Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Chief Growth Officer

Chief Growth Officer

  • Consulting Exit
  • Energy
  • Utrecht
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1326 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Sensorfact werkgeverspagina voor andere vacatures

Hogere energie-efficiëntie door inzage in specifieke verbruiksgegevens per locatie en asset, zonder forse investeringen in ingewikkelde systemen – Sensorfact maakt dit mogelijk voor het MKB. Het snelgroeiende bedrijf zoekt een ambitieuze Chief Growth Officer, die dankzij haar of zijn achtergrond als strategieconsultant Sensorfact in staat stelt het klantenbestand uit te breiden naar een veelvoud van de huidige >500 in heel Europa.

Over Sensorfact

Sensorfact is opgericht door Pieter Broekema – een oud-strategieconsultant die niet alleen strategisch inzicht, maar ook een achtergrond in natuurkunde en een ondernemersdroom met zich meebracht. De combinatie hiervan resulteerde in een onderneming die zich inmiddels ruimschoots heeft bewezen. Sensorfact levert een slimme oplossing voor energie-inzage en verbruiksvermindering aan (voornamelijk) het MKB, in de vorm van een sensor die energieverbruik ter plaatse meet en deze vervolgens opstuurt naar de Sensorfact-database. Daar worden de gegevens op asset-niveau uitgelezen en geanalyseerd aan de hand van algoritmen. Zo kunnen de energy consultants van Sensorfact aan de klant aangeven of er actie moet worden ondernomen om het verbruik te verlagen.

De visie van de CEO en founder en het vertrouwen van twee investerende partijen hebben Sensorfact in staat gesteld binnen enkele jaren uit te groeien tot een bedrijf met meer dan 70 werknemers en 500 klanten. Sensorfact heeft als ambitie marktleider te worden voor het MKB in heel Europa. Daarnaast werkt het bedrijf aan uitbreiding van haar productportfolio, via een propositie op het gebied van predictive maintenance.

Vacature: Chief Growth Officer

Sensorfact maakt al enige tijd een jaarlijkse groei door van meer dan 100%. Het is de bedoeling dat die exponentiële groei doorzet: over een aantal jaar hoopt het bedrijf de grens van tienduizend klanten over te gaan. Door te focussen op het MKB in heel Europa is dit haalbaar, mits er een duidelijke groeistrategie en een stevig marketingteam worden neergezet. Onder deze groeistrategie valt zowel de huidige propositie (die zich richt op energie-efficiëntie) als de nieuwe propositie die nog in de kinderschoenen staat, op het gebied van predictive maintenance. De Chief Growth Officer wordt, als lid van de management board, verantwoordelijk voor het opzetten en doorvoeren van deze groeistrategie. 

Voorts zal de Chief Growth Officer zich bezighouden met strategische projecten die nodig zijn om opschaling mogelijk te maken. Denk daarbij onder andere aan het overschakelen naar een nieuw CRM-systeem en het onder de loep houden en eventueel herontwerpen van processen. Ook zal de Chief Growth Officer het marketingteam verder uitbouwen. Zij of hij krijgt carte blanche om voor dit team ~5 nieuwe FTE aan te nemen, o.a. een marketingmanager, een sensor content specialist, een PR & media specialist en een business intelligence analyst.

‘Hoewel het bouwen en aansturen van een marketing-departement een belangrijk onderdeel is van deze functie, is marketing-ervaring hierbij niet relevant. De Chief Growth Officer moet vooral sterk zijn in strategie en problem-solven.’ – Pieter Broekema, founder & CEO van Sensorfact

Professionele ontwikkeling
Een strategieconsultant met 5 tot 7 jaar ervaring, die gewend is op strategisch niveau mee te denken met en voor de top van het bedrijfsleven, krijgt in deze functie de kans zichzelf te bewijzen als drijvende kracht achter stevige opschaling van een jong bedrijf. Zij of hij zal nauw samenwerken met de twee mede-boardleden, de CEO en COO. Andere belangrijke stakeholders zijn onder andere de Head of Sales, Head of Product Management en Head of Customer Success, die cruciale input zullen geven voor het vormgeven van de groeistrategie. 

De Chief Growth Officer groeit in deze functie mee met het bedrijf en bouwt daarmee stevige leiderschapservaring op. De bekende vaardigheden uit de strategieconsultant-toolkit blijven daarbij niet onbenut, want inhoudelijk problem-solven, structureren en analyseren zijn in deze functie onmisbaar. 

 

Interesse? 

Sensorfact werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters
via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Chief Growth Officer Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.