Chief Marketing Officer

Chief Marketing Officer

  • Marketing
  • Consumer
  • Randstad
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1532 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de EyeCare Groep werkgeverspagina voor andere vacatures

Onder EyeCare Groep hebben acht premium optiekbedrijven – met 96 locaties door heel Nederland – hun krachten gebundeld. Gesteund door een PE-investeerder wil het nieuwe bedrijf snel uitbreiden. De CMO bouwt de marketingstructuur en de organisatie die daarbij past. Ook zet zij/hij een centrale marketingaanpak neer met ruimte voor lokale positionering van de afzonderlijke winkels.

Over EyeCare Groep

EyeCare Groep is in oktober 2021 ontstaan doordat acht premium optiek- en audiobedrijven samen zijn gegaan. Afzonderlijk staan zij stuk voor stuk bekend om hun persoonlijke zorg, hoge kwaliteit en high-fashion monturen. Gezamenlijk hebben zij bijna honderd optiekwinkels, veelal op A-locaties door heel Nederland. Daarmee is deze ‘nieuwe’ speler in de high-end optiekmarkt direct marktleider in haar segment. 

logos persbericht

De winkels van EyeCare Groep verbeteren met toonaangevende dienstverlening en gepersonaliseerde kijkoplossingen het gezichtsvermogen van hun klanten. Daarnaast biedt een belangrijk deel van de locaties hoogwaardige service op het gebied van audiologie. Doordat EyeCare Groep werkt met gediplomeerde opticiens, contactlensspecialisten, optometristen en audiciens zijn deskundigheid en kwaliteit gegarandeerd.

Onze merken zijn stuk voor stuk opgebouwd door succesvolle ondernemers. De slagkracht die we als groep hebben – bijvoorbeeld op het gebied van financiën, marketing, sales en HR – helpt hen om de volgende stap te zetten en door te groeien.” – Rob Tokkie, CEO

Door de samenvoeging neemt EyeCare Groep een unieke positie in binnen de Nederlandse optiek- en audiobranche. Hierdoor kan de groep zich richten op een verdere professionalisatie – bijvoorbeeld op het gebied van data en digitalisering – om daarmee de groeikansen in de markt optimaal te benutten. Gesteund door PE-investeerder EMK Capital zet het bedrijf in op een buy & build strategie om zo op te schalen naar 200 winkellocaties in Nederland. Een ambitie waarbij samenwerking, ondernemerschap en kwaliteit vooropstaan.

De vacature: Chief Marketing Officer

De CMO is verantwoordelijk voor de marketing van alle winkels onder EyeCare Groep. Zij/hij ontwikkelt en implementeert een omnichannel marketingstrategie en zorgt ervoor dat de beleving online en in de winkels elkaar versterkt. Belangrijk daarbij is dat alle uitingen erop gericht zijn mensen de winkels te laten bezoeken. Dat is immers waar zij de kwaliteit van service en product optimaal kunnen ervaren. Data speelt een centrale rol in de aanpak van de CMO. Zij/hij benut de beschikbare data van de verschillende winkels om marketinguitingen toe te spitsen en aan te scherpen. De CMO wordt onderdeel van het Management Team en krijgt de mogelijkheid om te participeren.

Wat EyeCare Group bijzonder maakt, is de bundeling van de ijzersterke, lokale reputaties. Tegelijkertijd is dat één van de grootste uitdagingen voor de CMO. Zij/hij bouwt stap voor stap aan een centrale marketingaanpak, maar werkt ook samen met de ondernemers en de individuele winkels om, via lokale positionering, in de eigen markt uit te blinken. De CMO gaat op zoek naar de juiste vorm om dat samen te brengen, bijvoorbeeld via sub-branding van specifieke producten of services met ‘by EyeCare’. De afzonderlijke bedrijven verzorgen nu nog hun eigen marketing en verschillen van elkaar in aanpak en professionaliteit. De CMO brengt daar, gebruikmakend van data, structuur in aan. Dat vergt een sterk conceptueel begrip en het vermogen om samen te werken.

We zoeken een CMO met een goed gevoel voor de winkelvloer. Iemand die vanuit enthousiasme en gedrevenheid de verschillende merken mee kan nemen en zo marketing over de hele linie naar een hoger niveau kan tillen.” – Rob Tokkie, CEO

Een andere belangrijke verantwoordelijkheid van de CMO is het vormgeven van het Marketing Team. Startpunt daarvoor zijn de zeven professionals die nu verdeeld over de verschillende bedrijven de marketing verzorgen. De CMO krijgt alle support om de marketingorganisatie zodanig in te richten dat de disciplines Omnichannel Marketing, Data & ERP, E-Commerce & Subscriptions en Store Merchandising optimaal ingevuld en aangestuurd kunnen worden.

Doordat nog niet iedere winkel binnen de EyeCare Groep hetzelfde niveau van marketing heeft bereikt, kan de CMO snel flinke stappen zetten. Daarbij zorgen de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf voor steeds meer mogelijkheden. Dat maakt deze rol een mooie uitdaging voor een ondernemende marketingprofessional die creatief naar data kan kijken en het niet schuwt om naast het strategische ook het operationele in te duiken.

 

Interesse? 

EyeCare Groep werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.