Commercieel Manager Food

Commercieel Manager Food

  • E-commerce
  • Consumer
  • Lijnden
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1795 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Lagardère Travel Retail werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 10 jaar ervaring
  • Met commercieel en operationeel management
  • Binnen food retail
  • Sturen op datagedreven en autonoom winkelmanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Lagardère Travel Retail beheert in Nederland ruim vijftig winkels op bijna dertig stations en vliegvelden. De Commercieel Manager Food stuurt vanuit een duidelijke strategie de district managers en (indirect) de storemanagers van alle foodconcepten binnen dit portfolio aan, met een focus op datagedreven assortiment- en winkelmanagement.

Over Lagardère Travel Retail

Lagardère Travel Retail beheert winkels op stations en vliegvelden, met als missie: klanten de best mogelijke winkelervaring bezorgen. Binnen de divisies Travel Essentials, Duty Free & Fashion en Foodservice bezit Lagardère Travel Retail een aantal eigen merken, zoals Smullers en Relay. Daarnaast heeft het bedrijf partnerships met bekende merken zoals onder andere Victoria’s Secret. Wereldwijd beheert Lagardère Travel Retail vijfduizend winkels en heeft het een jaaromzet van 5,2 miljard euro. In Nederland telt het bedrijf 51 retaillocaties op 27 NS-stations en twee vliegvelden. Lagardère Travel Retail is een dochteronderneming van het Franse familiebedrijf Lagardère Group.

De divisie Foodservice omvat twee eigen merken, YO! en Smullers. Hieraan is in mei 2023 het derde merk Natoo toegevoegd: een klimaatpositief foodconcept met gezonde producten op Rotterdam CS. Binnenkort opent Natoo ook vestigingen in Leiden en Den Haag. Het beheer van de eigen merken wordt gekenmerkt door innovatie en ambitie. Zo is Smullers de eerste snackbarketen in Nederland met een Beter Leven-keurmerk en verkoopt het, in partnership met IJscuypje, sinds kort ook schepijs.

De Foodservice-vestigingen van Lagardère Travel Retail Nederland zijn verdeeld over drie districten, elk met een eigen district manager aan het hoofd. De winkels hebben allemaal een eigen storemanager die rapporteert aan de district manager maar een behoorlijke mate van autonomie heeft als het gaat om bijvoorbeeld assortimentsbeheer en personeel.

Vacature: Commercieel Manager Food

De Commercieel Manager Food bekleedt een centrale rol waarin commerciële strategie, coaching en datagedreven sturing op KPI’s samenkomen. Zij/hij rapporteert aan de CEO van Lagardère Travel Retail Nederland, Allan Henrich, en stuurt rechtstreeks de drie district managers, de Marketing Manager en Format Manager aan. De Commercieel Manager Food is verantwoordelijk voor omzetcijfers met een duidelijke strategische visie als het gaat om zaken als assortimentsmanagement, openingstijden en personeelsinzet en anticipeert op speciale evenementen zoals Koningsdag en de Rotterdam Marathon. Hierbij coacht de Commercieel Manager Food de district- en storemanagers hoe ze beslissingen kunnen nemen. Zij/hij werkt hierin nauw samen met de direct reports en vormt een rolmodel als het gaat om datagedreven werken.

Hoe zien het organogram en de bezetting in de winkels eruit? Wanneer loont het om open te zijn en wanneer niet? Hoe voer je datagedreven experimenten uit en welke communicatie is hieromtrent vereist? De Commercieel Manager Food is de commercieel-strategische motor achter het stellen en beantwoorden van deze en andere vragen en ‒ wat cruciaal is ‒ neemt de district managers mee in deze manier van werken. De Commercieel Manager Food zorgt dat de district managers hun direct reports op de juiste manier aansturen, met focus op de juiste KPI’s, en dat ze op effectieve wijze input geven, met oog voor de verschillen en overeenkomsten tussen de winkels.

“Winkelmanagement is maatwerk. Op de grootstedelijke stations is er veel vraag naar een vegetarisch en vegan assortiment; op niet-Randstedelijke stations worden die producten amper gekocht. Storemanagers moeten de autonomie voelen om hierin zelf de juiste keuzes te maken en te experimenteren. Tegelijkertijd mag er wél meer worden gestuurd op datagedreven KPI’s. Experimenteer, maar niet zonder te meten. Documenteer wat werkt en deel deze kennis. De Commercieel Manager Food neemt hierin een belangrijke rol.” – Allan Henrich, CEO Lagardère Travel Retail Nederland

Dit is een ideale uitdaging voor een kandidaat met minimaal tien jaar ervaring in commerciële functies, zowel strategisch als operationeel, binnen food retail. De Commercieel Manager Food neemt direct het ownership over de genoemde vraagstukken op zich, maar krijgt ook de ruimte om in zijn/haar rol te groeien. Zij/hij houdt KPI’s strak in het oog, begrijpt wat datagedreven werken inhoudt en coacht hier anderen in. Binnen een jaar realiseert de Commercieel Manager Food een cultuur waarin alle district- en storemanagers precies begrijpen wat er van hen verwacht wordt en waarom ze doen wat ze doen. De kandidaat krijgt in deze dynamische functie de kans zichzelf te bewijzen op het gebied van omzetverantwoordelijkheid en people management.

 

Interesse?

Lagardère werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Commercieel Manager Food Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.