Chief Technology Officer

Chief Technology Officer

  • IT
  • Technology
  • Utrecht
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1044 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Freelance.nl werkgeverspagina voor andere vacatures

Freelance.nl wil niet langer alleen Nederlands, maar ook Europees marktleider zijn. Bovendien staat de scale-up die freelancers en organisaties met elkaar verbindt in de startblokken om stevig op te schalen. Het is de CTO die deze groei vanuit technologie aanjaagt.

Over Freelance.nl

Door het talent van freelancers met de juiste plek te matchen, creëer je groei. Zowel voor de bedrijven die freelancers inzetten, als voor de freelancers zelf. Dat is waar Freelance.nl voor staat. Dit doet het platform al ruim twintig jaar door onafhankelijk en zonder commissie freelancers en organisaties met elkaar te verbinden. Dit concept blijkt een waar succes, met een marktleidende positie in Nederland als gevolg. Hier stopt het wat Freelance.nl betreft niet. Het bedrijf zit namelijk middenin een opschalingstraject met als uiteindelijk doel: de internationale markt veroveren.

“Bij Freelance.nl draait het om het effectief en efficiënt verbinden van freelancers en organsaties. Wij nemen initiatief en lopen voorop met nieuwe toepassingen.” – Jan van de Tempel, CFO

Effectiviteit en efficiëntie zijn de sleutelwoorden van Freelance.nl. Alle opdrachten en freelance experts zijn verzameld op één platform met praktische tools die het bedrijf op basis van gebruikersanalysen ontwikkelt. Zo kunnen gebruikers onder meer rekenen op innovatieve matchfilters, slimme reactieprofielen en persoonlijke hulp bij opdrachtplaatsing en -selectie.

Momenteel zorgen alle tools van Freelance.nl jaarlijks voor zo’n honderdduizend matches, maar de wens is om dit aantal op te schalen tot minimaal een miljoen. Naast opschalen wil Freelance.nl ook transformeren tot een volwaardig tech-bedrijf. En precies hiervoor gaat de CTO zorgen.

Vacature: CTO

Vanuit technologie is de CTO de drijvende kracht achter de transitie van Freelance.nl naar internationale tech-scale-up. Van een schaalbare infrastructuur tot partnerships met leveranciers -op basis van haar/zijn heldere visie en missie maakt de CTO alle strategische IT-beslissingen. De CTO weet precies hoe deze taak succesvol te volbrengen dankzij een dijk aan ervaring in IT-leiderschap binnen online omgevingen met hoge volumes, zoals SaaS, PaaS of e-commerce.

De CTO legt een stabiele en vooruitstrevende tech-basis. Zij/hij beheert de bijbehorende IT-roadmap en zorgt hierbij voor de alignment tussen tech en product. Intern gaat de CTO aan de slag met het optimaliseren van onder andere processen, systemen en platformen. Als MT-lid werpt de CTO zich op als een inhoudelijk sparringpartner en weet haar/zijn kennis helder over te brengen richting de belangrijkste stakeholders. Denk hierbij aan marketing, sales en finance.

Behalve P&L-verantwoordelijk is de CTO ook HR-verantwoordelijk voor het tech-team. Zij/hij ontwikkelt het tech-team verder, bouwt dit naar eigen inzicht verder uit en weet het team makkelijk te boeien. De CTO is strategisch sterk maar heeft ook een praktische instelling.

Alles bij elkaar genomen is deze functie erg interessant voor een kandidaat met stevige leiderschapskwaliteiten die graag de eindverantwoordelijkheid voor tech wil pakken. Of een kandidaat die al ervaring heeft met het (internationale) scale-up-proces en dit graag (nogmaals) zelf wil aanjagen. De CTO van Freelance.nl is in ieder geval verzekerd van een hecht team met een informele omgang binnen een bedrijf dat al sinds haar begindagen gezond en winstgevend is.

Interesse?

Freelance.nl werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.