Chief Financial Officer

Chief Financial Officer

  • Finance
  • Technology
  • Amsterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2174 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Speakap werkgeverspagina voor andere vacatures

Speakap is een van de snelstgroeiende Nederlandse scale-ups. Sinds haar oprichting in 2009 opende het branded communicatieplatform vestigingen in New York, Londen, Barcelona, Keulen en Brussel. Het einde is nog lang niet in zicht. De Chief Financial Officer speelt een sleutelrol in het voortzetten van de indrukwekkende nationale en internationale groei van Speakap.

Over Speakap

In 2009 hadden studenten Erwin van der Vlist en Patrick van der Mijl een bijbaan als teamleider in de retailbranche. Beiden liepen tegen hetzelfde probleem aan: de inefficiënte, vaak irrelevante interne communicatie waar zowel zij, hun team als andere medewerkers elke dag mee te maken hadden. ‘Dat moet beter kunnen,’ dachten ze allebei. En dat kon het ook.

Ruim tien jaar later is Speakap een succesvolle one-stop-shop waar medewerkers uit alle lagen van de organisatie relevante, werkgerelateerde informatie kunnen vinden. Het platform is de #1 employee communications app in Europa waar inmiddels meer dan 500 bedrijven – waaronder partijen als Rituals, Nike, Talpa en IKEA – in 120 landen gebruik van maken. Via Speakap communiceren zij simpel, duidelijk en efficiënt met hun duizenden medewerkers in de organisatie, overal ter wereld en in meer dan honderd (!) talen. Op het Amsterdamse hoofdkantoor werken ruim 70 mensen, terwijl vestigingen in New York, Londen, Barcelona, Keulen en Brussel de afgelopen jaren hun deuren openden.

Aanhoudende groei en internationale expansie
Zelfs in ‘rampjaar’ 2020 groeide Speakap met 40%. Daar zouden veel bedrijven jaloers op zijn, ware het niet dat de scale-up in het pre-COVID tijdperk maar liefst 80% groei noteerde. Inmiddels is Speakap weer terug op het groeiniveau van voor de coronacrisis. De aanhoudende groei en de aanhoudende internationale expansie stelt de organisatie voor enkele belangrijke financiële vraagstukken. De CFO zet de strategische lijnen uit waardoor Speakap deze groei vanuit financieel perspectief optimaal kan benutten.

Vacature: Chief Financial Officer (CFO)

De explosieve groei van Speakap vraagt om een doortastende, strategische CFO die ervoor zorgt dat de organisatie de financiële infrastructuur heeft om de aanhoudende groei te kunnen faciliteren. En om in de toekomst nóg sneller te kunnen schalen. De CFO stippelt een gedegen korte- en langetermijn financiële strategie uit, en neemt financiële beslissingen die bepalend zijn voor de toekomst van de organisatie. Uiteraard ligt de verantwoordelijkheid voor het aanleveren van nauwkeurige modellen, scherpe analyses en dito rapportages eveneens volledig bij de CFO.

Met een resultaatgerichte aanpak bekijkt de CFO samen met andere afdelingen hoe bestaande financiële processen en systemen verbeterd kunnen worden. En neemt vervolgens proactief het voortouw om optimalisering in gang te zetten. Daarmee is de CFO niet alleen de rol van een operationele, controlerende actor, maar fungeert zij/hij als een strategische coach die ervoor zorgt dat de financiële strategie optimaal in de organisatie landt en uitgevoerd wordt. Ook risk management en de relaties met externe partijen (zoals investeerders en banken) komt op het conto van de CFO.

Interessante financiële strategische vraagstukken
Op dit moment vragen meerdere strategische dilemma’s om de visie van de kundige CFO. Zo stelt de aanhoudende internationale uitbreiding van Speakap de organisatie voor interessante vraagstukken op financieel gebied. Dat geldt ook voor mogelijke acquisities die het in de toekomst verwacht te doen. Bij dit soort trajecten is de CFO nauw betrokken. Ervaring met M&A komt in deze rol dus zeer goed van pas, evenals eerdere ervaring in het internationaal opschalen van een (SaaS-)organisatie.

De CFO geeft leiding aan een gedreven Finance Manager en Finance Officer. Zij/hij maakt onderdeel uit van het Executive Management Team en rapporteert direct aan Patrick van der Mijl, CEO. Voor eenieder binnen en buiten de organisatie geldt de CFO als ideale sparringpartner, inspirerende coach en alwetende verteller over de financiële keuzes en koers van Speakap.

“Speakap heeft op financieel gebied een aantal belangrijke, strategische keuzes te maken. Daarvoor kijkt iedereen naar de CFO. Zij/hij weet precies wat ons te wachten staat en welke keuze voor Speakap het best uitpakt. Daarmee speelt de CFO een belangrijke rol in de toekomst van de organisatie en krijgt daarbij alle ruimte om mee te groeien.” – Annelies den Boer, COO

 

Interesse?

Speakap werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.