Chief of Staff

Chief of Staff

 • Consulting Exit
 • Industrial
 • Monster
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 2354 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kubo werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 4 jaar ervaring
 • Met strategie- of managementconsulting
 • Of een afgerond traineeship
 • Binnen professional services, finance, technologie of een corporate omgeving
 • Analytische skills
 • Presentatievaardigheden

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.#LI-DNI

Download volledig profiel

KUBO bouwt high-tech kassen met een focus op maximale gewasopbrengst en minimaal energie- en waterverbruik. Het mondiaal opererende bedrijf is een toonaangevende B2B-aannemer en combineert dit met hoogwaardig bouw- en teeltadvies zowel voorafgaand aan, als volgend op het bouwproces. De Chief of Staff werkt in nauwe samenwerking met de Board en investeerder NPM Capital cruciale strategische vraagstukken uit.

Over KUBO

Familiebedrijf KUBO is al 75 jaar actief in de tuinbouw. De kennis en expertise die het bedrijf in die tijd opdeed, maken het een toonaangevende wereldwijde speler in de bouw van kassen. Maar ook als adviseur speelt KUBO een belangrijke rol in de markt. Met het Full Service Grow Concept levert het bedrijf locatie- en klantanalyses, haalbaarheidsstudies, innovatieve kassen en verdere ondersteuning in de vorm van personeelstraining en opbrengstmonitoring.

Een trots voorbeeld van KUBO’s innovatiekracht is de UltraClima. Deze vernieuwende high-tech kas kent energiezuinige ventilatoren, verwarming en ontvochtiging met behulp van buitenlucht, energieschermen met lange levensduur, efficiënt gebruik van hoge concentraties CO2 voor optimale fotosynthese, hergebruik van irrigatiewater en opvang van regenwater en condens. Dit resulteert in een aanzienlijk lager energieverbruik en een lagere CO2-uitstoot dan bij conventionele kassen, terwijl de opbrengst juist hoger ligt en de voedselveiligheid goed is gewaarborgd.

NPM Capital is als minderheidsaandeelhouder betrokken bij KUBO. Op het gebied van governance en procesoptimalisatie heeft de samenwerking haar vruchten al afgeworpen. In de verdere professionalisering vooral op het gebied van strategische projecten zoals new business en het halen van duurzaamheidsdoelen speelt de Chief of Staff een belangrijke rol.

Sinds de toetreding van NPM Capital als aandeelhouder realiseerde KUBO drie overnames. De groep bestaat naast KUBO momenteel uit Peter Dekker Installaties (scherminstallateur), HAWE (installateur van teeltsystemen) en SDF (leverancier van ERP-software). De Chief of Staff zal ook een belangrijke rol spelen in de uitwerking van additionele (internationale) acquisitiemogelijkheden.

Vacature: Chief of Staff

De Chief of Staff buigt zich over strategische vraagstukken die cruciaal zijn voor de groei en het succes van KUBO. Het betreft projecten waar de Board veel potentie in ziet, maar naast de dagelijkse leiding over het bedrijf zelf geen capaciteit voor heeft. De Chief of Staff rapporteert aan de CEO en werkt nauw samen met de Board en de Raad van Commissarissen, waarin ook NPM Capital zetelt.

Van marktscans en –analyses om potentiële acquisities voor te stellen tot het uitzoeken van productkansen op basis van trends en technologische ontwikkelingen: de Chief of Staff grijpt deze en andere strategische uitdagingen graag aan. Voorbeelden van concrete thema’s zijn CO2-reductie, automatisering en internationalisering. De Chief of Staff neemt het initiatief om op basis van eigen observaties analyses uit te voeren en voorstellen uit te werken, maar pakt ook vraagstukken op die vanuit de Board en de RvC naar voren worden geschoven. Het goed en gestructureerd voorbereiden van aandeelhoudersvergaderingen valt eveneens onder de verantwoordelijkheid van de Chief of Staff.

“De Chief of Staff is analytisch, werkt gestructureerd en steekt in deze vrije rol de handen uit de mouwen – overeenkomstig de mentaliteit van het Westlandse KUBO. Presentaties mogen kort en bondig zijn, het gaat om het helder en overtuigend overbrengen van de inhoud, met oog voor verbanden en een vooruitziende blik. De Chief of Staff kan goed met stakeholders omgaan en vormt een brug tussen de Board, RvC en werknemers.” – Wouter Kuiper, CEO KUBO

Dit is een uitdagende functie voor een analytische professional met enkele jaren ervaring in bijvoorbeeld consultancy, finance of een andere achtergrond waar stakeholdermanagement en strategisch denken een grote rol spelen, zoals een traineeship. De Chief of Staff krijgt in deze functie de kans om vroeg in haar/zijn carrière nauw samen te werken met senior leadership op boardniveau. Een kandidaat met sterke strategische vaardigheden krijgt bij KUBO de mogelijkheid zich te ontwikkelen en te bewijzen als adviseur van dit senior leadership, en op den duur door te groeien naar verschillende andere (management)functies in het bedrijf.

Vanuit nieuwsgierigheid, gedrevenheid en de gedeelde missie om ondernemers wereldwijd in staat te stellen hun lokale markt te bedienen met hoogwaardig plantaardig voedsel, voegt de strategische en energieke Chief of Staff cruciale waarde toe aan KUBO.

Interesse?

KUBO werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Frederique Duijnstee via frederique.duijnstee@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Frederique Duynstee Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.