Commercial Director

Commercial Director

  • Operations
  • Helmond
  • 833 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Smurfit Kappa werkgeverspagina voor andere vacatures

Jarenlange ervaring én een continue focus op innovatie. Dat maakt Smurfit Kappa dé expert in het ontwikkelen van vernieuwende verpakkingsoplossingen van karton. In de Van Dam fabriek weten ze als geen ander hoe je zware, grote en high-value producten moet verpakken zodat ze – naast efficiënt –  ook altijd zonder schade hun bestemming bereiken. De Commercial Director is verantwoordelijk voor de commerciële resultaten van de fabriek en bouwt samen met het Sales en Design team de sterke marktpositie in de Benelux verder uit.

Smurfit Kappa: open the future

In 350 fabrieken, verdeeld over 33 landen en drie continenten, produceert Smurfit Kappa jaarlijks een kleine tien miljard vierkante meter golfkarton. Daarmee is de multinational wereldwijd een van de grootste toonaangevende spelers in de verpakkingsindustrie. De organisatie nam zijn huidige vorm in 2005 aan, na een fusie tussen de Britse Jefferson Smurfit Group met het Nederlandse verpakkingsbedrijf Kappa Holding. Samen hebben de twee ruim tachtig jaar ervaring in de sector en weten als geen ander hoe je producten naar, op én van een schap krijgt.

Expertise-driven innovatie

Op basis van deze jarenlange ervaring weet Smurfit Kappa exact wat de behoeftes en uitdagingen van klanten zijn. Vanuit die diepgaande markt- en productkennis ontwikkelt de organisatie maatwerk antwoorden op complexe vraagstukken van organisaties. Iedere fabriek heeft zijn eigen expertise en kan vanuit die focus gericht innoveren. Zo specialiseert locatie Van Dam zich in het verpakken van grote, zware en high-value producten voor onder andere de automotive-, elektronica-, en fietsbranche. Een specialisatie die een maximale focus op functionaliteit en kwaliteit vereist: producten moeten in de eerste plaats altijd schadevrij op hun bestemming aankomen.

Better Planet Packaging

Functionaliteit en kwaliteit zijn niet de enige punten die hoog op de agenda staan. In alle aspecten van de operatie streeft Smurfit Kappa naar optimaal duurzame processen en producten. Er worden duurzame grondstoffen gebruikt en verpakkingsproducten zijn voor minimaal 84 procent recyclebaar. Daarnaast nemen efficiëntere verpakkingen – met minimale lucht en opvulmaterialen – zo min mogelijk ruimte in tijdens verzending, wat zorgt voor een lagere CO2 uitstoot van duizenden bedrijven.

Vacature: Commercial Director

De Commercial Director bij Van Dam is verantwoordelijk voor de resultaten van de fabriek in Helmond en zorgt dat de commerciële organisatie staat als een huis. Hij/zij vertaalt de uitgezette strategie naar tactisch en operationeel niveau en stuurt een team van vijf Account Managers, een hoofd Design en hoofd Binnendienst aan.

De Commercial Director bouwt met het team aan een stevig fundament voor verdere groei in de Benelux. Hij/zij zorgt dat het team de juiste handvatten heeft om de sterke marktpositie verder uit te bouwen en optimaliseert samen met hen de salesfunnel en acquisitiestrategieën. Hiervoor brengt de Commercial Director verdere verdieping aan in de branchekennis en verzamelt insights uit de markt om tot innovatieve oplossingen te komen bij de klant en zo waarde toe te voegen. Hij/zij stimuleert het team om het zelfde te doen en inzichten actief in te zetten, zodat (potentiële) klanten altijd op het juiste moment en met de beste propositie worden benaderd.

Daarnaast stimuleert de Commercial Director het team om proactief nieuwe markten aan te boren. Om dat te realiseren faciliteert hij/zij een optimale samenwerking binnen en tussen de teams. De Commercial Director zorgt dat de juiste mensen elkaar weten te vinden en gebruik maken van beschikbare kennis en ervaring. Hiervoor richt hij/zij efficiënte communicatieprocessen in en stimuleert interne kennisdeling en -borging. Verder slaat de Commercial Director proactief een brug tussen sales en de operatie. Samen met de Manager Operations zorgt hij/zij dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare capaciteit en dat investeringen zo snel mogelijk zijn terugverdiend.

De Commercial Director rapporteert direct aan de Managing Director en vormt samen met hem, de Manager Operations en een Controller het MT van de locatie.

Kandidaatprofiel

  • Minimaal 10 jaar commerciële ervaring, waarvan minimaal vijf in een leidinggevende positie
  • Minimaal HBO opgeleid
  • Kennis van en affiniteit met productieprocessen, idealiter binnen de verpakkingsindustrie en/of papier- kartonproductie
  • Een inspirerend people manager met sterke communicatieve skills die feilloos strategie naar operationeel niveau kan vertalen
  • Authentiek

Smurfit Kappa werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via marlies@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.