Chief of staff to the CEO

Chief of staff to the CEO

 • Consulting Exit
 • Financial Services
 • Capelle aan den IJssel
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1778 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Blauwtrust Groep werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 5 jaar ervaring
 • Achtergrond in Management Consulting of Strategy Consulting
 • Ervaring met strategie
 • Ervaring met M&A-trajecten vanuit consulting
 • Analytisch
 • Stakeholdermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Met entiteiten als De Hypotheker, Quion en Conneqt is Blauwtrust Groep niet weg te denken uit de Nederlandse hypotheekmarkt. Nu Blackfin is ingestapt als investeerder, maakt het bedrijf zich op voor verdere groei op de lokale en internationale markt. De Chief of Staff to the CEO speelt een belangrijke rol bij het realiseren van de groeiplannen.

Over Blauwtrust Groep

Blauwtrust Groep is een toonaangevende speler op de Nederlandse hypotheekmarkt. Het bedrijf bedient de gehele hypotheekmarkt van consument tot investeerder met haar entiteiten De Hypotheker, Quion, DMPM en Conneqt (Romeo Financiële diensten, nu nog minderheidsbelang maar vanaf volgend jaar een 100%-dochterbedrijf).

 • De Hypotheker is de grootste onafhankelijke hypotheekbemiddelaar van Nederland. Jaarlijks worden hier zo’n 100.000 adviesgesprekken gevoerd en 30.000 hypotheken afgesloten.
 • Quion voert de processen rond het afsluiten en managen van hypotheken en consumentenleningen voor grote financiële instellingen zoals ABN AMRO, Achmea, Allianz, BNP Paribas en NIBC. Het bedrijf heeft meer dan tachtig miljard euro onder beheer.
 • DMPM biedt institutionele beleggers en assetmanagers in binnen- en buitenland de mogelijkheid om rechtstreeks te investeren in Nederlandse woninghypotheken. De actieve portefeuille bedraagt meer dan elf miljard euro.
 • Conneqt ontwikkelt en onderhoudt diverse private en white label-hypotheekmerken, zoals Hypotrust en HollandWoont, in samenwerking met investeerders als Aegon, Goldman Sachs en DELA.

Het bedrijf telt een kleine duizend medewerkers die consumenten, intermediairs en investeerders bedienen met advies, administratie en beheer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Capelle aan den IJssel.

Internationale groeiambitie
In januari 2022 is Blackfin Capital Partners grootaandeelhouder geworden van Blauwtrust Groep. Met de steun van Blackfin wil het nieuw aangestelde managementteam van CEO, CFO, CTO , COO en CHRO Blauwtrust Groep uitbouwen tot een pan-Europese speler in de hypotheekmarkt. Hiervoor zet het bedrijf in op organische groei, strategische transformaties en M&A.

Om de volgende stap in de groeiambitie te kunnen maken, gaat Blauwtrust zaken als risk, audit, compliance, legal en accounting & reporting centraliseren binnen de holding. De Chief of Staff to the CEO is een onmisbare schakel in deze transitie.

“We zien veel strategische, commerciële en operationele verbetermogelijkheden, die we samen met Blackfin gaan oppakken. De nieuwe Chief of Staff to the CEO speelt daar een grote rol in.” – Ferdinand Veenman, Group CEO Blauwtrust Groep.

Vacature: Chief of Staff to the CEO

Als rechterhand van Group CEO Ferdinand Veenman heeft de Chief of Staff to the CEO impact op strategisch cruciale projecten. Zij/hij bewaakt de voortgang van de agenda van de groep, brengt mensen in beweging en zorgt dat grote strategische projecten daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Ook analyseert de Chief of Staff to the CEO mogelijkheden om bedrijven over te nemen en te integreren, in samenwerking met de CEO, managementteams en het Blackfin-team. Daarnaast onderhoudt zij/hij contact met senior stakeholders om besluitvorming voor te bereiden of rond te krijgen. De rol vraagt dan ook om een bepaalde stevigheid en de juiste communicatiestijl om het senior leadership te challengen.

“Conceptueel kunnen denken is belangrijk, maar je moet ook de praktische vertaling kunnen maken die leidt tot besluitvorming bij stakeholders als de RvC en de grootaandeelhouder.” – Ferdinand Veenman, Group CEO Blauwtrust Groep.

Een van de eerste projecten om de tanden in te zetten, is een deep dive in de verschillende operating companies van de maatschappij: hoe ziet elke individuele markt eruit? Hoe wordt de Blauwtrust Groep in elke schakel van de hypotheekketen de beste? Wie moet er dan verslagen worden en met welke kpi’s? Hoe krijgen deze een plek in de bedrijfsvoering en hoe wordt hierop gestuurd? Aan de Chief of Staff to the CEO de taak om dit integrale verhaal op aansprekende wijze voor het voetlicht te brengen.

Toekomst
De Chief of Staff stapt in aan het begin van wat een groeifase zal worden en leert in deze rol zowel de organisatie als de industrie van binnen en van buiten kennen. Dat biedt kansen om binnen enkele jaren door te groeien naar mooie vervolgfuncties, bijvoorbeeld in het lijnmanagement van een van de operating companies of binnen het hoger management. Ook een stap naar andere portfoliobedrijven of het eigen portfolioteam van Blackfin (of van toekomstige investeerders) is mogelijk.

 

Interesse?

Blauwtrust Groep werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.