Co-founder

Co-founder

  • General Management
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2602 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Eevery werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf vijf jaar ervaring
  • Consultative selling
  • Ervaring met operationele vermarkting van een software-tool
  • Inhoudelijk sterk

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Eevery helpt het mkb haar ESG-prestaties (Environmental, Social en Governance) te verbeteren. Met unieke technologie meet Eevery de ESG-impact van een bedrijf, stelt rapportages op en oppert concrete verbetermaatregelen. De Co-founder heeft de kans om van een succesvol platform een snelgroeiend bedrijf te maken, gedreven door de ambitie het mkb te helpen haar voetafdruk te verkleinen.

Over Eevery

Terwijl grote bedrijven zich steeds meer conformeren aan ESG-maatregelen en -rapportage, loopt het mkb op dit gebied achter – en dat terwijl middelgrote bedrijven wereldwijd verantwoordelijk zijn voor 63 procent van de CO2-uitstoot. Het ontbreken van een heldere ESG-strategie bij ondernemers komt niet doordat zij duurzaamheid niet belangrijk vinden. Het probleem schuilt in de complexe kaders en referenties, en het mkb mist vaak de informatie en de meet- en verbeterinstrumenten die bij haar omvang en middelen passen. Een lastige spagaat, want de druk om ESG-beleid en -resultaten op orde te hebben neemt juist toe.

Het praktische, gebruiksvriendelijke en laagdrempelige platform van Eevery lost dit probleem op. Met behulp van een dynamisch assessment van negentig minuten kunnen bedrijven hun ESG-voetafdruk meten, gebaseerd op objectieve en internationaal erkende standaarden. Hieruit volgt een heldere samenvatting die kan worden gebruikt voor interne en externe rapportages, maar belangrijker nog: een reeks concrete verbeterstappen. Dat laatste is uniek in de markt. Het platform van Eevery biedt educatie en praktische hulpmiddelen, zoals beleidsdocumenten, om bedrijven te helpen verbeteren. Aan ambitie geen gebrek: binnen tien jaar wil Eevery de ESG-impact van meer dan honderdduizend midden- en kleinbedrijven wereldwijd hebben verbeterd.

De technologie achter Eevery’s oplossing is in-house ontwikkeld, onder meer met steun van WBSO-subsidies gericht op innovatie. De roadmap is ambitieus en er zal de komende jaren aanzienlijke functionaliteit worden toegevoegd. Artificial Intelligence biedt in dit verband uitgelezen kansen. Eevery staat aan het begin van een groeitraject met de Co-founder – samen met mede-oprichtster Sophie Slinkert – aan het roer. De focus ligt op het opschalen van het product op de Nederlandse, Engelse en Europese markt.

“Als het om duurzaamheid gaat, heeft iedereen een mening. Eevery maakt gebruik van de meest algemeen aanvaarde internationale standaarden en koppelt resultaten aan belangrijke maatstaven, zoals het Global Reporting Initiative (GRI). Dat geeft het mkb objectieve inzichten in hun prestaties.” – Michiel Slinkert, Chairman bij Eevery.

Vacature: Co-founder

De Co-founder grijpt de commerciële uitdaging met beide handen aan: zij/hij zet zich in om Eevery de best bekende ESG-oplossing voor ondernemers te maken. Dit doet zij/hij vanuit een grote dosis nieuwsgierigheid, leergierigheid, ondernemersambitie en een passie voor duurzame impact. Zij/hij benadert de mkb-markt met een strategische blik, waarbij bijvoorbeeld te denken valt aan een plan op basis van sector-segmentering. De uitdaging is echter vooral operationeel: de Co-founder zorgt dat Eevery aan tafel komt bij beoogde klanten en verkoopt de oplossing via inhoudsgedreven consultative selling.

De Co-founder werkt nauw samen met een getalenteerde, gedreven compagnon met een achtergrond als Consultant bij Deloitte en Valcon. Het kleine team, bestaand uit een Tech Lead en een aantal werkstudenten, steekt graag de handen uit de mouwen – en dat geldt ook voor de Co-founder.

“Klanten geven uitsluitend positieve reacties op het platform. Het staat dus als een huis, al blijven we natuurlijk verder ontwikkelen. Zo hebben we net een feature gelanceerd voor CO2-compensatie. Het verdere succes van Eevery hangt nu af van wat er op commercieel gebied gebeurt, en daarin speelt de Co-founder een grote rol.” – Sophie Slinkert, Co-founder bij Eevery

Deze functie is bij uitstek geschikt voor een zeer ondernemende kandidaat. Het succes van het bedrijf ligt immers in handen van het managementteam. De Co-founder is een uitstekende relatiemanager, bouwt gemakkelijk contacten op binnen het mkb en neemt potentiële klanten via consultative selling mee in de propositie van Eevery. Compensatie voor de rol bestaat uit een basissalaris dat meegroeit met de commerciële prestaties van het bedrijf en een aandelenpakket.

 

Interesse?

Eevery werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.