Commercieel Manager

Commercieel Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Warmenhuizen
 • 988 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Koninklijke Vezet werkgeverspagina voor andere vacatures

Koninklijke Vezet is Europees marktleider in gemaksgroente, gesneden fruit, maaltijdsalades en koelverse pizza’s. Zeker nu de aandacht voor gezondheid en duurzaamheid groeit, wil het bedrijf zijn missie voortvarend uitvoeren: gezond eten met meer groente en fruit voor iedereen smakelijk en makkelijk maken. Om dat te bereiken innoveert de onderneming continu, met nieuwe producten zoals de Saladbowl zonder toegevoegde suikers bij Albert Heijn. De Commercieel Manager krijgt een sleutelrol in het vormgeven en waarmaken van de missie van Vezet, en in de verandering in de organisatie die daarvoor nodig is.

HOFLEVERANCIER VAN ALBERT HEIJN

Vezet is hofleverancier van Albert Heijn-Delhaize. Kijk in het groentekoelvak en je ziet de producten van Vezet liggen – al zijn ze niet meteen herkenbaar, want ze dragen het label van AH. Doordat de vraag naar verse producten stijgt, zit Vezet in een gezond groeiende markt waar nog heel veel mogelijkheden liggen. Vanuit eigen data en marketing intelligence signaleert Vezet zelf kansen. Met deze inzichten gaat Vezet met Albert Heijn om tafel om nieuwe koelversproducten te ontwikkelen. Zo creëerden Vezet en Albert Heijn in het verleden al de koelverspizza en de Allerhande Box. Omdat het succes van Albert Heijn en Vezet in elkaars verlengde ligt, werken beide partijen op strategisch niveau samen.

VEZET: VOORUITSTREVEND, NUCHTER EN INVENTIEF

Vezet wil vooruit. Altijd. De cultuur is een spannende mix van vernieuwingsdrang, nuchterheid en ruimte voor initiatief. Het besef dat vernieuwen niet vanzelf gaat, is enorm. Dat is de basis waarop Vezet groeit. Momenteel maakt de organisatie deze groei waar met 1300 medewerkers, 4 gespecialiseerde fabrieken in Noord-Holland en vestigingen in Scandinavië en het zuiden van het Nederland.

Vezet staat op het punt om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Door veranderingen in de bedrijfsstructuur en aanscherping van de ambities, zijn er op key-posities vacatures ontstaan. Deze bieden ruimte aan ambitieuze mensen die Vezet naar een hoger plan kunnen brengen. Die snel kunnen schakelen en de korte lijnen in de organisatie optimaal benutten.

Eén van de key-posities is de rol van Commercieel Manager in de belangrijkste categorie: Groentegemak. De Commercieel manager is verantwoordelijk voor het beleid op het gebied van strategische marketing en sales van de eigen business unit en rapporteert direct aan de Commercieel Directeur Fedde Jonker. Daarnaast wordt hij of zij lid van het Management Team (MT), het Commercial Management Team en uiteraard stuurt de hij of zij het commerciële team aan. Het team bestaat uit een Accountmanager, een junior Accountmanager en een Marketing Manager. Indirect maakt de aansturing van de Product Managers  – die uiteindelijk de plannen waar moeten maken – ook deel uit van deze commerciële functie. Binnen Ahold-Delhaize vertegenwoordig de Commercieel Manager Koninklijke Vezet in de periodieke en jaarlijkse commerciële en financiële overleggen.

‘Dit is een geweldige baan als je stevig in je schoenen staat. Je moet het lef hebben om tegengas te geven bij onze grootste klant en in staat zijn om je eigen team te stimuleren en motiveren.’ Fedde Jonker, Commercieel Directeur bij Vezet

VACATURE: COMMERCIEEL MANAGER

De opdracht klinkt eenvoudig, maar is ambitieus: geef samen met Vezet de organisatieverandering gestalte en til de productgroep Groentegemak naar een hoger plan. Hiervoor krijgt de Commercieel Manager niet alleen alle ruimte, maar ook een sterk team en een klant die strategisch wil samenwerken. Dat gecombineerd met de verantwoordelijkheid voor een groot budget, de noodzakelijke middelen en de human recources geeft de Commercieel Manager alles in handen om groei met dubbele cijfers te kunnen realiseren.

Wat deze functie uniek maakt, is de kans om samen met de mensen van Ahold-Delhaize productinnovatie en conceptontwikkeling naar een nog hoger plan te tillen. Samen en op strategisch niveau. In het verleden leverde dit innovaties op als de koelverspizza en de Allerhande Box. Het is zaak om nu verder te professionaliseren en met het commerciële team topresultaten te boeken. Dat vraagt om leiderschap, een langetermijnvisie en –strategie, en een scherp beeld van de organisatiestructuur die daarvoor nodig is. Het vraagt ook om creatieve ideeën over hoe Vezet structureel efficiënter en effectiever kan produceren.

De Commercieel Manager is de vernieuwer voor de gemaksgroenten van Vezet. Iemand die strategisch kan denken vanuit consumer insights en met het team de vertaalslag maakt naar de behoeften en wensen van doelgroepen. Een ervaren commercieel talent dat out of the box denkt en maar één ding wil: succes. Een stevige gesprekspartner die duidelijk kan maken waarom een idee echt goed en haalbaar is; die druk kan kanaliseren en pas tevreden is als het team en AH allebei hun waardering uitspreken.

Persoonlijkheid

 • Ondernemend
 • Strategisch en pragmatisch
 • Verbindend
 • Vernieuwende denker
 • Relatiebouwer

Ervaring

 • Academisch werk- en denkniveau
 • FMCG ervaring is een must
 • 8+ jaar (inclusief leidinggevende ervaring)
 • Affiniteit met vers is een pre

Koninklijke Vezet werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. 

Contact

Commercieel Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.