Commercial Strategy Manager

Commercial Strategy Manager

 • Strategy
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 829 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Perrigo werkgeverspagina voor andere vacatures

Werken bij Omega Pharma wordt door Joost Hunfeld (General Manager Omega Pharma) omschreven als: experimenteren en ondernemen zonder onnodige hiërarchie. Hij zegt in een interview met Top of Minds: “De besluitvorming is extreem snel. Is een categorie onderbelicht? Binnen zes maanden staan er nieuwe merken of producten op de plank. Klanten verwachten dat van ons, ze willen dat we continu inspelen op de behoeften van de consument en met nieuwe producten komen.”

Over Omega Pharma

Omega Pharma is succesvol door de combinatie van de snelheid van een FMCG-speler en een bijzonder breed portfolio in de categorieën Over-The-Counter (OTC), Vitaminen, Mineralen & Supplementen (VMS) en Personal Care. Omega Pharma – nummer één speler binnen zelfzorg in Nederland – maakt onderdeel uit van de Amerikaanse farma-gigant Perrigo. Tegelijkertijd is Omega Pharma geheel autonoom en opereert vanuit eigen marktinzichten. De Nederlandse organisatie kan putten uit een internationaal portfolio met meer dan 2.000 werkzame producten. Lokaal wordt bepaald welk product, merk of categorie potentie heeft om op de Nederlandse markt geïntroduceerd te worden en met welke commerciële strategie dit wordt ondersteund.

“Onze business is een fast moving business. We willen zo goed mogelijk in de behoeften van de consument voorzien door te reageren op trends en ontwikkelingen.” – Joost Hunfeld, General Manager

Het bedrijf speelt in op maatschappelijke en demografische ontwikkelingen zoals vergrijzing en veranderingen in levensstijl, zorgvergoedingen en klimaat. Denk daarbij aan de lancering van innovatieve producten voor ouderdomsproblemen, vernieuwende afslankproducten of speciale vitaminen voor actieve sporters. De snelheid waarmee trends op het gebied van gezondheid en persoonlijke verzorging elkaar afwisselen en de stevige groei in deze categoriën, biedt veel kansen voor een bedrijf met de wendbaarheid van Omega Pharma.

Commercial Strategy

De afdeling Commercial Strategy heeft een centrale positie binnen Omega Pharma. Het team focust zich op het spotten van businesskansen die zowel tot groei van Omega Pharma als haar klanten leiden. De Commercial Strategy Managers zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ze kennen de categorieën goed en weten welke commerciële initiatieven en innovaties nodig zijn om de categorieën te laten groeien. Ze zijn de spin in het web die alle disciplines, zowel intern als extern, aan elkaar koppelen om deze initiatieven na te jagen en in korte tijd het verschil te maken. Wendy Poels (Head of Category Management) stuurt meerdere professionals aan die leidend zijn in de commerciële strategieën van Omega Pharma. Ze wil nu een Commercial Strategy Manager aannemen die verantwoordelijk is voor enkele key categorieën.

Vacature voor Commercial Strategy Manager

De Commercial Strategy Manager is een sparringpartner voor het accountteam van Omega Pharma en de retailer. Kenmerkend is dat deze persoon de business aanjaagt, continu op zoek gaat naar nieuwe kansen in de markt, mogelijke introducties en/of innovaties singaleert en een winnende go-to market strategie ontwikkelt. Uiteraard is advies geven over de indeling van het winkelschap, distributie-, promotie- en pricingstrategie de basis van deze rol. Goede kennis van en ervaring met de businessdynamiek aan klantzijde zijn cruciaal om succesvol te zijn in deze functie. De Commercial Strategy Manager is analytisch. Dat betekent niet dat hij/zij onnodige onderzoeken doet of uitgebreide rapporten schrijft, maar op zoek gaat naar dat ene inzicht waardoor de business beter kan voorzien in de behoeften van de consument.

“Fact-based inzichten en kennis van de categorieën, shoppers en consumenten is cruciaal. Maar analyse is een middel, geen doel op zich. Het dient altijd in balans te zijn met het bedenken van de oplossing, het nemen van snelle beslissingen en durven doen.” – Wendy Poels, Head of Category Management

Goede voorbeelden te over. Met de juiste innovaties en (marketing)ondersteuning breidt Omega Pharma de marktleiderspositie van Davitamon binnen de categorie VMS steeds verder uit. Een gewijzigde promotie- en pricingstrategie gecombineerd met volledige vernieuwde line-up voor Biodermal heeft het merk in twee jaar tijd bijna anderhalf keer zo groot gemaakt. En ook binnen OTC gaat het goed. Recent is het nieuwe merk Granufink geïntroduceerd, een merk met producten voor het verminderen van plasproblemen en incontinentie. Wetende dat 50% van de mensen boven de 40 jaar last heeft van deze problemen en er binnen OTC nog geen goede werkzame oplossing voor op de markt was, maakt de lancering van Granufink een win-win-win: voor consumenten, retailers en voor Omega Pharma.

Persoonlijkheid

 • Commercieel
 • Analytisch
 • Zelfstandig
 • Extravert
 • Een sterk leider

Ervaring

 • Minimaal vier jaar relevante werkervaring
 • Waarvan minimaal twee jaar category management of sales ervaring
 • Begrijpen van business dynamieken bij de klant

Interessant, want:

 • Omega Pharma is een platte organisatie met veel ruimte voor ondernemerschap
 • Carrièremogelijkheden in het buitenland
 • Cross-functioneel doorgroeien

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.