Chief Technology Officer (CTO)

Chief Technology Officer (CTO)

 • Scale-up
 • Technology
 • Amsterdam
 • 1209 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Chama werkgeverspagina voor andere vacatures

Chama is een revolutionaire scale-up in de technologie sector. Miljoenen mensen profiteren van het baanbrekende bedrijfsmodel van het bedrijf. Met de app van Chama kunnen huishoudens zelf gasflessen bestellen met hun smartphones. De nieuwe Chief Technology Officer (CTO) schaalt de technische en productteams van Chama in om het bedrijf in Brazilië en daarbuiten te laten groeien.

DE UBER VAN GASLEVERING AAN HUIS

De meeste huishoudens in Brazilië zijn afhankelijk van flessengas om te koken en om warm water te gebruiken. Voor cilindervervanging zijn ze afhankelijk van een niet-transparante markt met hoge prijzen, langzame levering en gevaarlijk geplaatste flessen door onbetrouwbare dealers. Chama brengt de broodnodige prijs- en kwaliteitstransparantie. Ze maken het bestellen van gas goedkoper, sneller en veiliger.

Chama’s app geeft consumenten een overzicht van alle geaccrediteerde resellers die in hun gebied leveren, inclusief prijzen, levertijden en gebruikersbeoordelingen. Het bedrijf bedient momenteel 1,4 miljoen huishoudens in Sao Paolo, Porto Alegre, Belo Horizonte en Curitiba.

Chama groeit elke maand met 10 tot 20 procent en heeft een aanzienlijke investering op lange termijn veilig gesteld om het buitengewone groeitraject van het bedrijf voort te zetten. In eerste instantie ligt de focus op het veroveren van Brazilië. De volgende stap is het betreden van andere belangrijke markten in Latijns-Amerika en Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

“De CTO is de sleutel tot het realiseren van onze groeiambities. Als bedrijf dat draait om technologie, is de ontwikkeling van ons productecosysteem en DevOps-organisatie van cruciaal belang voor ons toekomstige succes. – Marijn van de Ven, oprichter en CEO

Vacature: Chief Technology Officer

De CTO heeft de leiding over het centrale technische team en de productteams. Hij/zij rapporteert aan de CEO en heeft 4 Tech Chapter Leads en de Head of Product aan zich rapporteren. De CTO heeft vijf hoofdverantwoordelijkheden.

Technische strategie en architectuur

Hij/zij formuleert de technische strategie om het toenemende aantal gebruikers, dealers en chauffeurs op te kunnen vangen en ontwikkelt en implementeert de ontwikkelings- en implementatiepraktijken op basis van de toenemende volumes.

Team ontwikkeling

De CTO geeft leiding aan in totaal 30 tot 40 mensen (techniek en product). Hij/zij verdubbelt de grootte van de teams in twee jaar tijd. Schaalvergroting vereist o.a. het ontwikkelen van de werving en professionalisering van de manier van werken.

Productplanning

De CTO ontwikkelt de product roadmap. Hij/zij verdeelt de beschikbare middelen tussen technologie en productontwikkeling, waarbij hij/zij leiding geeft aan business professionals.

Ontwikkeling

De CTO maakt regelmatig releases van hoge kwaliteit mogelijk. Hij/zij stelt ingenieurs in staat om hun ideeën snel te testen en in te zetten en bouwt aan een cultuur van meten, verantwoording en kwaliteit.

Operaties en veiligheid

De CTO zorgt voor robuustheid, prestaties en beschikbaarheid van het platform. Hij/zij zorgt ervoor dat klanten, dealers en chauffeurs goed beschermd zijn in het gebruik van Chama’s technologie.

Candidate Profile

ERVARING
 • MSc in Informatica en 10+ jaar werkervaring
 • Heeft een groot (idealiter 80+, maar minstens 30) team van ingenieurs, ontwerpers en PM’s geleid.
 • Aanzienlijke ervaring met een wereldwijd geschaalde mobiele applicatie
 • Technische expertise op het gebied van platform schalen, app performance, analytics en API platformen
PERSOONLIJKHEID
 • People manager
 • Influencer
 • Probleemoplosser
 • Flexibiliteit om te werken in de Nederlandse / Europese en Latijns-Amerikaanse cultuur

Chama werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie of om te solliciteren contact op met Jessica Lim via jessica@topofminds.com.

Contact

Jessica Lim Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.