Chief of Staff

Chief of Staff

  • Consulting Exit
  • Energy
  • Nieuwegein
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1499 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Censo werkgeverspagina voor andere vacatures

Censo biedt bedrijven een integrale aanpak voor energievraagstukken met als doel de energietransitie te versnellen en zakelijk Nederland CO2-neutraal te maken in 2030. Deze ondernemende club, ondersteund door investeerder Bencis, maakt een enorme groeispurt door verschillende overnames. Nu is het moment aangebroken om te investeren in het bouwen van één bedrijf. De Chief of Staff gaat hierin een centrale rol spelen. 

Over Censo

Energie wordt steeds complexer en belangrijker. Duurzaamheidsprincipes, het Klimaatakkoord en toenemende investeringsbehoeften stellen organisaties voor grote uitdagingen. Censo ontzorgt zakelijke klanten bij verduurzaming, door alle diensten op het gebied van energie vanuit één bedrijf aan te bieden. De Censo-dienstverlening omvat de inkoop en administratie van energie, dataoplossingen, energie-compliance, energie-monitoring en energie-installaties, waaronder laadpalen en zonnepanelen. Censo regelt voor opdrachtgevers alles van a tot z, dat wil zeggen: zowel de organisatie als de uitvoering van het hele verduurzamingsproject.

Dankzij de integrale aanpak heeft Censo een unieke positie in de markt verworven. Tezamen met investeerder Bencis is de ambitie uitgesproken om stevig te blijven groeien, met name door M&A in Nederland en op termijn ook internationaal. Om de synergiën uit de verschillende bedrijven binnen Censo optimaal te kunnen benutten is het van belang een solide strategie op te zetten en de bedrijven verder te laten samenwerken. Hiernaast is ook het realiseren van oplossingen met assets (laadpalen en zonnepanelen) een belangrijk doel. Uitdagende trajecten, waarbij de Chief of Staff de linking pin zal zijn binnen de organisatie.

Vacature: Chief of Staff

Deze nieuwe functie rapporteert rechtstreeks aan de CFO (Jorrit Rijnbeek) en werkt ook nauw samen met de CEO (Erik Kemink) en de rest van het management. Omdat de Chief of Staff een centrale rol binnen de organisatie vervult is het belangrijk dat zij/hij goed kan luisteren en verbinden maar ook zeker besluitvaardig is en prioriteiten stelt.

Strategieontwikkeling
De Chief of Staff wordt samen met de board de kartrekker voor het opstellen en uitvoeren van de strategie voor Censo. Belangrijk hierbij is het identificeren van klantsegmenten en bijbehorende klantbehoeften om hierop het productportfolio scherp af te kunnen stemmen. Bij het strategisch plan hoort ook het opstellen van een M&A-agenda met interessante prospects om het dienstverleningsaanbod uit te breiden. Dat zal uiteindelijk in verdere acquisities resulteren.

Momenteel bestaan we uit verschillende bedrijven onder één dak. De markt is heel dynamisch. Om snel op marktkansen in te kunnen spelen, hebben we een solide basis nodig. Het is nu dan ook van groot belang een sterkere organisatie te bouwen met een duidelijke strategie die ons allemaal richting geeft en onze groeiambitie faciliteert.” – Jorrit Rijnbeek, CFO Censo

Organisatieontwikkeling
Het bouwen van een solide organisatie vraagt ook om goed leiderschap en heldere aansturing. De Chief of Staff zal bijdragen aan het professionaliseren van het dagelijks management. Het hele spectrum van informatievoorziening en feedbackcultuur, maar ook het meetbaar maken van de doelen en prestaties door middel van relevante KPI’s, horen hier allemaal bij.

Werken bij Censo betekent werken voor een jonge ambitieuze organisatie waar iedereen met veel enthousiasme bijdraagt aan het verduurzamen van de wereld. Het speelveld is dynamisch, het bedrijf is voortdurend in beweging en er zijn veel mogelijkheden om door te groeien.

 

Interesse? 

Censo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Chief of Staff Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.