COO (Chief Operations Officer)

COO (Chief Operations Officer)

 • Scale-up
 • Technology
 • Amsterdam
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 7277 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pro Parents werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatsprofiel*

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Achtergrond in strategy consulting
 • Ervaring in een start- of scale-up
 • Kennis van bedrijven opschalen
 • Strategisch en operationeel sterk

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Pro Parents is een snelgroeiende impactonderneming op het gebied van werkgeverszorg. Om dit SaaS-platform voor (aanstaande) ouders en hun werkgevers verder te ontwikkelen en op te schalen, breidt het team uit met een Chief Operations Officer.

Over Pro Parents

Pro Parents is geen onbekende als het gaat om het ontwikkelen van prijswinnende zorginnovatie binnen de bedrijfsgezondheidszorg. In 2016 creëert het bedrijf het eerste wetenschappelijk onderbouwde offline programma dat aanstaande en werkende ouders support biedt. De ingezette digitalisering is niet alleen een waardevolle aanvulling op het offline repertoire, het zorgt ook voor passende zorg op het juiste moment. De software is volledig schaalbaar en binnen dit Health Tech platform krijgen aanstaande en werkende ouders rechtstreeks toegang tot gepersonaliseerde informatie, tools en kunnen zij 24/7 met een druk op de knop contact opnemen met de juiste zorgprofessional.

Het team van Pro Parents bestaat uit ervaren professionals met een achtergrond in fysieke en mentale gezondheidzorg voor ouders, ontwikkelingspsychologie, user experience design, technologie, SaaS en HR-vitaliteitsmanagement. Pro Parents maakt deel uit van het Nederlandse Life Sciences & Health-ecosysteem en heeft een uitgebreid netwerk met academische zorginnovatiepartners zoals TNO en het Radboudumc. Naast haar Amsterdamse hoofdkantoor heeft Pro Parents een tweede kantoor op de Health & High Tech-campus in Nijmegen. Vanuit hier werkt de onderneming in nauwe samenwerking met de Radboud Universiteit en het Radboudumc op gebied van R&D.

De combinatie van werk en zorg plus het behouden van talent zijn belangrijke thema’s voor moderne werkgevers. Langs deze weg kunnen zij wendbaar blijven en concrete uitvoering geven aan hun Diversiteit & Inclusie ambities. Toonaangevende bedrijven als BDO en bol.com zijn al fan van Pro Parents, en dit is precies de beoogde klant waar het prijswinnende B2B-concept zich in deze fase op richt: grootzakelijke werkgevers. Pro Parents is gefinancierd door een ervaren healthtech-fonds en een groep van informele impactinvesteerders, waardoor de thought leader op het gebied van werkend ouderschap inmiddels voldoende middelen heeft om op te schalen. De ambitie is om vanuit het huidige klantportfolio volledig te transformeren tot een tech first business.

Vacature: Chief Operations Officer

De Chief Operations Officer (COO) staat aan het roer van Pro Parents en vervult naast de CEO een cruciale rol in de toekomst van het bedrijf, is P&L verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en het samen brengen van verschillende disciplines zoals finance, sales, tech, product en kwaliteit. Zij/hij is degene die de strategie mede bepaalt, operationeel maakt en de social enterprise doortastend opschaalt met duidelijke milestones in Nederland en de rest van Europa. Hier is zowel binnen het platform en de strategie, als in financieel opzicht, voldoende ruimte voor.

De organisatie en bijbehorende interne processen van a tot z inrichten is een van de eerste onderdelen waar de COO zich op focust. Het SaaS-platform is live en gebouwd met een externe partij, het beheer en doorontwikkeling wordt gedaan door het eigen groeiende tech team. De COO zorgt dat interne processen goed op orde zijn om zo te kunnen opschalen in de markt. Hiervoor werkt zij/hij nauw samen met collega’s en strategisch partners. Naast strak procesmanagement zorgt de COO ervoor dat de juiste mensen worden aangenomen om te blijven versnellen. Daarbij hoort ook het binden en boeien van gecertificeerde professionals die de begeleiding van ouders in de zwangerschap en periode daarna op zich nemen.

De toekomst van zorg is digitaal en preventief. Gezond zijn en blijven staat centraal. Door COVID-19 maakt de gezondheidszorg over de hele wereld een onafwendbare transformatie door. De behoefte aan betrouwbare en gepersonaliseerde informatie, self assessments en e-health maakt dat de zorg zichzelf, herstellende van de crisis, opnieuw uitvindt. In ons team is ieders unieke kennis cruciaal om de zorg van vandaag en morgen opnieuw in te richten. Voor de COO is deze transitie het perfecte moment om in te stappen.” – Joyce Knappe, CEO & Founder Pro Parents

Om deze rol tot een succes te maken, werkt de COO zowel gestructureerd en gedetailleerd én is zij/hij tegelijkertijd in staat om plankgas te geven, zowel conceptueel als in uitvoering. De COO houdt niet alleen van aanpakken, maar toont ook eigenaarschap, zorgt dat zaken geborgd worden, heeft een duidelijke mening en deinst niet terug voor het geven van feedback. Met een natuurlijk overwicht en stevige communicatieve skills weet de COO oog te houden voor de menselijke maat in een waardengedreven onderneming. De COO schakelt eenvoudig tussen het perspectief van toonaangevende klanten en complexe vraagstukken, in een markt met belangrijke kwaliteitsindicatoren en regulatievraagstukken. Indien nodig stroopt de COO ook zelf de mouwen op, aangezien er in deze startup flexibiliteit wordt gevraagd om gezamenlijk de bedrijfsbrede doelstelling te behalen.

Alles bij elkaar genomen is deze rol zeer interessant voor onder andere voormalig Strategieconsultants met businesservaring, idealiter gerelateerd aan tech, SaaS of zorg. Of juist voor professionals met een trackrecord in het aantoonbaar opbouwen en/of opschalen van tech-, SaaS- of zorgbedrijven en deze ervaring nu willen inzetten voor een social enterprise.

Als voorvechter van Family Friendly Firms, is Pro Parents zelf een mens-gefocuste organisatie. Een onderneming waar mensen zichzelf kunnen zijn en openlijk praten over het gezinsleven, kinderen of kinderwens meer dan normaal is. Net als full- of parttime werken én remote werken. En de vakanties beslist zij/hij trouwens ook zelf. Dankzij deze open-mindedness, de korte lijnen en de nodige humor komt de COO terecht in een informele en ongedwongen werkomgeving. Tegelijkertijd is sterk sprake van eigenaarschap op rol en taak, ondersteund met aantrekkelijke aandelenopties. Dit zorgt voor een platte organisatie met een snelle workflow en gedreven collega’s die samen bouwen aan de toekomst van gezond werken en leven.

 

Interesse? 

Pro Parents werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.