Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

COO (Chief Operating Officer)

COO (Chief Operating Officer)

 • General Management
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 4086 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de POM Amsterdam vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan tien jaar werkervaring
 • Achtergrond in retail
 • Ervaring in een scale-up
 • Analytisch
 • Ondernemend
 • Ervaring met het aansturen van finance

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Het sterk groeiende modemerk POM Amsterdam wil de komende jaren flinke stappen zetten: eigen winkel(s), meer internationale presence en een versteviging van de online positie. De COO zet de processen, structuren en systemen zo neer dat de organisatie mee kan groeien met deze ambities.

Over POM Amsterdam

Sinds 2011 ontwerpen de founding sisters van POM Amsterdam, Liesbeth en Violet Lotgering, exclusieve en kleurrijke fashion waar vrouwen blij van worden. De collecties bestaan uit elegante en vrouwelijke styles met uitgesproken handgeschilderde prints, bijzondere details en contrasterende kleurbeelden.

De missie van POM Amsterdam is DARE TO BE COLOURFUL, waarmee zij de wereld in krachtige kleuren willen hullen. POM Amsterdam streeft in haar bedrijfsvoering altijd naar creativiteit, de kunst van het mode maken, ontwikkeling, duurzaamheid en ondernemerschap.

Met meer dan achthonderd verkooppunten in Europa, Australië en Japan is POM Amsterdam internationaal actief. De belangrijkste markten voor het bedrijf zijn Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast heeft POM een sterke webshop waar de world of POM wordt neergezet.

Onze missie is om vrouwen in hun kracht te zetten met kleurrijke fashion en tegelijkertijd de negatieve impact die ons productieproces heeft op de planeet te minimaliseren. In 2030 willen we volledig CO2-neutraal zijn.” – Violet Lotgering, oprichter en Creatief Directeur

Momenteel zijn de collecties van POM Amsterdam voor ongeveer zeventig procent more sustainable. POM wil haar overige doelstellingen bereiken door zo veel mogelijk eco-vriendelijke materialen te gebruiken in de collecties, de producten verantwoord te verpakken, lokaler te produceren en samen te werken met transportpartners die op een duurzamere manier de items vervoeren.

De komende jaren wil POM haar groei versnellen. Kansen zijn er volop, of het nu gaat om eigen winkels openen, de internationale positie uitbreiden, de merknaam uitbouwen, nog meer verkooppunten realiseren, de duurzaamheid van de producten verbeteren of de e-commercestrategie versterken.

Vacature: Chief Operating Officer

De COO heeft de dagelijkse leiding over het team van POM Amsterdam – nu zo’n vijfentwintig mensen – en zorgt dat de organisatie meeschaalt met de snelle groei van het bedrijf. Hiervoor richt zij/hij zich onder andere op het neerzetten van toekomstbestendige teams, processen, systemen en structuren. De COO neemt de hele organisatie mee in die ontwikkeling en vertaalt de internationale ambities in plannen en verantwoordelijkheden. Zij/hij rapporteert aan de CEO, is lid van het managementteam en krijgt de mogelijkheid om te participeren.

Ondernemerschap is voor de COO cruciaal. Ik zoek iemand die vol gaat voor groei en weet wat daarvoor nodig is. Zij/hij moet ons enerzijds met enthousiasme voortstuwen en anderzijds de hele organisatie goed meenemen in de ontwikkelingen.” – Liesbeth Lotgering, oprichter en CEO

Om POM door de volgende groeifase heen te loodsen, werkt de COO nauw samen met de andere leden van het managementteam, onder wie de Creatief Directeur, de Head of Marketing, de Head of Production en de Head of Sales. Zij/hij bepaalt mede de richting van het bedrijf en is continu bezig de efficiëntie en professionaliteit te verbeteren. Daarvoor kijkt de COO in de hele breedte: van logistiek tot e-commerce en van financiën tot de interne operatie.

De portefeuille van de COO bestaat uit Operations, Finance, IT, E-commerce en Legal/Insurance. Dat betekent dat zij/hij ook verantwoordelijk is voor het optimaliseren van de IT-systemen zoals het ERP-systeem, de webshop en het warehousemanagementsysteem. Ook is de COO mede verantwoordelijk voor de strategie en investeringsbeslissingen, stelt zij/hij financiële rapportages op en bewaakt zij/hij de voortgang op strategische doelen door middel van KPI’s. Ook is zij/hij het eerste aanspreekpunt voor externe partners, onder wie de accountant, de bank, het warehouse en webshop/ERP-developers.

Deze rol is bij uitstek geschikt voor een ondernemende retailprofessional die weet wat het is om te werken in een groeiende onderneming. Op basis van die ervaring kan zij/hij een intern boegbeeld kan zijn en de organisatie meenemen in de grote stappen die gezet gaan worden. De COO krijgt de kans om – samen met andere leden van het managementteam – de richting van POM te bepalen en het bedrijf uit te laten groeien tot een internationaal toonaangevend modemerk.

 

Interesse?

POM Amsterdam werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.