Chief Operations Officer

Chief Operations Officer

  • Scale-up
  • Technology
  • Amsterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2093 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pro Parents werkgeverspagina voor andere vacatures

Pro Parents is een snelgroeiende impactonderneming op het gebied van werkgeverszorg. Om dit SaaS-platform voor (aanstaande) ouders en hun werkgevers verder te ontwikkelen en op te schalen, breidt het team uit met een Chief Operations Officer.

Over Pro Parents

Pro Parents is geen onbekende als het gaat om het ontwikkelen van prijswinnende zorginnovatie binnen de bedrijfsgezondheidszorg. In 2016 creëert het bedrijf het eerste wetenschappelijk onderbouwde offline programma dat aanstaande en werkende ouders support biedt. De ingezette digitalisering is een waardevolle aanvulling op het offline repertoire en zorgt voor de juiste zorg op het juiste moment. Aanstaande en werkende ouders krijgen rechtstreeks toegang tot gepersonaliseerde informatie, tools en kunnen 24/7 met één druk op de knop contact opnemen met de juiste zorgprofessional.

Het team van Pro Parents bestaat uit ervaren professionals die hun vak verstaan met een achtergrond in fysieke en mentale gezondheidzorg voor ouders, ontwikkelingspsychologie, user experience design, technologie, SaaS en HR-vitaliteitsmanagement. Pro Parents maakt deel uit van het Nederlandse Life Sciences & Health-ecosysteem en heeft een uitgebreid netwerk en partnerschappen met academische zorginnovatie-partners zoals TNO en Radboud Universiteit-UMC. Naast haar Amsterdamse hoofdkantoor opent Pro Parents op korte termijn een tweede kantoor op de Health & High Tech-campus in Nijmegen. Vanuit hier zal de onderneming in nauwe samenwerking met de Radboud Universiteit en Radboud UMC haar R&D-activiteiten gaan versnellen.

De combinatie van werk en zorg plus het behouden van talent zijn belangrijke thema’s voor moderne werkgevers om wendbaar te blijven. Toonaangevende bedrijven als BDO en bol.com zijn al fan van Pro Parents, en dit is precies de beoogde klant waar het prijswinnende B2B-concept zich in deze fase op richt: grootzakelijke werkgevers. Pro Parents is gefinancierd door een ervaren healthtech-fonds en een syndicaat van informele impactinvesteerders, waardoor de thought leader op het gebied van werkend ouderschap inmiddels voldoende middelen heeft om op te schalen. De ambitie is om vanuit het huidige klantportfolio volledig te transformeren tot een tech first business. 

Vacature: Chief Operations Officer

De Chief Operations Officer (COO) staat aan het roer van Pro Parents en vervult naast de CEO en Head of Product een cruciale rol in de toekomst van het bedrijf en is verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing. Zij/hij is degene die de strategie mede bepaalt, operationeel maakt en de social enterprise doortastend opschaalt. In Nederland, maar uiteindelijk ook in de rest van Europa. Hier is zowel binnen het platform en de strategie als in financieel opzicht voldoende ruimte voor.

De organisatie en bijbehorende interne processen van a tot z inrichten is een van de eerste onderdelen waar de COO zich op focust. Momenteel wordt er vanuit tech gebouwd aan het SaaS-platform, om dit vervolgens uit te rollen. De COO zorgt dat dit proces goed verloopt en stelt zich hierin marktgeoriënteerd op. Hiervoor werkt zij/hij nauw samen met collega’s van finance, key-accountmanagement en tech. Naast een strak procesmanagement zorgt de COO ervoor dat de juiste mensen worden aangenomen om te blijven versnellen. Maar ook voor het vinden en contracteren van gecertificeerde professionals die de begeleiding van ouders in de zwangerschap en periode daarna op zich nemen.

De toekomst van zorg is digitaal en preventief. Gezond zijn en blijven staat centraal. Door covid-19 maakt de gezondheidszorg over de hele wereld een onafwendbare transformatie door. De behoefte aan betrouwbare en gepersonaliseerde informatie, zelf-assessments en e-health maakt dat de zorg zichzelf midden in de crisis opnieuw uitvindt. In ons team is ieders unieke kennis cruciaal om de zorg van vandaag en morgen opnieuw in te richten. Voor de COO is deze transitie het perfecte moment om in te stappen.” – Joyce Knappe, CEO & Founder Pro Parents

Om deze rol tot een succes te maken, werkt de COO zowel gestructureerd en gedetailleerd én is zij/hij tegelijkertijd in staat om plankgas te geven. De COO houdt niet alleen van aanpakken, maar toont ook eigenaarschap, heeft een duidelijke mening en deinst niet terug voor het geven van feedback. En met een natuurlijk overwicht en stevige communicatieve skills weet de COO eenvoudig te schakelen tussen het perspectief van toonaangevende klanten en complexe vraagstukken in een markt met belangrijke kwaliteitsindicatoren en regulatievraagstukken. 

Alles bij elkaar genomen is deze rol zeer interessant voor onder andere voormalig Strategieconsultants met businesservaring, idealiter gerelateerd aan tech, SaaS of zorg. Of juist voor professionals met een trackrecord in het opbouwen en/of opschalen van tech-, SaaS- of zorgbedrijven en deze ervaring nu willen inzetten voor een social enterprise.

Als voorvechter van Family Friendly Firms, is Pro Parents zelf een mens-gefocuste organisatie. Een onderneming waar mensen zichzelf kunnen zijn en openlijk praten over het gezinsleven, kinderen of kinderwens meer dan normaal is. Net als full- of parttime werken én remote werken. En de vakanties beslist zij/hij trouwens ook zelf. Dankzij deze open-mindedness, de korte lijnen en de nodige humor komt de COO terecht in een informele en ongedwongen werkomgeving. Tegelijkertijd is sterk sprake van eigenaarschap op rol en taak, ondersteund met aantrekkelijke aandelenopties. Dit zorgt voor een platte organisatie met een snelle workflow en gedreven collega’s die samen bouwen aan de toekomst van gezond werken en leven.

 

Interesse? 

Pro Parents werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.