Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

CEO

CEO

 • General Management
 • Consumer
 • Enschede
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 2632 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Hartman Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 10 jaar werkervaring
 • Achtergrond in consumentengoederen
 • Ervaring als eindverantwoordelijke (CEO, Managing Director of Business Unit Director)
 • Kennis van operatie en commercie
 • Internationale ervaring
 • Ondernemend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

De CEO van Hartman gaat leidinggeven aan een succesvolle internationale producent en distributeur van hoogwaardige tuinmeubelen met een jaaromzet van zestig miljoen euro en honderdtwintig medewerkers. Zij/hij gaat de organisatie aansturen, wordt intern en extern het gezicht van het bedrijf en tilt Hartman met gerichte vernieuwingen naar een nog hoger niveau.

Over Hartman

Hartman is al vijftig jaar een grote naam in tuinmeubelen. Het bedrijf ontwerpt en produceert tuinstoelen, tuintafels, loungesets, kussens en parasols die tegen een stootje kunnen en het buitenleven leuker maken. De producten combineren comfort, design en kwaliteit en zijn geschikt voor iedere tuin en buitenruimte, hoe groot of klein ook. Hartman heeft in de jaren zeventig furore gemaakt met kunststof tuinmeubelen uit Enschede. Made in Holland dus. Inmiddels bestaat het assortiment grotendeels uit producten van andere materialen, zoals hout, aluminium en all-weather stof. Kunststof is echter nog steeds een belangrijke strategische productgroep.

Het hoofdkantoor van Hartman is gevestigd in Enschede. Die Twentse roots komen duidelijk terug in de cultuur die wordt gekarakteriseerd door bescheidenheid, een voorkeur om de zaken simpel te houden en een voorliefde voor de handen uit de mouwen steken. Mede dankzij die mentaliteit verkoopt Hartman haar tuinmeubelen inmiddels in zo’n veertig landen via vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Tsjechië en Noorwegen. Ook is – op kleine schaal – een start gemaakt met een aantal retailactiviteiten, waaronder in Spanje en Frankrijk. Daarnaast werkt Hartman met een eigen inkoopkantoor in China om daar producten in te kopen.

Hartman is decentraal georganiseerd en opereert vanuit zes werkmaatschappijen. De positionering van het merk verschilt per land en ook het kanaalportfolio is in iedere markt anders, al ligt de nadruk overal op het kop-staartbedrijfprincipe, waarbij Hartman levert aan de retail. Zo is Hartman in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een succesvol internationaal bedrijf met een gemiddelde jaarlijkse omzet van zo’n zestig miljoen euro – waarvan ongeveer een kwart uit de Benelux – en nog volop potentie.

Vacature: Chief Executive Officer

De CEO gaat leidinggeven aan de hele organisatie van Hartman, in binnen- en buitenland. In totaal gaat het om zo’n honderdtwintig mensen, van wie ongeveer de helft in Nederland. Zij/hij gaat een tandem vormen met de CFO en mede-eigenaar; zij samen vormen de holdingdirectie. Ook wordt zij/hij voorzitter van de Benelux-directie en gaat bovendien nauw samenwerken met de directies van de overige landenvestigingen. De CEO krijgt de mogelijkheid om te participeren in het bedrijf.

Het is voor mij tijd om een stapje terug te doen. Ik blijf wel betrokken als aandeelhouder en zal in die rol de nieuwe CEO de ruimte geven om zelf iets op te bouwen en haar/hem daarbij ondersteunen waar dat nodig is.” – Geert Steinmeijer, huidige CEO en mede-eigenaar

Een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van de CEO is om het gezicht te zijn van Hartman, zowel intern als extern. Dat vraagt om een charismatisch en empathisch leider die de cultuur en de mensen goed wil leren kennen en op basis daarvan de organisatie mee kan nemen in haar/zijn visie. Hier hoort ook bij dat de CEO woonachtig is in Oost-Nederland of bereid is naar deze omgeving te verhuizen, zodat zij/hij veel tijd kan besteden op de werkvloer in Enschede. Daarnaast is het zaak regelmatig de internationale locaties te bezoeken.

De lange termijn staat bij Hartman centraal. Het is aan de nieuwe CEO om die te bewaken en tegelijkertijd het bedrijf voor te bereiden op een eventuele verkoop over een aantal jaar. Dat betekent dat zij/hij Hartman naar de volgende fase brengt door de organisatie stap voor stap te stroomlijnen en vernieuwingen door te voeren. Denk daarbij aan digitalisering, e-commerce, duurzaamheid, productontwikkeling en optimalisaties over de verschillende markten heen. Dat vergt enerzijds een goed gevoel voor de trends in de markt en anderzijds een uitstekend begrip van hoe een maakbedrijf als Hartman werkt: van sourcen in het buitenland, eigen productie en voorraadbeheer tot collecties samenstellen, kanaalstrategieën en de supply chain.

In een bedrijf van deze omvang zit de CEO dicht op de business. De ideale kandidaat krijgt daar energie van en kan haar/zijn operationele en mensgerichte aanpak moeiteloos combineren met strategische, analytische en financiële vaardigheden. Dat maakt de nieuwe CEO een allround manager met een ondernemende instelling. Iemand die alles heeft om het succes van Hartman verder uit te bouwen.

 

Interesse?

Hartman werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.