Chief Executive Officer

Chief Executive Officer

 • E-commerce
 • Consumer
 • Eco
 • Amsterdam
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 6104 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Yoni werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf tien jaar ervaring
 • Met operationeel en strategisch management binnen start- en scale-ups
 • Binnen FMCG, retail en e-commerce
 • Respectvol leider wiens ego niemand in de weg staat

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Yoni doorbreekt taboes. Het bedrijf maakt menstruatieproducten vrij van chemicaliën, plastic en schaamte. Om Yoni te begeleiden in de scale-up-fase naar internationale groei en winstgevendheid wordt een nieuwe CEO aangetrokken die even idealistisch en empathisch als strategisch is.

Over Yoni

Yoni wordt gedreven door haar missie ‘to keep chemicals away from vaginas, globally’. Met het diverse team van ruim 15 medewerkers in Amsterdam werkt Yoni dagelijks aan het verspreiden van haar verhaal en het verkopen van natuurlijke menstruatieproducten die vrij zijn van chemicaliën, plastic en andere poespas. Daarnaast is Yoni continu bezig nieuwe producten te ontwikkelen, zoals period-proof ondergoed. Ook is Yoni een thought leader als het gaat om alles rondom vaginale gezondheid. Vanuit deze positie en visie wil het bedrijf zich nu internationaal uitbreiden.

Yoni is al actief in de Benelux en het VK en sinds kort ook in Spanje. Het bedrijf wil groeien met als doel de huidige omzet van 2,5 miljoen euro in vijf jaar te vertienvoudigen. Deze omzetgroei moet zowel uit internationale als online expansie komen. Maar ook andere kanalen, zoals abonnementsmodellen en zelfs partnerships met het facilitair management van andere bedrijven (B2B2C), kunnen een bijdrage leveren.

“Ik geloof dat we gewoon open kunnen zijn over menstruatie en alles wat daarbij komt kijken. Dat dit ertoe leidt dat we zachter worden, voor elkaar en voor de planeet.” – Mariah Mansvelt Beck, oprichter Yoni

Met haar B-Corpcertificering voldoet Yoni aan de hoogste standaarden voor verantwoord ondernemen op meerdere gebieden – van milieu-impact tot maatschappelijke bijdrage, van transparantie tot diversiteitsbeleid. Voor een jonge start-up is het behalen van deze certificering geen sinecure, en het zegt iets over de drive van de founders en het karakter van de organisatie. Yoni is, met haar ruim 20 medewerkers, op meerdere vlakken een unieke onderneming, die met haar producten en haar verhaal bijdraagt aan een eerlijkere en veiligere wereld.

Vacature: Chief Executive Officer

De founder van Yoni is nog dagelijks actief betrokken bij strategie en PR, maar heeft zich in 2019 bewust teruggetrokken als CEO. Deze functie is nu opnieuw vacant. De nieuwe CEO gaat het strategische en operationele leiderschap bieden dat Yoni zal helpen haar doelen te bereiken. Deze persoon zal van grote waarde zijn in Yoni’s transitie van idealisme naar winstgevendheid – zonder het idealisme naar de achtergrond te verdringen.

De CEO wordt verantwoordelijk voor het general management van het bedrijf, en zal daarin samenwerken met het MT dat bestaat uit de founder, een e-commercemanager, een marketingmanager en een salesmanager. De CEO die bij Yoni past heeft een respectvolle en democratische leiderschapsstijl: deze persoon is niet bang het woord aan een ander te geven en naar expertise te luisteren. Tegelijkertijd kan de CEO ook sturing geven als dat nodig is en durft zij/hij knopen door te hakken, bijvoorbeeld als het gaat om het maken van commercieel-strategische keuzes.

De CEO heeft voldoende begrip van merkstrategie en marketing om Yoni groot te maken, uiteraard in samenwerking met het commerciële team en management. Omdat er meerdere kanalen bestaan voor Yoni’s commerciële strategie, is ervaring met zowel offline als online retail een must. Een achtergrond in de FMCG, retail en e-commerce ligt voor deze functie voor de hand.

Tot slot is de CEO een ondernemend individu met enige internationale ervaring, in staat om Yoni in nieuwe markten op de kaart te zetten. Daarnaast heeft de CEO voldoende nieuwsgierigheid en strategisch inzicht om nieuwe kanalen te onderzoeken, zoals (B2B2C) of via een abonnements- en bezorgmodel. Het is een grote plus als de kandidaat zelf ook wil investeren.

Scale-up leiderschap
Omdat Yoni nog in de groeifase zit, is ervaring met het fundingproces een belangrijke factor. De CEO zal relaties met (potentiële) investeerders onderhouden en zich onder andere bezighouden met de financiële strategie. Andere operationele kanten van deze scale-upfase zijn ook van belang: de CEO moet een groeiend team kunnen leiden, over de flexibiliteit beschikken om met veranderende prioriteiten om te gaan, en tegelijkertijd voldoende visie hebben en transparant genoeg zijn om een duidelijk plan uit te zetten en het team te begeleiden in de uitvoering ervan.

Dit is een droomfunctie voor een leider met potentie die gelooft in het samenbrengen van idealisme en winstgevendheid en zich volledig kan vinden in de maatschappelijke missie en strategische ambities van Yoni.

 

Interesse?

Yoni werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.