Chief Financial Officer

Chief Financial Officer

 • Finance
 • Sustainability
 • Harderwijk
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1666 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Myne werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 10 jaar werkervaring
 • Achtergrond in financiële functies
 • Begrip van accounting
 • Ondernemend
 • Analytisch
 • Stakeholdermanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Myne is het eerste digitale recyclingbedrijf ter wereld waar men met behulp van AI en robots hoogwaardig circulair metaal produceert. Het bedrijf richt zich op het perfectioneren van zijn technologie om vervolgens op te schalen. Het is aan de CFO om de (financiële) voorwaarden te creëren voor die snelle groei.

Over Myne

Metalen zijn overal: van de autoindustrie en de bouw tot de energiesector en de lucht- en ruimtevaart. We kunnen niet meer zonder, maar tegelijkertijd zijn de voorraden eindig en is het winnen ervan kostbaar en slecht voor de planeet. Het Nederlandse bedrijf Myne heeft hier een oplossing voor. Samen met de TU Delft heeft Myne de Xorter ontwikkeld: een machine die met behulp van AI en robots metalen scheidt. Voorheen was recycling vaak downcycling: van hoogwaardige grondstoffen naar laagwaardige producten; Myne maakt uit de producten van vandaag de circulaire metalen van morgen.

Met de Xorter zet Myne metaalafval om in grondstoffen die dezelfde kwaliteit hebben als primair metaal. Het belangrijkste product van het bedrijf is volledig circulair aluminium. Myne produceert on demand, met precies de gewenste specificaties en tegen de laagste kosten. Daarbij biedt het volledig digitale proces enorme voordelen op het gebied van production control en transparantie, wat cruciaal is in een tijd met steeds striktere klimaateisen en bedrijven die moeten kunnen aantonen hoe zij hun metalen sourcen.

Wij zijn ‘the new mining’. We werken toe naar een wereld waarin metalen niet meer uit de grond gehaald worden doordat we oneindig kunnen recyclen. Daarmee verminderen we de klimaatimpact van metaalproductie met 95 procent..” – Martijn van de Poll, co-CEO

Wat Myne betreft, is aluminium nog maar het begin. De komende jaren gaat de samenwerking met de TU Delft in volle vaart door en verwacht men ook lijnen neer te zetten gericht op hoogwaardig en circulair koper, messing en staal. Het bedrijf richt zich op het doorontwikkelen en perfectioneren van de technologie om vanaf 2025 flink op te schalen, zowel in Nederland als internationaal. Om zich op die grote stap voor te bereiden, wil Myne nu op gerichte en strategische posities haar organisatie versterken.

Vacature: Chief Financial Officer

Myne is gevestigd in Harderwijk, telt 75 medewerkers en heeft een omzet van zo’n 400 miljoen euro. Het bedrijf verwacht in de komende jaren – nadat de technologie zich heeft bewezen – een enorme groei door te maken. Als lid van het MT is de CFO een van de drijvende krachten achter het realiseren en managen van die ontwikkeling. De financiële organisatie waar zij/hij leiding aan geeft, is lean ingericht met veel geautomatiseerde processen. De CFO bouwt het team verder uit en zorgt dat het klaar is voor de toekomstige groei die onder andere zal worden gedreven door het aankopen en ontwikkelen van nieuwe locaties.

De nieuwe CFO gaat echt meebouwen aan de toekomst van Myne. Daarom zoeken we een ondernemend, energiek en slim persoon die zich net als wij vol passie in wil zetten voor een duurzamere wereld.” -Anco Vos, Chief Commercial Officer

Behalve het uitbouwen en future-proof maken van het financiële team, richt de CFO zich ook op het versterken van een aantal cruciale functies, zoals business control, compliance, reporting en data analytics. Zij/hij werkt veel samen met de business, zowel rondom deze onderwerpen als op financiële- en accountingvraagstukken. De CFO stelt zich hierbij op als een stevige gesprekspartner die op overkoepelend en strategisch niveau mee kan denken. Ook de samenwerking met externe partijen, met name banken, is een belangrijk onderdeel van haar/zijn verantwoordelijkheid.

De handel in metaal is geen eenvoudige business. Doordat het een commodity is, zijn de marges klein. Bovendien zorgen factoren als transport, hedging, gedetailleerde specificaties en langetermijncontracten voor extra complexiteit. De CFO staat voor de uitdaging om dit spel conceptueel te doorgronden en hier slim op in te spelen. Daarmee is het een veelzijdige rol: van het ondernemende om een organisatie snel te laten groeien tot het oplossen van ingewikkelde intellectuele puzzels.

 

Interesse?

Myne werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.