Commercieel Directeur

Commercieel Directeur

 • Sales
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 2773 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bohemian Birds Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf zeven jaar ervaring
 • Sales
 • Strategisch
 • People manager
 • Netwerker

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Bohemian Birds organiseert op maat gemaakte reizen met een persoonlijke touch voor bedrijven en studentengroepen. Dat doet het bedrijf bovengemiddeld goed, want de aanvragen stromen binnen. Door een heldere salesstrategie neer te zetten, processen te optimaliseren en het salesteam naar een hoger niveau te tillen, zorgt de Commercieel Directeur dat Bohemian Birds die groei niet alleen met gemak aankan, maar de komende jaren ook flink kan uitbouwen.

Over Bohemian Birds

Een op maat gemaakte reis organiseren voor een grote groep mensen kan best een uitdaging zijn. Waar heeft de hele groep het naar z’n zin, wat maakt een reis uniek en welke activiteiten vindt iedereen geweldig? In plaats van zelf het wiel uit te vinden, geven vriendengroepen, studenten en bedrijven dit werk heel graag uit handen aan Bohemian Birds. Daar zit een team van zogeheten ‘bucket list consultants’ klaar om samen met lokale specialisten over de hele wereld voor elk gezelschap de ultieme, op maat gemaakte reis uit te stippelen.

De scale-up groeide de afgelopen jaren uit tot de autoriteit in de markt van lustrumreizen. Duizenden studenten maakten dankzij Bohemian Birds een geweldige reis mee, waarover ze niet uitgesproken raken. Die enthousiaste studenten stromen na hun studie vrijwel allemaal door naar het bedrijfsleven. Drie keer raden wie hun nieuwe werkgever benadert voor de jaarlijkse incentive reis, skivakantie, Oktoberfest-uitje of andere bedrijfstrip voor een bucketlistwaardige experience… juist!

Op het kantoor in Amsterdam werken momenteel 35 mensen, van wie 15 zich toeleggen op sales. Binnen het gedreven salesteam richt een deel zich op de studentenmarkt (B2C), terwijl de rest zich op de bedrijfsreizen (B2B) focust. De doelstelling liegt er niet om: Bohemian Birds wil tussen nu en 2025 zo’n honderdduizend mensen een once-in-a-lifetime reis laten ervaren. Met name in de B2B-markt zijn de groeimogelijkheden enorm.

Vacature: Commercieel Directeur

De Commercieel Directeur is commercieel verantwoordelijk voor zowel de B2B- als de B2C-tak. De basis voor het verzilveren en uitbouwen van de grote groeipotentie ligt in een effectieve langetermijnsalesstrategie die de Commercieel Directeur zorgvuldig uitstippelt. Zij/hij bepaalt helder de focus van de organisatie en vertaalt dit naar een strategisch plan waarmee het team zijn performance kan verbeteren. Procesoptimalisatie is key, net als schaalbaarheid. Door medewerkers de juiste commerciële en strategische tools te geven, neemt hun capaciteit en succesratio significant toe.

People management is een belangrijk onderdeel van de rol. Het salesteam is jong en ambitieus, en kan veel profijt hebben van iemand die ze de juiste handvatten aanreikt. De Commercieel Directeur weet de teamleden te inspireren en coacht ze naar een betere performance. Zij/hij staat hiërarchisch weliswaar boven ze, maar is tegelijkertijd een prettige, benaderbare leidinggevende die ook naast en voor het team staat. De Commercieel Directeur maakt onderdeel uit van het MT en rapporteert direct aan de CEO, Niek van Wieringen.

“Als Commercieel Directeur ben je een bepalende factor in de ontwikkeling en verdere groei van Bohemian Birds. Jij bepaalt wat we kunnen en moeten doen om onze salescapaciteit en conversie te verhogen. Je bent volledig in de lead en krijgt alle vrijheid en verantwoordelijkheid om zelf beslissingen te nemen.” – Niek van Wieringen, CEO

Bohemian Birds is een dynamische, platte organisatie waarin lijnen kort zijn en snel wordt geschakeld. Die werkwijze past goed bij de mindset en aanpak van de Commercieel Directeur, die zowel strategisch als operationeel sterk is en op daadkrachtige wijze beslissingen neemt. Door besluiten overtuigend en plezierig aan het team over te brengen, weet de Commercieel Directeur mensen aan boord te krijgen en draagvlak te creëren. De ideale voedingsbodem voor het team en de gehele organisatie om de vleugels nóg verder uit te slaan.

 

Interesse?

Bohemian Birds werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Commercieel Directeur Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.