Commerciële Productmanager E-bikes

Commerciële Productmanager E-bikes

Andere vacatures

Nunspeet

Consumer Goods

Product Manager

Publicatie: 25 juli 2018

Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsmarkt. Maar fietsen zijn niet alleen in Nederland populair, dus de ambitie is groot: Stella wil marktleider worden in Europa. En daarvoor heeft het bedrijf goede papieren in handen. Voor de ontwikkeling en uitrol van de ambitieuze groeistrategie zijn er op dit moment diverse te vervullen sleutelposities in de organisatie.

De Stella belofte: altijd de beste keus

Het verhaal van Stella lijkt er een uit een jongensboek. In 2011 zien twee jonge ondernemers een groeimarkt voor e-bikes ontstaan. Daan van Renselaar en Wilco van de Kamp bedenken en assembleren de eerste Stella e-bike in een schuurtje in hun achtertuin. Zeven jaar later zijn ze marktleider in Nederland. Een unieke prestatie in de atypische Nederlandse fietsmarkt, dat al jaren gedomineerd wordt door een handjevol grote spelers.

Unieke D2C propositie

Het succes van Stella schuilt achter hun unieke servicegerichte direct-to-consumer propositie. De e-bikes worden exclusief via eigen kanalen verkocht. En door de middle-man uit het proces te halen kan Stella haar e-bikes voor een lagere prijs dan de concurrent verkopen

Het uitschakelen van tussenpartijen levert ook andere voordelen op. Door de e-bikes alleen via hun eigen kanaal te verkopen kan Stella de klantbeleving controleren en een unieke garantie bieden. Er rijden bijvoorbeeld busjes het land voor een test-service-aan-huis, zodat klanten de fiets kunnen testen in hun eigen omgeving. En Stella weet exact wie haar klanten zijn. Daardoor kan ze rechtstreekst met klanten communiceren en feedback verzamelen. Zo verzamelt ze waardevolle data over de markt en worden de e-bikes continu verbeterd.

En dat levert een goede uitgangspositie voor de toekomst op. Als de groeicurve van de elektronische fietsenmarkt afneemt door verzadiging, verschuift de focus van aanschaf naar vervanging. In tegenstelling tot concurrenten kan Stella haar klanten proactief benaderen met interessante proposities wanneer zij open staan voor een nieuwe e-bike.

De ambitie: marktleider in Europa

Overal in Europa is dezelfde trend te zien: de verkoop van fietsen neemt af, maar die van e-bikes neemt toe. En als marktleider in het grootste fietsenland van Europa heeft Stella de beste positie om daar van te profiteren.

Samen met investeringspartner DM Equity Partners, dat begin 2018 een substantieel minderheidsbelang in de organisatie heeft genomen, zet Stella inmiddels haar eerste stappen op de Europese markt. De investeringspartij, mede opgericht door Ben Mandemakers, ondersteunt de Europese groei zowel financieel als professioneel. Door de grote overeenkomsten met de Nederlandse fietsmarkt richt het bedrijf zich eerst op uitbreiding naar Duitsland.

Naast de internationale uitbreiding zet Stella sterk in op verdere professionalisering en innovatie. Zo ontwikkelt de R&D afdeling een nieuwe lijn met innovatieve producten voor een bredere doelgroep. En werken ze aan vernieuwde accu-technologie om de levensduur en actieradius te verbeteren. Maar ook op het gebied van service blijft het bedrijf innoveren. Er rijden inmiddels Stella-bussen door heel Nederland zijn er experience centers geopend waar klanten de verschillende e-bikes kunnen zien en testen.

Cultuur

Op dit moment werken er 400 professionals vanuit 38 vestigingen en het hoofdkantoor dagelijks aan de groei van Stella. De platte organisatiestructuur zorgt voor een open cultuur, waar iedereen zich verbonden voelt met elkaar en de organisatie, maar wel zijn eigen winkel runt. Daardoor is de organisatie wendbaar en worden goede ideeën snel gevalideerd en gerealiseerd. Alles binnen Stella staat in het teken van innovatie, professionaliseren en groei. Zo wordt er op dit moment een nieuw state-of-the-art hoofdkantoor gebouwd in Nunspeet, en zijn er diverse vacatures.

Vacature: Commerciële Productmanager E-bikes

Geheel in lijn met de verwachting dat in de toekomst alle fietsen een vorm van elektrische ondersteuning zullen hebben, werkt Stella dagelijks aan de ontwikkeling van nieuwe e-bikes. De Commerciële Productmanager is P&L verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een geheel nieuwe lijn e-bikes.

De Productmanager is verantwoordelijk voor de groeistrategie en bepaalt op basis van marktonderzoek waar de beste uitbreidingskansen liggen. De Productmanager is van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling en is daarbij verantwoordelijk voor het bewaken van de planning en budgetten. Zo bezoekt de Productmanager regelmatig (internationale) leveranciers en schakelt intensief met R&D over het design. Daarnaast ontwikkelt hij/zij samen met marketing en sales innovatieve go-to-market strategieën voor de nieuwe lijn van e-bikes. De Productmanager rapporteert direct aan de directie en schakelt intensief met in- en externe stakeholders.

Kandidaatsprofiel

Ervaring

  • Minimaal vijf jaar relevante ervaring in een P&L verantwoordelijke, commerciële positie
  • Ervaring met de uitvoer van grootschalige projecten en productintroducties
  • HBO of WO opgeleid
  • Ervaring binnen een snelgroeiende, internationale organisatie is een pre
  • Kennis van marketing- en sales processen.

Persoonlijkheid

  • Resultaatgericht
  • Communicatief sterk
  • Proactief en ondernemend
  • Analytisch en creatief
  • Sterke stakeholdermanager

Lees het uitgebreide functieprofiel (PDF)   

Stella werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Barbara Sauter via barbara@topofminds.com.

Barbara Sauter

Barbara Sauter

Consultant

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Inspirerend interview

Interview met Daan van Renselaar

Co-Founder van Stella

Ondernemen zit in het DNA van Daan van Renselaar. Dat wordt direct duidelijk in het gesprek met de succesvolle co-Founder van Stella.

Lees meer