Commercial Controller

Commercial Controller

 • Finance
 • Consumer
 • Utrecht
 • 1060 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Iglo werkgeverspagina voor andere vacatures

Iglo, onderdeel van Nomad Foods

Nomad Foods nam in april 2015 Iglo over en is sinds november 2015 ook de trotse eigenaar van Findus. Het derde merk onder de paraplu van Nomad Foods is Birds Eye. Onder andere door deze overnames is Nomad Foods nu het grootste bedrijf in diepvriesproducten in Europa. Het heeft een nummer-één-positie in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Portugal. Bij Nomad Foods werken meer dan 4.300 professionals, verspreid over vijftien landen. In 2016 zal het bedrijf een herpositionering ondergaan en wordt de naam veranderd in Nomad Foods Europe. Iglo is in Nederland vooral bekend van de vissticks en Kapitein Iglo. Maar Iglo is veel meer dan dat. De organisatie heeft zich sterk gericht op duurzaamheid en ziet daarin een belangrijke rol voor diepvriesproducten. Een van de beste manieren om voedselverspilling (elk jaar wordt in de Europese Unie 89 miljoen ton voeding verspild) tegen te gaan is het te bevriezen. Ter illustratie: van de verse en gekoelde producten wordt 60% verspild, tegen 30% van de diepvriesproducten. In huishoudens wordt bijna 50% minder voeding verspild als er diepvriesvoeding in plaats van vergelijkbare verse maaltijden worden gegeten. Om de consument lekkere en gezonde diepvriesmaaltijden te bieden heeft Iglo zich toegelegd op verschillende soorten maaltijden voor elk moment van de dag. Bijvoorbeeld lekkere soepen, kant-en-klaarmaaltijden en groenten.

Vacature voor Commercial Controller

‘Net Revenue Management’ – het zorgen voor winstgevende groei – is door de CEO van Nomad Foods aangewezen als strategische prioriteit voor de hele organisatie. De Commercial Controller is hier nauw bij betrokken en gaat – in samenwerking met finance, sales en marketing bij Iglo – aan de slag om de omzet en winst te verbeteren. De Commercial Controller zorgt ervoor dat de kapitein van het schip op koers blijft. Dat is geen nattevingerwerk maar fact-based en data-driven. De Commercial Controller denkt mee op hoog niveau en helpt collega’s om kansen te zien, te begrijpen en weten hoe daarop in te spelen. De sturende adviezen en inzichten van de Commercial Controller helpen het Iglo-schip zo te sturen dat het de wind in de zeilen houdt.

Type werkzaamheden

De werkzaamheden van de Commercial Controller zijn tweeledig. Enerzijds is de Commercial Controller hét aanspreekpunt en dé adviseur voor sales, marketing, finance en supply om samen effectieve businessplannen te ontwikkelen. De Commercial Controller is hierin verantwoordelijk voor de pricing- en promotiestrategie. Anderzijds is deze persoon een strategische businesspartner voor de sales- en marketingteams om duurzame groei te stimuleren. Op basis van sterke analyses ondersteunt de Commercial Controller in besluitvorming, onderhandelingen en financiële planning. De vacature voor Commercial Controller is een strategische functie en staat direct in contact met het MT. Deze persoon rapporteert aan de Commercial Finance Manager. De Commercial Controller is als adviseur betrokken bij veel verschillende projecten op zowel marketing als sales. Het is dan ook een ideale positie om de commerciële organisatie goed te leren kennen.

Kandidaatsprofiel

 • Strategische en tactische teamspeler, sterk in relatiemanagement
 • Overtuigend op basis van gegronde analyses
 • Visie op eigen vakgebied
 • Proactief, gemotiveerd en energiek
 • Goed in onderhandelingen en resultaatgericht

Ervaring

 • Minimaal vier jaar ervaring
 • Finance ervaring in commerciële organisatie
 • Bekend met de kracht van sterke merken
 • Inzicht in pricing- en promotiestrategie
 • Ervaring in FMCG is een pre

Groeimogelijkheden

 • Internationale stap naar volgend niveau binnen finance

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.