Chief of Staff

Chief of Staff

  • General Management
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 7034 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Nu de nieuwe wereld versneld haar intrede heeft gedaan is de groei van bol.com haast niet bij te benen. Dit zet de nodige druk op de organisatie, haar mensen en dus ook op het topmanagement. Voor directieleden is het nu belangrijk om overal tegelijk te zijn. Niet in de laatste plaats geldt dat voor de Chief Platform Officer (CPO). Samen met bol.com werken we aan innovatieve oplossingen om de hypergrowth te managen. De Chief of Staff verzorgt optimale ondersteuning aan de CPO. Het is een brede rol als schaduw van het directielid. Coördinatie van het Platform MT, strategie, projectmanagement en organizational development komen erin samen. 

Bol.com

Met meer dan 11 miljoen actieve klanten en een assortiment van zo’n 23 miljoen artikelen – van boeken, muziek en games tot babyspullen en huishoudelijke producten – is bol.com is de online marktleider. Dagelijks werken zo’n 2.000 mensen aan het verbeteren van de customer journey. Dat doen ze op een analytische en data-gedreven manier. Bol.com begrijpt wat de klant wil – dat is de sleutel tot het succes en de razendsnelle groei van het innovatieve platform.

De platformfunctie van bol.com is een van de belangrijkste aanjagers van de snelle groei. Doordat bol.com haar winkel heeft opengesteld voor derde verkopers is het assortiment exponentieel gegroeid. Inmiddels zijn er al 30 duizend partners aangesloten die hun producten via bol.com verkopen en is deze platformstroom al goed voor meer dan de helft van de omzet.

Het mag duidelijk zijn dat hier een cruciale rol is weggelegd voor de verdere groei, maar ook voor het opvangen van de enorm gegroeide klantvraag tijdens de coronacrisis. Webwinkels barsten bijna uit hun voegen om de enorme stijging van het online kopen op te vangen en doordat bol.com dit samen met haar 30 duizend partners opvangt kan er nu snel genoeg worden opgeschaald om te blijven leveren.

Vacature: Chief of Staff

Margaret Versteden is CPO van bol.com. In haar rol als Chief Platform Officer is zij verantwoordelijk voor de platformfunctie. Daarmee heeft ze een een complex en innovatief deel van de organisatie onder haar hoede. Dit betekent vanuit  management perspectief een stevig takenpakket, aangezien ze leiding geeft aan zowel de strategiefunctie van het bedrijf als de implementatie ervan in een uitgesproken organisch en fluïde bedrijfsonderdeel.

Agile at scale is een kernbegrip binnen bol.com. Omdat de realiteit continu verandert kun je niet simpelweg een organisatie neerzetten, terugkijken en zeggen: “Zo, dat is af.” Nog voordat je klaar bent met implementeren is de context alweer vernieuwd. Sommige functies moet je dus ook agile invullen. De rol van Chief of Staff is daar een voorbeeld van. Het is een nieuwe rol die op zo kort mogelijke termijn moet worden ingevuld, interim of vast.

“Will you help me sprint this marathon?”  – Margaret Versteden, CPO bol.com

De Chief of Staff is een extensie van een topmanager, zorgt ervoor dat zij overal tegelijk kan zijn. Neemt waar als zij er niet is. Fungeert als aanspreekpunt voor de organisatie. Coördineert binnen het Management Team. Zorgt voor beschikbaarheid van cruciale informatie voor alle leden van het team. Ondersteunt bij strategievorming en voorbereiding van besluitvorming. Signaleert bewegingen in de operatie die voor de topmanager van belang zijn. Helpt haar te reflecteren. Is alles wat zij niet is – en vice versa, waardoor ze samen een uitermate complementair team vormen. Denk aan Aaron Shore uit de Netflix serie Designated Survivor.

Van wezenlijk belang is de procescomponent. De Chief of Staff fungeert als de ogen en oren van de CPO: neemt waar, signaleert en stuurt bij. Zorgt ervoor dat het Management Team van de CPO draait als een geoliede machine. Lost problemen op voordat ze ontstaan, neemt frictie weg voordat deze gevoeld wordt. De positie krijgt veel exposure naar het topmanagement, maar is met nadruk een tweede man. Het karakter ervan is ondersteunend en faciliterend. Wat overigens niet wegneemt dat het een uitstekende voorbereiding is om twee jaar later zelf een managementfunctie binnen bol.com te vervullen.

Kandidaatprofiel

Gezien het brede takenpakket op senior management-niveau moeten kandidaten voor deze rol een stevige basis hebben. Minimaal 5 jaar werkervaring in een veeleisende omgeving. Een professional wie zijn/haar peers structureel outperformed en resultaat weet te boeken in een omgeving waar cohesie de boventoon voert, kan een goede match zijn.

Soft skills met een perfecte people radar zijn hier cruciaal. Niet alleen op interpersoonlijk vlak, maar ook op intellectueel niveau is dit een veeleisende functie. Een cognitief assessment zal dan ook onderdeel uitmaken van de het selectieproces (ook bij interim).

De positie staat zowel open voor interim-invulling (6 maanden) als op permanente basis.

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Ian Dove via ian@topofminds.com

 

Contact

Chief of Staff Solliciteer

Contact

Ian Dove Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.