CDO (Chief Digital Officer)

CDO (Chief Digital Officer)

 • E-commerce
 • Consumer
 • Utrecht
 • Vanaf 12 jaar werkervaring
 • 3247 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Alpine Hearing Protection werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 12 jaar ervaring 
 • Met e-commerce 
 • En online marketing / socials 
 • Binnen B2C 
 • Ervaring met A-merken 
 • Commercieel en strategisch 

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Een festival, een tochtje op de motor, een baby die mee gaat op reis, of gewoon de behoefte aan rust en stilte: Alpine biedt gespecialiseerde gehoorbescherming voor alle situaties en alle leeftijden. De Chief Digital Officer versnelt de groei door middel van growth marketing, een sterke digitale positionering van het merk, en het creëren van een naadloze digitale customer experience.

Over Alpine

Het belang van gehoorbescherming dringt steeds meer door in het bewustzijn van de consument, want blijvende schade zit in een klein hoekje. Maar ook afscherming tegen geluid als middel om prikkels buiten te houden en tot rust te komen, wordt steeds populairder. Het is de missie van Alpine om gehoorbescherming even mainstream te maken als tandenpoetsen of het gebruik van zonnebrandcrème, zodat mensen een leven lang veilig kunnen genieten van geluid.

Van oordoppen op maat tot de nieuwste gehoorbescherming in stijlvol design – Alpine heeft voor iedere situatie de juiste oplossing. Het bedrijf ontwikkelt de producten zelf in samenwerking met haar leveranciers en partners, zoals vooraanstaande designbureaus (met een track record bij onder andere Apple) en de TU Delft. Alpine doet niet aan compromissen tijdens de ontwikkeling: de producten lopen voorop in design en functionaliteit. Hiertoe is een uitgebreid jaarlijks innovatie- en renovatieprogramma op touw gezet. Vanuit het aanstaande nieuwe kantoor in Utrecht werken straks meer dan vijftig medewerkers aan het vervullen van de missie van Alpine. Het bedrijf is vastbesloten om het grootste en beste merk in gehoorbescherming ter wereld te bouwen.

Alpine is preferred supplier van grote retailers zoals Ahold en Boots, concertzalen zoals Ziggo Dome en Afas Live, grote clubs zoals Paradiso en Tivoli, sportevenementen zoals Formule 1, en bijna alle grote festivals in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Daarmee is de scale-up nu al marktleider in Europa en binnenkort ook in de Verenigde Staten. Het grootste deel van de omzet is online gedreven, waar de uitgebreide collectie rechtstreeks verkrijgbaar is zowel in de eigen webshop als via platforms zoals Amazon. De laatste jaren is Alpine – met de steun van PE-fonds Vendis Capital – hard gegroeid: de omzet is in een paar jaar verviervoudigd. Alpine wil deze lijn niet alleen doortrekken, maar ook versnellen. Online is een belangrijk strategisch speerpunt om dit waar te maken.

Vacature: Chief Digital Officer

De Chief Digital Officer (CDO) wordt verantwoordelijk voor digital marketing (o.a. digital Content, SEA, SEO, Social, CRM), webshops en marketplaces. Deze domeinen worden ondersteund door een backend die volledig in dienst staat van de commercie, en waar de CDO ook de leiding over heeft. De CDO creëert een strategie waarin al deze domeinen een heldere positie innemen, en waarin de synergieën ertussen worden geoptimaliseerd. Hierbij valt te denken aan het optimaal inzetten van de integrale marketingmix om naamsbekendheid en merkbewustzijn blijvend te verhogen, zodat verkoop via alle kanalen uiteindelijk kan groeien. De CDO gebruikt haar/zijn commercieel-strategisch inzicht en de nieuwste methodieken om voor nieuwe producten of landen de juiste aanpak vast te stellen. Dit doet zij/hij altijd vanuit een sterke business case.

De omzet van Alpine is nu al voor zestig procent online gedreven en dit aandeel zal in de komende jaren blijven groeien. Om deze online groei mogelijk te maken heeft Alpine reeds strategische en operationele stappen gezet, zoals het uitbreiden van de online organisatie, de webshop naar Shopify brengen, en de nodige systemen toekomstbestendig maken. Het totale online team bestaat nu uit tien mensen en zal de komende jaren verdubbelen.

Er staat een succesvolle basis. Voor een ambitieuze, commerciële CDO is dit de kans om het Alpine-merk verder uit te bouwen – online, in een enorme groeimarkt. Het leuke van Alpine is dat we ook écht in alle online kanalen flink groeien, terwijl we nog maar nauwelijks upper-funnel (bijv. social, referral, of via influencers) actief zijn. Daarmee wacht de CDO een uitdagend, impactvol integraal vraagstuk. – Arthur van Keeken, CEO

De CDO maakt het ruime online marketing-budget (vele miljoenen) renderend door middel van een strategie waarin schaalbaarheid vooropstaat. Zij/hij doet dit samen met het e-commerce team en de andere disciplines onder haar/zijn leiding. De CDO bouwt het team verder uit en is een rolmodel dat het team inspireert met een ondernemende, flexibele, commerciële manier van denken en werken.

Dit is een ideale uitdaging voor een ervaren leider in e-commerce en online marketing met een focus op A-merken en B2C. De CDO begrijpt drivers en barriers en kan op basis van marktkennis en ervaring goed doorgronden in welke fase het merk zich per geografie bevindt. Daarbij behoudt de CDO te allen tijde het overzicht en gaat datagedreven en resultaatgericht te werk. De CDO heeft de mogelijkheid om te participeren in de onderneming en maakt deel uit van het directieteam, samen met de CEO, CFO, COO, Director of Innovation, en HR Director.

 

Interesse?  

Alpine werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem contact op met Ole Cohen via ole.cohen@topofminds.comom te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

CDO (Chief Digital Officer) Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.