Chief Operations Officer

Chief Operations Officer

  • Operations
  • Consumer
  • Hilversum
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 2086 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de TUBES werkgeverspagina voor andere vacatures

TUBES is de nieuwe standaard in single serve wijn. Het concept, de technologie en de vorm zijn uniek en volledig gepatenteerd. De scale-up ontwikkelt zich snel en zet internationaal grote stappen. De Chief Operations Officer tilt de operationele organisatie naar een hoger niveau en faciliteert razendsnelle groei zonder kwaliteitsverlies.

Over TUBES

TUBES maakt kwaliteitswijnen, gedistilleerde dranken en cocktails toegankelijk per glas. Met steeds meer eenpersoonshuishoudens en aandacht voor verantwoorde alcoholconsumptie is dit een doorslaggevende innovatie.

TUBES richt zich met name op giftboxen, sampling en consumptie. Vooraanstaande wijnhuizen als Catena Zapata, Bernardus en Chateau de Pommard zien de oplossing van de scale-up als de ideale manier om hun klanten nieuwe oogsten en verschillende kwaliteitswijnen te laten ontdekken. Daarnaast werkt TUBES samen met internationale retailers, bijvoorbeeld Ahold Delhaize, Robert Parker’s Wine Advocate en de Bijenkorf, en met grote luchtvaartmaatschappijen.

Bij TUBES draait alles om kwaliteit. Dankzij de hoogstaande IFS, HACCP en SKAL gecertificeerde productiefaciliteiten waar volledig zuurstofvrij wordt gebotteld om oxidatie te voorkomen, smaakt de wijn in de single serve tubes precies zoals de wijnhuizen het hebben bedoeld. Daarnaast kunnen klanten de stijlvolle verpakkingen volledig personaliseren. Zo ontstaat een complete beleving.

“We hebben flink geïnvesteerd in productlijnen, R&D, kwaliteitscontrole, platformen, teams, marketing en acquisitie. Daarmee is alles gereed om snel op te schalen.” – Edwin Blom, CEO

In 2015 begon TUBES met produceren. Inmiddels is het bedrijf actief in meer dan 20 landen – waaronder Australië, China, Nieuw-Zeeland, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten – en heeft de scale-up partnerships met vooraanstaande spelers als eLuscious, Lucas Bols, Vinebox, D-Vine en Vivant. Ook heeft TUBES eigen platformen, zoals www.12nightsofwine.nl en www.tastygrapes.nl. 

De komende jaren staan in het teken van snelle groei: in 2021 wil het bedrijf haar omzet verdrievoudigen en het team van 23 fte verder uitbreiden. Met nieuwe partnerships, strategische meerjarencontracten en bovenal een voortdurende focus op kwaliteit heeft TUBES het momentum om haar voorsprong verder uit te bouwen.

Vacature: Chief Operations Officer (COO)

De COO richt de operationele processen zo in dat ze de geplande groei optimaal faciliteren. Kwaliteit staat daarin centraal. De COO bewaakt de unieke propositie van TUBES – single serve van de allerhoogste kwaliteit – terwijl de volumes snel toenemen. Zij/hij is onderdeel van het senior management en werkt nauw samen met haar/zijn C-suite collega’s. De COO rapporteert aan de CEO. 

“De opdracht aan de nieuwe COO is om onze operationele organisatie in de komende jaren naar een hoger niveau te brengen. Een cruciale voorwaarde voor onze groeiambities.” – Edwin Blom, CEO

De COO geeft leiding aan drie teams – Production, Technology & Quality en Procurement – van in totaal zo’n 13 vaste fte plus variabele krachten. Zij/hij stuurt hen aan en bouwt de capabilities van de teams uit via persoonlijke ontwikkeling en gerichte hiring. Samen met de specialisten van Technology & Quality zorgt de COO ervoor dat de kwaliteit van TUBES op wereldwijde schaal wordt doorgevoerd. Zij/hij is zelf geen kwaliteitsexpert, maar stelt zich op als effectieve sparringpartner voor de professionals in het team. Ook doorziet de COO het strategische belang van inkoop in relatie tot kwaliteit. Zij/hij haalt het maximale uit de partnerschappen met productie- en verkooppartners en bouwt langetermijnrelaties op met leveranciers. 

De COO is eindverantwoordelijk voor de kwaliteit, efficiëntie en winstgevendheid van de hele operationele organisatie. Zij/hij zet hoge standaarden, bijvoorbeeld als het gaat om financiële rapportage, budgettering, strategische planning en administratieve processen. De COO brengt al deze onderwerpen samen in een operationele strategie volledig gericht op groei. 

Het werk van de COO kent een forse (en groeiende) internationale component. Zij/hij heeft de operationele leiding over de wereldwijde expansie en zorgt dat TUBES overal ter wereld voldoet aan de geldende wetten en regels. Ook coördineert de COO het opzetten van een aantal productielocaties buiten Nederland, waar de scale-up op dit moment aan werkt.

 

Interesse? 

TUBES werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis
via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.