Commercial Strategy Manager

Commercial Strategy Manager

 • Consulting Exit
 • Industrial
 • Enschede
 • Gepubliceerd op: 18 oktober 2023
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1149 views

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 5 jaar werkervaring
 • Achtergrond in strategieconsulting
 • Gevoel voor technologie
 • Analytisch
 • Verandermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

NX Filtration heeft een missie: schoon en betaalbaar drinkwater voor iedereen. Door de geavanceerde technologie te vertalen naar effectieve go-to-marketplannen stelt de Commercial Strategy Manager het bedrijf in staat wereldwijde groei te realiseren en die missie te verwezenlijken. Zij/hij ontwikkelt een commerciële strategie en werkt nauw samen met de internationale salesteams om deze te implementeren. 

Over NX Filtration

In steeds meer delen van de wereld is de beschikbaarheid van schoon water een uitdaging. Met zijn gepatenteerde technologie biedt NX Filtration een oplossing voor dit probleem. Het bedrijf ontwikkelt en produceert holle-vezel-nanofiltratiemembranen die een breed scala aan vervuilingen – onder meer door antibiotica, virussen en bacteriën, nanoplastics, medicijnresten en PFAS – uit water kunnen verwijderen. Daar hebben processen op basis van nanofiltratietechnologie ook nog eens veel minder energie en chemische toevoegingen voor nodig dan andere zuiveringstechnieken. Zo zorgt NX Filtration niet alleen voor schoon, maar ook voor duurzaam en betaalbaar water.

De membranen van NX Filtration worden overal ter wereld gebruikt, waaronder door grote industriële spelers als PepsiCo en Carlsberg, en door afvalwaterbedrijven Suez en Veolia. Het bedrijf telt een team van ongeveer honderdtachtig mensen, waarvan het merendeel vanuit de hoofdvestiging in Enschede werkt. Die locatie is niet toevallig: NX Filtration is ontstaan vanuit de Universiteit Twente en werkt nog altijd nauw met de universiteit samen.

Sinds 2021 is NX Filtration beursgenoteerd. Met het kapitaal dat het bedrijf met die beursgang ophaalde, investeert NX Filtration onder andere in een state-of-the-art productiefaciliteit in Hengelo, in R&D en in het opbouwen van een wereldwijd salesteam. Ook geven deze middelen het bedrijf de ruimte om in te zetten op een ambitieus groeitraject. In de komende jaren wil NX Filtration zijn wereldwijde positie verder uitbreiden en op steeds meer plekken zorgen voor schoon en betaalbaar water.

Vacature: Commercial Strategy Manager

De Commercial Strategy Manager helpt de innovatieve technologie van NX Filtration te vertalen naar commerciële groei. Daarvoor richt zij/hij zich op de hele breedte van commercie: van het opstellen en implementeren van een commerciële strategie tot het ontwikkelen en analyseren van de go-to-marketaanpak, en van new business development tot het maken en uitvoeren van account- en segmentplannen. De Commercial Strategy Manager rapporteert aan de CEO en werkt intensief samen met de andere directieleden die verantwoordelijk zijn voor het commerciële proces binnen NX Filtration.

Deze rol vraagt om analytisch vermogen, creativiteit, leiderschap en een gestructureerde aanpak. De Commercial Strategy Manager moet zich thuisvoelen in een bedrijf waar technologie centraal staat en er niet voor terugdeinzen zelf de handen uit de mouwen te steken om een belangrijke salespitch voor te bereiden, om een nieuwe markt in kaart te brengen of een accountplan te schrijven.” – Jeroen Pynenburg, CEO

De commerciële organisatie van NX Filtration is opgedeeld in vijf regio’s: China, India, de rest van Zuidoost-Azië, de Amerika’s en EMEA. Het is aan de Commercial Strategy Manager om – rekening houdend met de lokale verschillen – door te bouwen op de strategie en deze verder uit te rollen in de regio’s om de groei te versnellen. Daarvoor werkt zij/hij veel samen met de Sales Directors in de regio’s en hun teams. De Commercial Strategy Manager versterkt onderlinge synergie, de uitwisseling van best practices en een effectieve aanpak van regio-overstijgende accounts.

Een voorbeeld van het werk van de Commercial Strategy Manager betreft het verfijnen en uitrollen van de go-to-marketstrategie voor alle regio’s. De primaire klanten van het bedrijf zijn OEM’s die de membranen opnemen in de systemen die ze leveren. Dat vraagt een aanpak waarin zowel de eindklant (bijvoorbeeld waterzuiveringsbedrijven) als de OEM’s begrijpen wat de voordelen van de technologie zijn, en er zo aan beide kanten vraag ontstaat. De Commercial Strategy Manager helpt de salesteams om in die context te bepalen wie de belangrijkste beslissers zijn, met de juiste pitch aan tafel te komen, prioriteiten te stellen, kansen te spotten, nieuwe segmenten te ontsluiten en de optimale pricing toe te passen.

De rol is een mooie kans om commercieel het verschil te maken in een technologisch gedreven bedrijf met veel passie voor duurzaamheid. De Commercial Strategy Manager krijgt alle vrijheid om een ijzersterke strategie uit te rollen waarmee zij/hij ervoor zorgt dat de membranen van NX Filtration overal ter wereld te vinden zijn en daar bijdragen aan schoon en betaalbaar water. De positie is tevens een springplank naar interessante vervolgfuncties, zoals een leiderschapsrol in een van de regio’s.

Interesse?

NX Filtration werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Commercial Strategy Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.