Commercial Developer

Commercial Developer

  • Strategy
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 3+ jaar werkervaring
  • 448 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com is de benchmark voor de nieuwe wereld. Een agile werkomgeving waarin commercie en technologie verweven zijn. Waar hiërarchie een vies woord is en proactiviteit het grootste goed. Dat vraagt zeer specifiek leiderschap. Daarom leidt bol.com haar senior management het liefst zelf op. Dat pad begint bij de functie van Commercial Developer, een exit vanuit strategy consulting naar de lijn via een hands-on ontwikkelfunctie in het hart van de commerciële operatie.

Over bol.com

Bol.com heeft ruim 10 miljoen actieve klanten en is daarmee de Nederlandse marktleider in e-commerce. Met meer dan 20 miljoen artikelen is de e-tailer hard op weg dé one-stop-shop van Nederland te worden. Het enorme assortiment bestaat onder andere uit boeken, games, elektronica, woondecoratie, sport, kleding en meubels. Dus van voetbalschoenen tot breedbeeldtelevisies en van tuintafels tot dameshorloges, op bol.com vind je wat je nodig hebt.

De klantervaring staat bij bol.com centraal. Dagelijks werken ruim 1.800 professionals aan het verbeteren van de propositie. Dat doen ze op een analytische en datagedreven manier. Dankzij die aanpak begrijpt bol.com echt wat de klant wil. Het is de drijvende kracht achter de razendsnelle groei: tussen 2011 en 2018 is het bedrijf meer dan verzesvoudigd. En het eindpunt is nog lang niet in zicht. Bol.com zal blijven groeien, dus ook haar organisatie.

Leiders van de toekomst

Het toekomstig succes van bol.com is vooral afhankelijk van het talent dat het bedrijf aan weet te trekken. Kansen zijn er genoeg. Waar het om gaat is het vinden van voldoende goede mensen om die kansen te grijpen.

Bol.com biedt haar talenten veel verantwoordelijkheid en de kans zich optimaal te ontwikkelen in een sector die de toekomst heeft. Om jezelf te ontwikkelen tot senior executive in e-commerce is geen betere plek denkbaar.

”Bol.com is de perfecte omgeving voor een consulting-exit: je kan hier echt impact hebben en veel leren over management van e-commerce. Deze functie is een logische tussenstap naar een lijnmanagementfunctie.” – Joris Drabbe, Cluster Director Electronica en voormalig OC&C-consultant

De vacature: Commercial Developer

Voor strategy consultants met drie tot vijf jaar werkervaring is Commercial Development de ideale entree. Het CD team identificeert de commerciële groeikansen waarmee bol.com haar ambities kan verwezenlijken. Daarbij gaat het om pionieren: datagedreven en actiegericht volledig nieuwe concepten ontwikkelen. Commercial Development staat onder leiding van de Manager Commercial Acceleration, Deniz Wiedhaup (ex-BCG).

“Van een Commercial Developer verwacht ik analytisch, conceptueel en strategisch vermogen. Maar daarbij moet zij/hij ook snel kunnen schakelen en beslissingen durven nemen. Met overtuigingskracht draagvlak kunnen creëren voor verandering. Als iemand die kwaliteiten combineert dan kan zij/hij onze commerciële strategie echt naar een volgend niveau brengen.” – Margaret Versteden, CCO

Strategisch én operationeel

De Commercial Developer werkt aan commerciële innovaties die het leven van de 8,5 miljoen klanten leuker, makkelijker en inspirerender maken. De rol is zeer strategisch en tegelijkertijd operationeel. Zij/hij is commercieel gericht, werkt veel samen met de 43 verschillende winkels en met Logistiek, IT Innovatie en Finance.

De Commercial Developer werkt bijvoorbeeld aan het openen van nieuwe winkels en het lanceren van nieuwe categorieën. Zij/hij is daarbij van A tot Z verantwoordelijk: van business case tot operationele uitvoering. Daaronder vallen onder andere het definiëren van klantproposities, aanhaken van de juiste externe partners en opzetten van de customer journey. Alles in nauwe samenwerking met collega’s zoals de winkelteams en IT Innovatie.

“De Commercial Developer krijgt veel autonomie om in de snel veranderende e-commercemarkt de meest veelbelovende commerciële innovaties te ontdekken en te implementeren.” – Deniz Wiedhaup, Manager Commercial Acceleration

Een ander voorbeeld is het accelereren van de platformtransformatie. De Commercial Developer leidt strategische projecten die de winkels helpen het platformdenken te versterken. Daarbij gaat het er bijvoorbeeld om te zorgen dat partners via bol.com rendabel een breed assortiment van relatief goedkope producten aan kunnen bieden.

Zoals uit de voorbeelden blijkt, richt Commercial Development zich met name op complexe cross-cluster programma’s. De afdeling werkt projectmatig: snel, innovatief, multidisciplinair en agile. Projecten duren eerder weken dan maanden.

Ervaring

  • 3+ jaar als strategy consultant (hoe meer senior, hoe hoger de instap)
  • Ervaring binnen FMCG/Retail is een pre (bijv. via secondment)

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com.

Contact

Commercial Developer Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.