Cluster Director Home & Living

Cluster Director Home & Living

 • Strategy
 • Consumer
 • Utrecht
 • 954 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Online winkelen in Nederland wordt gedomineerd door bol.com, dat nog altijd hard groeit. Zes Cluster Directors vormen hierbij het commerciële hart. Zij weven de functies van platform en retailer samen tot de marktleider die bol.com is. Een van deze sleutelfuncties is recent vrijgekomen, wat een zeldzame kans biedt voor een strategisch sterke retail expert om op senior niveau in te stappen.

GROOTSTE ONLINE WINKEL VAN NEDERLAND

Bol.com is met meer dan acht miljoen vaste klanten en meer dan vijftien miljoen verschillende producten de online marktleider in boeken, elektronica, muziek, games en huishoudelijke artikelen. Een groeiend deel daarvan wordt geleverd door een kleine 20.000 derden, verkopers die op het platform handelen.
Ruim 1.400 mensen werken dagelijks aan het verbeteren van de klantervaring, want die staat bij bol.com centraal. Daarbij is klantdata het uitgangspunt. Door de analytische en datagedreven aanpak begrijpt bol.com echt wat de klant wil.

Al drie jaar op rij staat bol.com in de top 5 van Meest Klantvriendelijke Bedrijven van Nederland, top 3 van Meest Invloedrijke Merken op Social Media, en bol.com is voor het vierde jaar op rij het Sterkste Retailmerk van Nederland. En dit is slechts een selectie.

“We lopen elkaar niet zomaar achterna. Dat maakt het heel dynamisch en intellectueel uitdagend. Daar moet je wel mee om kunnen gaan.” – Oscar Hundman, Director Commercie

VACATURE: CLUSTER DIRECTOR HOME & LIVING

De Cluster Director Home & Living gaat over het assortiment op het gebied van wonen, koken en tuinieren – een groot en uitdagend cluster met enorme potentie. Bij het bepalen van de groeistrategie gaat het vooral om het bedenken wat nu moet gebeuren om later succesvol te zijn. In deze ondernemende rol komen marketing, commercie en strategie samen.

De grootscheepse transitie naar online moet in deze categorie nog beginnen. Daarvoor moet de awareness onder consumenten eerst omhoog. Uiteraard zijn er binnen deze categorie, met producten zoals meubels, ook logistiek de nodige uitdagingen. De Cluster Director zal ook een goede balans moeten vinden in de rol als winkelplatform versus retailer.

De Cluster Director Home & Living leidt een team van zestig medewerkers, en werkt nauw samen met de andere vijf Cluster Directors. Stakeholdermanagement is binnen de functie enorm belangrijk. De Cluster Director creëert enthousiasme en commitment, en heeft zowel overtuigingskracht als de flexibiliteit om bij te sturen.

GEWENSTE PROFIEL

ERVARING
 • 12+ jaar werkervaring
 • Voorkeur voor combinatie van Strategy Consulting en Retail
 • Ook interessant: retail met sterke analytics component of een FMCG achtergrond met focus op commercie
PERSOONLIJKHEID
 • People manager
  Strategisch
  Klantgericht
  Datagedreven

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie of om te solliciteren contact op met Janko Klaeijsen via janko@topofminds.com.

Contact

Cluster Director Home & Living Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.