CEO (Chief Executive Officer)

CEO (Chief Executive Officer)

 • General Management
 • Private Equity
 • Midden-Nederland
 • Vanaf 15 jaar werkervaring
 • 2664 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de The Gifting Company werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 15 jaar werkervaring
 • Achtergrond in consumentengoederen of retail
 • Commerciële ervaring
 • Ervaring met online
 • Leiderschap
 • Vermogen om zich de branche snel eigen te maken

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

The Gifting Company is een van de drie grootste leveranciers van geschenkpakketten voor werknemers in Nederland. Gesteund door AVerest Capital wil men in de komende jaren via autonome groei en buy-and-build haar omvang verdubbelen. De Chief Executive Officer leidt de organisatie (inclusief nieuwe add-ons) en is – samen met de aandeelhouders en het team – verantwoordelijk voor het realiseren van de ambities.

Over The Gifting Company

Al meer dan dertig jaar verzorgt The Gifting Company (onder haar labels Stegman en By Acte) geschenkpakketten voor werknemers van o.a. ondernemingen, zorginstellingen en (semi)overheden in Nederland. In totaal levert het bedrijf zo’n miljoen geschenken per jaar. Dat doet men vanuit haar locaties in Schagen en Mierlo, waar zij het hele proces samenbrengen: inkoop, creatie, assemblage en verkoop. Kerst is in deze business het allerbelangrijkste moment. Maar The Gifting Company biedt ook de rest van het jaar oplossingen om personeel en zakelijke contacten een persoonlijk en verrassend geschenk te geven. Zo helpt het bedrijf haar klanten om uiting te geven aan de waardering voor hun medewerkers; iets wat juist in deze tijd van hybride werken en krapte op de arbeidsmarkt cruciaal is.

The Gifting Company biedt vier proposities: traditionele kerstpakketten, online keuzeconcepten, jaarthema’s en geschenken door het jaar heen. Voor de kerst- en geschenkpakketten heeft het bedrijf vooraf samengestelde boxen en geeft het haar klanten daarnaast de mogelijkheid om ze zelf samen te stellen. Daarbij kan men kiezen uit meer dan twaalfduizend food- en non-foodproducten. De online keuzeconcepten van The Gifting Company heten Persoonlijke Noot en Thingsz. Daarmee kunnen medewerkers zelf online hun favoriete geschenk kiezen, uit een met zorg samengesteld assortiment. Het bedrijf was een van de eerste in haar branche met zo’n volwaardige digitale service.

Stegman is in september 2021 overgenomen door The Gifting Company waar o.a. AVerest Capital aandeelhouder van is, een Nederlandse investeerder gespecialiseerd in middelgrote bedrijven. Recent is daar via een acquisitie By Acte aan toegevoegd, een bedrijf in originele en op maat gemaakte geschenkconcepten. Daarmee heeft The Gifting Company aan de sterke logistiek, inkoop en merknaam van Stegman een partij toegevoegd gespecialiseerd in content, creatief maatwerk en inspirerend design.

In de komende vier jaar wil The Gifting Company haar omzet verdubbelen. Daarvoor zet men in op autonome groei en gerichte acquisities. Zo kan het bedrijf een breder aanbod aan diensten en producten gaan bieden, nieuwe markten ontsluiten en haar capabilities – bijvoorbeeld op het gebied van IT, relaties en duurzaamheid – versterken.

Vacature: Chief Executive Officer

De nieuwe Chief Executive Officer (CEO) wordt verantwoordelijk voor alle ondernemingen binnen The Gifting Company: Stegman, By Acte en alle bedrijven die daar via acquisities nog aan toe zullen worden gevoegd. De huidige scope omvat daarmee bijna vijftig fte en meer dan vijfentwintig miljoen euro omzet. Het is aan de CEO om dat – samen met het team – in de komende jaren flink te laten groeien. Daarvoor werkt zij/hij nauw samen met de investeerders en aandeelhouders, waaronder de DGA’s Eveline Bakker en Jerry Bakker van Stegman, Ellen Westra van By Acte, de CFO van The Gifting Company, Jeroen de Boer en het verder te vormen team op holdingniveau. Na een succesvol eerste jaar is participatie een optie.

Samen met de aandeelhouders zal de CEO nieuwe initiatieven gaan ontwikkelen en implementeren. Kansen die er liggen, zijn bijvoorbeeld: de onlinegroei versnellen door onder andere de online vindbaarheid van de labels te vergroten, datagedreven werken aanjagen, meer nadruk leggen op het MKB met een schaalbare mix van maatwerk, standaardpakketten en de digitale keuzeconcepten, de business verbreden met nieuwe en aangescherpte proposities die het hele jaar door scoren, en het creëren van één organisatie met een duidelijke identiteit.

“De komende tijd gaat hier enorm veel gebeuren. We willen meer acquisities doen, de organisatie vormgeven en groei realiseren. De nieuwe CEO gaat dat leiden met ondersteuning vanuit de organisaties. Daar heb ik heel veel zin in.” – Jerry Bakker, DGA Stegman

De buy-and-buildstrategie waar The Gifting Company op inzet, maakt de rol tot een uitdagende transformatieklus. De CEO brengt de werknemers en culturen van de verschillende ondernemingen samen en is verantwoordelijk voor het realiseren van synergievoordelen. Zij/hij zorgt er – samen met de aandeelhouders en de CFO – bijvoorbeeld voor dat de achterliggende processen worden geïntegreerd en The Gifting Company de kracht en doelgroep van de bestaande labels optimaal benut.

Met het instappen van AVerest Capital, de bijbehorende groeiambities en het creëren van één organisatie verandert er veel bij The Gifting Company. Dat vraagt om een CEO die energie krijgt van deze dynamiek en de medewerkers daarin mee kan nemen. Ook vraagt het om een kandidaat die conceptueel de richting van het bedrijf kan bepalen en tegelijkertijd in de operatie mee kan werken met de teams. Dat maakt het een ondernemende rol met veel variatie en impact.

 

Interesse?

The Gifting Company werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.