CHRO

CHRO

  • General Management
  • Industrial
  • Varsseveld
  • 1836 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kramp vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kramp is een van de verborgen parels van het Nederlandse bedrijfsleven. Door haar B2B focus bij de consument veelal onbekend, maar uiterst succesvol. De daadkracht en het ondernemerschap van dit familiebedrijf hebben een positie als marktleider in Europa opgeleverd. En door een vroege digitalisering wordt de afstand tot de concurrenten steeds groter. The winner takes it all.

Over Kramp

Hofleverancier van de agrarische sector, dat is Kramp. Vanuit Varsseveld in het oosten van Nederland en actief in heel Europa.

Het bedrijf voorziet in een indrukwekkend assortiment van 500.000 onderdelen. Als er iets kapot gaat aan de tractor (of aan wat er voor- of achter hangt) dan heeft Kramp de volgende ochtend voor 8:00 uur het juiste onderdeel geleverd. En kunnen het landbouw-mechanisatiebedrijf en zijn klanten, de boeren, doordraaien. Vanuit elf distributiecentra wordt vrijwel heel Europa bediend.

Met 3.300 medewerkers realiseerde Kramp in 2018 een omzet van 822 miljoen euro. Al in een vroeg stadium heeft Kramp haar operatie vergaand gedigitaliseerd. Haar leidende positie online zorgt er nu voor dat het bedrijf in een groeiversnelling belandt.

Binnen E-commerce geldt vrijwel altijd: the winner takes it all. Een groter assortiment betekent meer klanten. Meer volume betekent scherpere prijzen. Meer omzet betekent meer investeringsruimte. En dat leidt tot een technologische voorsprong die moeilijk in te halen is door andere spelers.

Vanuit een internationale buy & build strategie wordt de positie van Kramp als marktleider in Europa steeds sterker.

Succes vanuit betrokkenheid

Leiderschap vanuit verbinding

Kramp is van origine een familiebedrijf. Daardoor is de zeggenschap geconcentreerd bij een relatief klein aantal mensen. Dat geeft veel slagkracht. En dit wordt omgezet in effectiviteit wanneer het wordt gecombineerd met verbinding en betrokkenheid.

Kramp is goed in het creëren van betrokkenheid. Er is een (recent vernieuwde) board samengesteld die als een zeer hecht team opereert, onder leiding van de CEO met een sterk verbindende stijl van leidinggeven. De loyaliteit is groot, de sfeer is familiair: bij problemen help je elkaar.

Betrokkenheid wordt beloond

De betrokkenheid van de top bij haar mensen is voelbaar in de rest van de organisatie en de mensen in het bedrijf. Werknemers van Kramp voelen zich eigenaar van hun bedrijf en dat merk je. Dit is onderdeel van het succes.

Op dit moment zit Kramp midden in een transformatie die volgt uit een verandering van de markt. Kansen zijn er volop.

Door sterk strategisch inzicht was Kramp de eerste die acteerde op en investeerde in het belang van e-commerce. Die slagkracht gaf het bedrijf commercieel de winnende hand – nu is het tijd om de organisatie naar het volgende niveau te brengen.

Wat is er nodig?

Door het enorme commerciële succes barst Kramp uit haar voegen. Het bedrijf groeit over alle assen tegelijk. De combinatie van organische groei en de acquisities in Europa stelt hoge eisen aan alle organisatorische kwaliteiten.

Op alle HR vlakken is er ruimte voor kwalitatieve groei. In de ontwikkeling van organisatie-visie, de vertaling ervan naar organizational design, people development en natuurlijk HR operations. Het verder ontwikkelen en uitleggen van de Kramp-cultuur en haar waarden is daarbij essentieel. Het HR team bestaat momenteel uit 40 FTE.

De board van Kramp is een team dat informatie en oplossingen met elkaar deelt. De lijnen zijn kort en er wordt nauw samengewerkt. Dagelijkse aanwezigheid op het hoofdkantoor in Varsseveld is dan ook een vereiste, naast een 20% internationale reisbereidheid.

De CHRO opereert als een General Manager en is betrokken over de gehele breedte: van strategie tot executie. Dat geeft een grote verantwoordelijkheid en vraagt een hoog niveau.

Kandidaatprofiel:

Persoonlijkheid

Wat voorop staat in het selectieproces is persoonlijkheid en dus authenticiteit. Kramp is een bedrijf waar authenticiteit gestimuleerd wordt, waar bescheidenheid verwacht wordt en nuchterheid de basis vormt bij de presentatie van nieuwe ideeën.

Maar nuchter betekent geenszins stijf. De collegiale omgang en de vrijheid om te zeggen wat je voelt, geven de ruimte voor humor en eigenheid.

De CHRO heeft een belangrijke voorbeeldfunctie als het gaat om people management. Stelt de norm en verhoogt de lat als het gaat om het motiveren en inspireren van collega’s op een betrokken en verbindende manier.

Ervaring

Kandidaten voor deze functie hebben logischerwijs ervaring in de HR-kolom, maar de omvang van de HR-ervaring kan beperkt zijn ten opzichte van general management ervaring. De generieke opzet van de board vraagt om een General Manager en daar kan een afwijkende achtergrond ook bij passen.

Kandidaten zullen typisch ervaring hebben op of net onder board level bij een multinational. Bestuurlijk sterk in denkniveau, hands-on in gedrag.

Kramp werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian Linker via vivianlinker@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.