Chief Operations Officer

Chief Operations Officer

 • Operations
 • Technology
 • Houten
 • Vanaf 15 jaar werkervaring
 • 2546 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Inventum werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Minimaal vijftien jaar ervaring in operations binnen productie-omgeving
 • Visionaire leider
 • Operational excellence
 • Ervaren in verandermanagement
 • Passie voor ESG-doelstellingen

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

 

Download volledig profiel

Inventum Technologies is een succesvolle en innovatieve fabrikant van ventilatiewarmtepompen, boilers en kokendwaterboilers. De energietransitie biedt het bedrijf substantiële groeikansen. Om de groei te kunnen realiseren, wordt gezocht naar een ondernemende Chief Operations Officer, die operational excellency binnen inkoop, productie en logistiek weet te bereiken.

Over Inventum Technologies B.V.

Het succesverhaal van Inventum begint in 1908. In dit jaar richt ingenieur Alexander Vosmaer het eerste Nederlandse bedrijf voor kleine huishoudelijke apparatuur op. In 1981 worden de huishoudelijke apparaten afgesplitst – ze bestaan nog steeds, onder het merk Inventum – en richt Inventum Technologies zich op warmwaterboilers en daarna ook op ventilatiewarmtepompen. Tot op de dag van vandaag staat de ontwikkeling van innovatieve en energiezuinige producten bij Inventum Technologies centraal.

Inventum Technologies is in 2014 gekocht door een Nederlandse investeerder (familiebedrijf). Inventum Technologies maakt deel uit van een groep van bedrijven, die alle actief zijn in de markten voor verwarming en warm water in Europa. De investeerder heeft een langetermijnvisie en investeert in de groei van de aangesloten bedrijven en de ontwikkeling van eigen gepatenteerde technologieën (hardware, software en elektronica). De energieoplossingen van Inventum Technologies, met als core product de ventilatiewarmtepomp, worden toegepast in de woningsector, zowel in bestaande als in nieuwbouwsituaties. De meeste producten worden onder eigen naam in de markt gezet, een beperkt gedeelte van het productenportfolio valt onder de OEM-business.

Nederland geldt als de belangrijkste afzetmarkt, maar ook de internationale verkoop van Inventum Technologies producten neemt toe. De energietransitie biedt substantiële groeikansen. De ambitie is om in de komende jaren verder door te groeien, niet alleen autonoom maar mogelijk ook door strategische overnames. Tegen die achtergrond is besloten om over te stappen van een ordergestuurd productieproces naar maximalisatie van de output van producten waar groeiende vraag naar is.

Het hoofdkantoor en de fabriek van Inventum Technologies zijn gevestigd in Houten. Op dit moment werken daar circa 150 medewerkers, waarvan ruim de helft binnen Operations. Om de geprognotiseerde groei ook daadwerkelijk te kunnen realiseren wordt momenteel een tweede productiefaciliteit naast de bestaande fabriek gebouwd. Gezocht wordt naar een veelzijdige Chief Operations Officer die de productieorganisatie weet te structureren en optimaliseren.

Vacature: Chief Operations Officer

De Chief Operations Officer (COO) rapporteert aan de CEO en vormt samen met de CCO het driehoofdige directieteam. De COO wordt verantwoordelijk voor het sitemanagement van beide fabrieken. De belangrijkste missie van de COO is leiding en sturing geven aan continue veranderings- en verbeteringsprocessen in de operationele, logistieke en inkooporganisatie. Deze rol vraagt om een inspirerende leider, die richting geeft aan de noodzakelijke veranderprocessen, mensen meekrijgt en operational excellence als mindset weet te verankeren in de organisatie. Zij/hij is doel- en resultaatgericht ingesteld en communiceert helder en duidelijk. Daarnaast schakelt zij/hij gemakkelijk tussen operatie, tactiek en strategie.

De COO heeft een duidelijke visie op supply chain en productie en is in staat strategische plannen hiervoor op te stellen die aansluiten op de organisatiestrategie en salesstrategie. De COO heeft ruime ervaring met de aansturing van alle operationele processen in een productie-omgeving. Niet alleen met batchgewijze productieprocessen, maar ook met de gehele supply chain, logistiek en ERP-systemen. Hierdoor doorziet zij/hij snel waar knelpunten zitten en weet als geen ander hoe een complexe productieorganisatie in te richten en optimaliseren.

Resultaat en samenwerken zijn belangrijke waarden binnen Inventum Technologies. De COO stuurt op belangrijke KPI’s om de strategische doelstellingen te behalen. Zowel de delivery performance als het gaat om klanten, capaciteit, doorlooptijden en efficiency als veiligheid en ESG-targets staan hoog op de agenda. Daarnaast is de COO een verbindende factor en bruggenbouwer binnen zowel het directieteam als de operationele organisatie. Een pragmatische, hands-on houding kenmerken deze leider, die zich open opstelt naar collega’s van alle niveaus en bovendien zorg draagt voor het coachen, ontwikkelen en opleiden van medewerkers.

 

Interesse?

Inventum Technologies B.V. werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.