Commercial Analist

Commercial Analist

 • Finance
 • Technology
 • Hoofddorp
 • 605 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de RB werkgeverspagina voor andere vacatures

Commercial Analist

RB is een resultaatgedreven organisatie. Het productportfolio bestaat uit producten die iedereen wel in het keukenkastje, op het aanrecht of in de badkamer heeft staan. Dettol, Vanish, Finish en Veet: producten met een hoge omloopsnelheid, een scherpe prijs en vaak verkocht tijdens promoties. De Commercial Analyst adviseert alle salescollega’s van RB Nederland om de financiële structuren achter salesprocessen beter te begrijpen en het resultaat te optimaliseren.

Strategische functie

Binnen een competitieve en resultaatgerichte organisatie als RB is de Commercieel Analist een cruciale en strategische functie. Deze persoon is het centrale aanspreekpunt voor financiële inzichten en voert optimalisaties door op alle salesprocessen en -activiteiten bij de verschillende klanten. De Commercieel Analist rapporteert aan Tim Clockaerts (Sales Directeur Benelux), is lid van het salesteam in Nederland en schakelt met het Benelux financeteam in Brussel.

Van data naar advies

De Commercieel Analist heeft inzicht in de financiële structuren die ten grondslag liggen aan alle salesprocessen bij RB Nederland en adviseert de Sales Managers en hun teams. Het doel: de financiële effectiviteit vergroten. De Commercieel Analist formuleert de adviezen op basis van (financiële) data en legt de verbintenis tussen de ‘financial best practices’ van alle salesteams. Cases kunnen zijn: het vergroten van de effectiviteit van investeringen en slimmere promoties in de winkel. Om dit goed te kunnen doen optimaliseert de Commercieel Analist de bestaande rapportage- en analysestructuren. De functie is continu in ontwikkeling. “Je groeit mee van analyst naar strategisch adviseur,” zegt Rick Brinkmann (Sales Manager), “Nieuwe systemen maken dit mogelijk: de data wordt behapbaarder en jij zet het om in advies bij commerciële vraagstukken”.

Profiel

De ideale kandidaat is WO-opgeleid, analytisch, gestructureerd zelfstandig, proactief en toekomstgericht. Sterke communicatievaardigheden, strategisch inzicht en leiderschapskwaliteiten komen goed van pas. Na een aantal jaar bij RB Nederland zijn er mogelijkheden om internationaal door te groeien. Maar zoals Brinkmann het pakkend verwoordt: “Iedereen bepaalt zijn eigen carrière, er zijn mogelijkheden genoeg.”

Persoonlijkheid

 • Data-gedreven
 • Strategisch
 • Een leider

Ervaring

 • WO-opleiding
 • Business Analyst

Doorgroeimogelijkheden

 • Internationaal doorgroeien

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.