Commercieel Manager

Commercieel Manager

  • Scale-up
  • Energy
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 951 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Minder.nl werkgeverspagina voor andere vacatures

De missie van Minder.nl is heel helder: met minder moeite tegen minder kosten een zakelijk energiecontract afsluiten. Met een gezonde combinatie van commercie en idealisme maakt het bedrijf zich hard voor meer transparantie en vertrouwen in de zakelijke energiemarkt. Het online B2B-bedrijf floreert en zit ondertussen midden in de scale-up-fase. Om de groei van Minder.nl nog meer aan te zwengelen, is er plek voor een ervaren Commercieel Manager.

Over Minder.nl

Na bijna tien jaar bij energiegiganten NUON en Vattenfall te werken, is Rob Leek toe aan een nieuwe uitdaging. In 2013 denkt en werkt hij aan zijn keukentafel een nieuw businessconcept uit: een onafhankelijke, online vergelijker voor de bemiddeling van grootzakelijke energie. Naast de vele vergelijkers voor consumenten blijkt die voor de ZZP/MKB en grootzakelijke energiemarkt een nog onontdekte parel. Maar wel een met een enorm potentieel.

Samen met IT-partner Isatis Energy Comparison verwerkt Leek het concept in een online platform. Na de complexe bouw van bijna een jaar is de website Minder.nl geboren. Eind 2015 stapt oud-Nuon-collega Arno Feenstra in om samen met Leek meer richting te geven aan de groei van het bedrijf. Mede dankzij hun achtergronden in Marketing en Sales & Finance blijkt de samenwerking een gouden zet.

Of het nu gaat om een bank, retailer of bouwbedrijf, iedere ondernemer is anders en heeft andere eisen en wensen. Minder.nl brengt de verschillende situaties zo volledig mogelijk in kaart. Zit er een complexe aanvraag bij? Dan volgen de accountmanagers deze persoonlijk op. Op deze manier streeft Minder.nl naar een eerlijke, eenvoudige en overzichtelijke zakelijke energiemarkt.

“Onze accountmanagers worden getraind op dienstverlening in plaats van sales. Zij pushen niet, zoeken naar een win-win en helpen ondernemers geld te besparen. Daarnaast hebben zij geen incentive om een bepaalde aanbieder naar voren te schuiven. Daardoor is ons advies echt onafhankelijk.”Rob Leek founder Minder.nl

Het businessmodel van scale-up Minder.nl is tweeledig. Enerzijds sluiten klanten via de website direct een contract af. Anderzijds is er het resellersportaal Contractportaal.com waar salespartners vanuit eigen naam hun energiecontracten kunnen verkopen. Bovendien helpt het bedrijf zijn klanten tegenwoordig met diensten op het gebied van energiebesparing, verduurzaming én zakelijk internet.

Vacature: Commercieel Manager

De Commercieel Manager is onderdeel van het managementteam en staat daarmee aan de basis van verdere uitrol van de succesformule. Met name de twee businessmodellen van Minder.nl maken deze functie ontzettend uitdagend en divers. Hij/ zij is namelijk verantwoordelijk voor de commercie van zowel het online model als het contractportaal. Deze persoon houdt dus graag meerdere ballen in de lucht en kan makkelijk prioriteren.

Wat betreft het online gedeelte stuurt de Commercieel Manager de zes (telefonische) Accountmanagers aan. Voor het portaal richt hij/ zij zich op de twee Partnermanagers die de intakes en onboardingprogramma’s bij partners verzorgen. Deze enthousiaste persoonlijkheid vindt het leuk om een divers team te coachen. En weet daarbij het allerbeste uit zowel de groep als ieder individu te halen.

Hier houdt het natuurlijk niet op. Behalve de dagelijkse aansturing van het team zorgt deze commerciële topper voor een optimale strategische salesfunnel. De Commercieel Manager vertaalt het strategisch businessplan naar een ambitieus commercieel salesplan. Hiervoor stelt deze persoon scherpe kpi’s en deelkpi’s op. Dankzij uitgebreide inhoudelijke (tele)saleskennis stuurt hij/ zij het team eenvoudig aan op performance. Daarnaast heeft deze persoon een natuurlijk gezag en een goed ontwikkelde helicopterview.

Deze aanpakker heeft contact met veel verschillende partijen, zoals leveranciers, klanten en partners. Daardoor zit dit doortastende karakter middenin het spanningsveld van de energiebranche en weet dus altijd de juiste afwegingen te maken. Stevig stakeholdermanagent en een flinke dosis tact zijn daarom essentieel. Ook is deze doorzetter pragmatisch ingesteld en onderneemt graag zelf verkoopactiviteiten.

Nu Minder.nl in de scale-up-fase zit, is een goede structuur in het salestraject nog belangrijker. Hier gaat de Commercieel Manager zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau voor zorgen. Deze persoon kijkt goed vooruit en heeft snel door wat Minder.nl wil. Met een sterke persoonlijkheid en duidelijke visie is hij/zij de perfecte sparringpartner voor de directie. Alle facetten bij elkaar genomen, maken dat dit commerciële zwaargewicht hen eenvoudig kan ontzorgen.

Minder.nl werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

Contact

Commercieel Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.