Commercial Finance Analyst

Commercial Finance Analyst

  • Finance
  • Financial Services
  • Hoofddorp
  • 634 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de RB werkgeverspagina voor andere vacatures

Dettol op het aanrecht. Clearasil voor de pubers, Strepsils tegen een zere keel en Veet voor als het bijna rokjesdag is. Met 19 powerbrands en lokale merken is RB één van de grootste spelers in FMCG en onmiskenbaar aanwezig in de Nederlandse markt.

RB is health, hygiene, home

RB is een internationaal bedrijf dat kwalitatieve en innovatieve producten in de categorieën zelfzorg, schoonmaak en beauty in de markt zet. De bedrijfsstrategie is erop gericht om succesvolle merken in het portfolio op te nemen en producten snel op de markt te introduceren. Sinds 2010 zijn onder andere Durex en Scholl aan het portfolio toegevoegd. Alle RB producten maken een merkbaar verschil in het dagelijks leven en vergroten het welzijn van de consument. De visie van RB? A world where people are healthier and live better. 

Het financiële brein

De Commercial Finance Analyst bepaalt de financiële richtlijnen voor alle commerciële teams bij RB Nederland. Binnen een competitieve, complexe en resultaatgerichte organisatie als RB is dat een cruciale, centrale en bovendien strategische functie. De Commercial Finance Analyst is onderdeel van het salesteam en rapporteert direct aan de Sales Directeur, Tim Clockaerts.

Van informatie naar sturing

De Commercial Finance Analyst maakt van stukjes informatie concrete richtlijnen. Door het – gevraagd en ongevraagd – geven van adviezen maakt de Commercial Finance Analyst zodoende het proces van (strategische) besluitvorming een stuk eenvoudiger en draagt bij aan de commerciële resultaten. De Commercial Finance Analyst houdt de financiële performance bij, ontwikkelt financiële tools, maakt prognoses en ondersteunt bij het opstellen van ingewikkelde business cases. De overkoepelende factor is Finance, maar de beleidsonderwerpen lopen uiteen van de budgettering voor een creatieve marketingcampagne tot de jaarlijkse contractonderhandelingen bij de klant.

Profiel

De ideale kandidaat heeft ervaring met Finance in een FMCG-organisatie. De Commercial Finance Analyst is analytisch, zelfverzekerd en daardoor comfortabel met het nemen van grote financiële beslissingen. Sterke communicatievaardigheden, leiderschapskwaliteiten en strategisch inzicht zijn essentieel. Na een aantal jaar bij RB Nederland zijn er mogelijkheden om naar het buitenland te gaan.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.