Chief Digital Officer

Chief Digital Officer

  • E-commerce
  • Consumer
  • Hilversum
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 553 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pink Gellac werkgeverspagina voor andere vacatures

Pink Gellac is het marktleidende direct-to-consumer gelnagellakmerk in zowel Nederland als België. Het concept staat als een huis en is klaar om de rest van Europa te veroveren. De Chief Digital Officer is in charge om de digitale positionering van het merk te versterken en internationaal uit te rollen. 

Over Pink Gellac

Het succesverhaal van het Hilversumse merk Pink Gellac start in 2013, wanneer de oprichters een direct-to-consumer (D2C) en premium gelnagellak introduceren. Een tweewekelijks bezoek aan een nagelstudio behoort hiermee tot het verleden. Van Sangria Red tot Surfing Blue, met een keuze van inmiddels tweehonderd kleuren bestelt men de gelnagellak en bijbehorende manicureset voortaan online via de website, app of marketplaces. Hiermee creëert men de ultieme manicure gewoon vanuit huis. Het D2C-model is key voor het succes van Pink Gellac. Naast de online kanalen bouwt het merk hier ook op voort met Nederlandse brandstores.

Vandaag de dag gebruikt zo’n zeven procent van de vrouwelijke populatie gelnagellak en de prognoses voor de categorie zien er veelbelovend uit. Er is nog geen Europese marktleider voor de categorie, en digitaal biedt het merk Pink Gellac veel potentie. Dit zijn gegevens die ook Vendis Capital niet zijn ontgaan. Sinds september 2021 is Pink Gellac onderdeel van dit private-equityfonds. Vendis Capital werkt met de oprichters en het managementteam aan de groei van deze digital native vertical brand. In Nederland en daarbuiten; de eerste stappen in België en Duitsland zijn namelijk al gezet.

Binnen vijf jaar tijd moet de huidige miljoenenomzet van Pink Gellac vervijfvoudigd zijn. Om zo snel mogelijk tot de gewenste groei te komen, heeft het bedrijf een aantal strategische prioriteiten opgesteld. Denk hierbij aan het boosten van de marketingcompetenties en digitale skills, internationaal opschalen, de marketplaces aanjagen en het huidige platform verbeteren. Zo is onlangs de replatforming van Magento naar Shopify ingezet. Binnen al deze onderdelen speelt de Chief Digital Officer een allesbepalende rol.

Vacature: Head of Marketplaces

De Chief Digital Officer (CDO) neemt de lead om van Pink Gellac het leidende gellak-merk van Europa te maken. Dit doet zij/hij vanuit drie domeinen, namelijk: product, digital marketing en marketplaces. De CDO heeft een visie en kan een plan neerzetten om dit vervolgens zonder vastomlijnd kader uit te voeren. In de dynamische omgeving van Pink Gellac ziet zij/hij eenvoudig de grote lijnen. En geheel in lijn met de snelheid waarmee Pink Gellac zich verder wil ontwikkelen, houdt ook de CDO van een flink werktempo.

De webshop van Pink Gellac is goed voor 90 procent van de omzet. Met dit gegeven in het achterhoofd gaat de CDO vol energie verder met het optimaliseren van niet alleen de website, maar ook de app. De combinatie van enige technische kennis met een zeer commerciële blik is hiervoor cruciaal. De CDO heeft een duidelijk beeld van een goede webshop en zoekt continu naar verbeteringen en innovaties. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van onder andere a/b-testen en (markt)onderzoeken. Dit alles doet de CDO niet alleen, maar samen met de Head of Product en het bijbehorende team dat zij/hij tevens aanstuurt.

“De Chief Digital Officer begrijpt de gedachtegang van de consument als geen ander. Zij/hij speelt hier makkelijk op in en vertaalt dit vervolgens naar de juiste techniek.” – David de Graaf – Investment Director bij Vendis Capital

Samen met de Head of Product, Head of Brand en Head of Growth is de Head of Marketplaces een van de key-hires van Pink Gellac. Vanuit een hechte samenwerking wordt dit viertal met het nieuwe managementteam gezien als het fundament van het bedrijf. Dit houdt in dat zij samen het bedrijf verder vormgeven. Dit is dan ook de uitgelezen kans om deel uit te maken van dit mooie avontuur. 

 

Interesse? 

Pink Gellac werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.nl te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.