Commercial Excellence Manager

Commercial Excellence Manager

 • Analytics
 • Health
 • Amersfoort
 • 851 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Coloplast werkgeverspagina voor andere vacatures

Niemand kiest vrijwillig voor een stoma. Toch is het wereldwijd voor 2,5 miljoen mensen de dagelijkse realiteit. Coloplast maakt voor hen en vele anderen een wereld van verschil met innovatieve zorgproducten die voor miljoenen patiënten met intieme gezondheidsproblemen het leven zo normaal mogelijk maken. Het is een snelle en dynamische markt, waarin data een essentiële rol speelt. De Commercial Excellence Manager is verantwoordelijk voor de vertaling en optimalisatie van de beschikbare data naar commerciële sales- en marketingstrategieën.

Een eenvoudige oplossing die een wereld van verschil maakt

In 1954 zag verpleegkundige Elise Sørensen hoeveel moeite haar zus had om haar normale leven weer op te pakken nadat zij een stoma-operatie moest ondergaan. De angst dat er iets mis zou gaan, of dat anderen haar stoma konden zien was zo groot, dat het haar ervan weerhield om onder de mensen te komen. Gedreven door deze persoonlijke ervaring en haar kennis als verpleegkundige ontwikkelde Elise een uniek nieuw product: het zelfklevende stomazakje.

Er bleek een enorme vraag naar dit product en dat betekende het ontstaan van Coloplast. Vele andere innovatieve zorgproducten volgden. Door te leren van ervaringen van patiënten en verpleegkundigen is Coloplast inmiddels uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van intieme zorgproducten voor patiënten met een stoma of incontinentieproblemen.

Cultuur

Coloplast is een ambitieuze internationale organisatie waar purpose en profit hand in hand gaan. Deze gedrevenheid om voor anderen het verschil te maken, maakt Coloplast tot een unieke organisatie met een hecht team. Binnen Coloplast is er veel ruimte voor eigen initiatief en internationale samenwerking is een essentiële vorm van inspiratie.

Kwalitatieve en kwantitatieve data

Bij Coloplast ontstaat innovatie door nauw samen te werken met zowel patiënten als professionals in de zorg. Inzicht in hun problemen of behoeften leidt tot nieuwe innovaties, waardoor Coloplast steeds meer vrijheid aan patiënten kan bieden, bijvoorbeeld om weer te gaan zwemmen of paardrijden.

“Mensen met intieme gezondheidsproblemen hebben het recht om de behandeling en hulpmiddelen te kiezen die bij ze passen. Daar maken wij ons hard voor.” – Lars Rasmussen, CEO Coloplast

Dit betekent dat er binnen Coloplast nauwe samenwerkingen zijn met verschillende beroepsgroepen in de zorg en er veel aandacht is voor de ervaringen van verpleegkundigen – veelal het eerste aanspreekpunt voor patiënten met blaas- of darmproblemen. Toch is het bedrijf de afgelopen jaren ook steeds meer gaan focussen op het verzamelen en inzetten van meer kwantitatieve data. Om inzichten uit de data naar tastbare, commerciële verbetering te vertalen, trekt Coloplast een Commercial Excellence Manager aan.

Vacature: Commercial Excellence Manager

De Commercial Excellence Manager verbetert de commerciële prestatie van Coloplast door een duik te nemen in de oneindige hoeveelheid data die beschikbaar is in de organisatie. Als rechterhand van Florian Pickert (Country Manager Nederland) en ondersteunend aan het MT staat de Commercial Excellence Manager aan de basis van commerciële beslissingen die gebaseerd zijn op trends en ontwikkelingen in de markt.

Strategie en implementatie

Om er zeker van te zijn dat vernieuwde strategieën daadwerkelijk geïmplementeerd worden, zal de Commercial Excellence Manager veel samenwerken met diverse counterparts in de business. Hierdoor biedt de rol het beste van twee werelden: het adviseren op basis van analyses én betrokken zijn bij de praktische uitwerking.

Het optimaliseren en ontwikkelen van KPI’s en performance dashboards zijn belangrijke agendapunten voor de Commercial Excellence Manager. Inzicht geven in de impact van bepaalde beslissingen biedt de salesforce essentiële handvatten om samenwerkingen met bestaande en nieuwe partners duurzaam uit te bouwen.

Naast de punten die al op de agenda staan, krijgt de Commercial Excellence Manager ook de vrijheid om zelf proactief op zoek te gaan naar verbeteringen in de huidige strategie. Hij/zij werkt daarin nauw samen met het MT en Country Manager Florian Pickert.

Lange termijn

Commercial Excellence en data-gedreven werken staan wereldwijd hoog op de agenda bij Coloplast, dus de Commercial Excellence Manager heeft ervaren, internationale sparringpartners en ook een zichtbare positie richting het MT. Dit betekent dat er diverse (internationale) doorgroeimogelijkheden bestaan.

Ervaring

 • Minstens 5 jaar Strategie Consulting
 • Strategische sparringpartner voor MT
 • Analytische skills (Excel, SQL)
 • Ervaring in een internationale omgeving en/of zorginstelling is een pre

Persoonlijkheid

 • Analyticus met focus op resultaat
 • Zelfstandig en initiatiefrijk
 • Sterke communicatieskills
 • Goed in het managen van stakeholders

Coloplast werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters via imke@topofminds.com.

Contact

Commercial Excellence Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.