Commercieel Directeur Retail Nederland

Commercieel Directeur Retail Nederland

 • Finance
 • Consumer
 • Regio Rotterdam
 • 841 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Anoniem werkgeverspagina voor andere vacatures

Duurzaamheid, gezondheidstrends, innovatie en schaalvergroting in productieprocessen, seizoensgebonden invloeden, de opkomst van e-commerce – Vers staat geen moment stil. Retailers selecteren partners op hun vermogen om slim op deze ontwikkelingen in te spelen. Dat zorgt voor een schifting en consolidatie in het leverancierslandschap. Bij een toonaangevende internationale speler in de categorie Vers ontstaat een vacature voor Commercieel Directeur Retail Nederland. Een strategisch leider die inzet op het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen, waardecreatie en strategische samenwerkingsverbanden.

Internationale vers-leverancier

Gezien het belang van deze functie voor de relatie met retailers, is uit strategische overwegingen besloten nog niet bekend te maken om welk bedrijf het gaat. Wel kunnen we aangeven dat deze leverancier een internationaal netwerk aan productielocaties heeft, een fijnmazig logistiek netwerk, een stevige IT-infrastructuur, veel inhouse commerciële expertise en een breed portfolio aan klanten in Retail en Trade. Duurzaamheid, digitalisering, big data, innovatie zijn daarbij belangrijke thema’s. Het resultaat is een verser en uitgebreider assortiment dan dat concurrenten kunnen leveren.

“Voor retailers is het Vers-assortiment van grote onderscheidende waarde. Het aanbod aan houdbare A-merken ontloopt elkaar niet zo gek veel tussen supermarkten. Hoe anders ligt dat in de Vers-schappen! Hier kiezen consumenten hun supermarkt op uit. Retailers zien hun versleveranciers dan ook als belangrijke strategische partners.” – Janko Klaeijsen, Partner bij Top of Minds

Vanaf het hoofdkantoor in Nederland worden strategie en tactiek uitgewerkt om voortdurend vraag en aanbod met elkaar te verbinden. Dat heeft nog wel wat voeten in de aarde, omdat zowel de voorkeuren van de consument als de productietechnieken, de verkoopkanalen en logistiek voortdurend in ontwikkeling zijn. Voor een duurzame samenwerking met retailers en optimale vertegenwoordiging op de Nederlandse markt, trekt deze vers-gigant een Commercieel Directeur Retail aan.

Vacature: Commercieel Directeur Retail Nederland

De missie van de Commercieel Directeur is te zorgen voor een optimaal commercieel resultaat door voortdurend in te spelen op de wensen van retailpartners – en uiteindelijk natuurlijk de consument. Hij/zij stuurt de afdeling Retail Nederland aan en ontwikkelt het commerciële beleid en het operationele jaarplan voor de Nederlandse markt.

Minstens even belangrijk als een goede strategie is de uitvoering van de plannen. De Commercieel Directeur zorgt dat accountmanagement, sales en alle overige commerciële processen goed worden uitgevoerd. Om onderscheidende concepten te blijven ontwikkelen zoekt de Commercieel Directeur actief de samenwerking op met andere afdelingen binnen het bedrijf. Effectiviteit, efficiëntie, flexibiliteit en klantgerichtheid zijn daarbij cruciaal.

“De complexiteit van de keten maakt Vers een uitdagende categorie. De afdeling Retail van deze Vers-gigant is een belangrijke schakel tussen vraag en aanbod. De Commercieel Directeur stuurt op een maximaal resultaat door iedere schakel in de keten zo goed mogelijk te laten functioneren.” – Janko Klaeijsen, Partner bij Top of Minds

De Commercieel Directeur is eindverantwoordelijk voor de commerciële relaties met retailers en geeft daartoe leiding aan een stevig commercieel team. Hij/zij helpt het team door structuur aan te brengen in de commerciële processen, waardoor zij steeds zelfstandiger, effectiever en efficiënter kunnen werken. Resultaatgerichtheid is belangrijk, maar goed management gaat veel verder dan het sturen op KPI’s. De Commercieel Directeur coacht en inspireert de verkopers en accountmanagers waardoor zij zich professioneel kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van onderhandelen, cross-selling, het opstellen van accountplannen, presentaties geven en het onderhouden van klantrelaties. Het doel is bestaande relaties te onderhouden en versterken, maar ook potentiële partners te binden. Wanneer de Commercieel Directeur zelf betrokken is bij klantcontact, ligt de focus op het uitbouwen van de samenwerking en het ontwikkelen van nieuwe markten en/of kanalen.

Ervaring

 • Afgeronde academische opleiding
 • Minimaal 12 jaar commerciële ervaring
 • Aantoonbare managementkwaliteiten
 • Retailervaring vanuit FMCG
 • Spreekt goed Nederlands en Duits

Persoonlijkheid

 • Resultaatgericht
 • Brengt structuur en orde in processen
 • Inspirerend leider, coach en verbinder
 • Analytisch
 • Communicatief sterk
 • Flexibel

Deze vacature staat uit bij Top of Minds. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Janko Klaeijssen, Founding Partner bij Top of Minds, via janko@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.