ventilatiewarmtepompen, keukenboilers, koperen/rvs boilers en de hieraan gelieerde modulaire en hybride oplossingen voor merken zoals Grohe. Wat betreft duurzaamheid staan de producten al jarenlang hoog in de ranking en heeft het bedrijf grootse toekomstplannen. Van onderzoek en productie tot inkoop en sales, alle afdelingen vallen onder één dak in de fabriek in Houten. Als een van de weinige leveranciers in Nederland maakt het bedrijf zijn producten zelf en reikt hun afzetmarkt tot ver buiten onze landsgrenzen. 

Nederland heeft als doel per 2050 geheel aardgasvrij te zijn. Om hieraan bij te dragen wil Inventum een actieve en vernieuwende rol in het verduurzamingsproces van Nederlandse woningen spelen. Om dit goed van de grond te krijgen, zit het bedrijf momenteel midden in een verandertraject dat zich onder andere focust op klantgericht denken. 

Vacature: Manager Communicatie & Marketing

Nu de vraag naar duurzame oplossingen groeit en Inventum met het eigen merk de markt wil veroveren, is er behoefte aan een marketingafdeling van niveau. Aan de Manager Communicatie & Marketing de taak om een topteam om zich heen te verzamelen dat Inventum op de kaart zet als aanjager van de groene transitie.

Inventum heeft een extern bureau ingeschakeld voor de branding en de customer journey. Dit is de basis waarop de Manager Communicatie & Marketing landt, de rest is geheel naar eigen inzicht in te vullen. Van strategie tot uitvoering: de Manager Communicatie & Marketing maakt concrete marketingplannen op alle niveaus, uiteraard onderbouwd met cijfers en onderzoek. Zij/hij sluit partnerships af, stelt projectplannen op en buigt zich over de productmarketing. Ook het stuk communicatie valt onder de verantwoordelijkheden van de Manager. Wat is precies onze doelgroep, waar hecht deze waarde aan en via welke kanalen kunnen we hen het beste bereiken? Uit eerdere onderzoeken blijkt bijvoorbeeld dat korte nieuwsberichten op social media het beste worden gelezen.

De uitvoering van de plannen gebeurt onder leiding van de Manager Communicatie & Marketing. In het begin zal de Manager ook veel zelf bij de uitvoering betrokken zijn, omdat het team nog gebouwd moet worden. Een doenersmentaliteit is dan ook onmisbaar in deze rol. Dat betekent echter niet dat de Manager Communicatie & Marketing in het begin alles zelf moet doen; er is ruimvoldoende budget om taken uit te besteden.

Vrijheid voor eigen invulling

Ervaring als leidinggevende is voor deze rol niet nodig. Belangrijker zijn leiderschapskwaliteiten, zoals een pragmatische instelling, eagerness en voldoende zelfvertrouwen om een eigen weg te vinden. De Manager Communicatie & Marketing rapporteert aan de CCO, die groot voorstander is van vrijheid. De CCO is op zoek naar een kandidaat aan wie hij de grote verantwoordelijkheid voor de re-branding, en alles wat daarbij komt kijken, kan toevertrouwen. De ideale kandidaat neemt de vrijheid, draagt haar/zijn visie uit, formuleert lange termijn doelen en krijgt tegelijkertijd dingen voor elkaar.

 “Je stapt een onontgonnen gebied in. Je moet durven, in het diepe springen en hands-on zijn.” – Nicole Metsemakers, HR-manager

Binnen de rol is er volop ruimte om te leren en te groeien. Bovendien is de Manager Communicatie & Marketing een belangrijke spil in de groeiplannen van Inventum, want door de afdeling naar eigen inzicht op te zetten, bepaalt zij/hij de toon voor de toekomst.

 

Interesse?   

Inventum werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emma de Wit via emma.dewit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.  

Contact

Emma de Wit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.