Chief Commercial Officer

Chief Commercial Officer

 • Marketing
 • Consulting
 • Amsterdam
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 665 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Dealroom.co is een internationale start-up die gegevens en analyses over start-ups, innovatie en venture capital levert aan grote ondernemingen en de investeringssector. Het bedrijf zit momenteel middenin een transitie naar een gestructureerde scale-up en is op zoek naar een Chief Commercial Officer om de revenue organisatie te leiden en lid te worden van het Management Team. Met klanten als Unilever, McKinsey, Sony, Nestlé en de Boston Consulting Group, maakt het bedrijf een snelle groei door. Dealroom.co heeft al bewezen dat het bedrijf geschikt is voor de productmarkt en de steun van investeerders, maar is nog steeds klein genoeg voor de nieuwe CCO om echt een stempel te drukken.

Over Dealroom.co

Dealroom.co werd in 2013 opgericht door voormalig investeringsbankier Yoram Wijngaarde om een bedrijfsinformatiedatabase te creëren die meer gericht is op snelgroeiende, marktverstorende & innovatieve bedrijven, een betere Europese dekking, en een betere gebruikersinterface. De kracht van het bedrijf, gevestigd in Amsterdam, ligt in de kwaliteit van de gegevens die het kan leveren over Europese bedrijven, rekening houdend met de vele verschillende talen en ecosystemen voor startende bedrijven, en het dynamische venture capital-klimaat.

Dealroom.co biedt vier producten aan, die elk in gelijke mate bijdragen aan de omzet. SaaS is het product dat toegang biedt tot de database, API stelt bedrijven in staat om Dealroom.co direct te koppelen aan hun eigen CRM, custom research levert de klant op maat gemaakte strategische inzichten op, en het voor de overheid op maat gemaakte product is vergelijkbaar met een typische KvK-database, maar dan veel geavanceerder. Alle producten worden aangeboden op basis van een abonnement. Klanten zijn bedrijven, venture capital-fondsen en overheden.

Dealroom.co wordt ondersteund door een aantal sterke (venture capital) investeerders, die het bedrijf ook ondersteunen door hun netwerk en hun expertise ter beschikking te stellen.

Vacature: Chief Commercial Officer

De Chief Commercial Officer geeft leiding aan de marketing, business development, sales en customer success teams. De prioriteit is om de maandelijkse inkomsten te verhogen door het ontwikkelen van een prijsstrategie en vernieuwingsprogramma’s, en om de efficiëntie te maximaliseren in het genereren van leads, het behoud van inkomsten en de uitbreiding van de markt. Bepaalde basisprocessen binnen de marketing- en verkooporganisatie moeten verder worden ontwikkeld.

De rol omvat ook de samenwerking met het managementteam bij het definiëren van gedifferentieerde aanbiedingen en go-to-market strategieën, en met de productteams bij het voortdurend afstemmen van de product roadmap op de behoeften van de klanten.

Andere verantwoordelijkheden van de CCO zijn onder andere:

 • implementatie en verbetering van klantgerichte en inkomsten genererende processen, om een consistente ervaring voor prospects en klanten gedurende het hele klanttraject te verzekeren
 • ontwikkeling van sales forecasting-modellen met behulp van CRM-software zoals marketingautomatisering, pipeline- en abonnementsmanagement
 • vertegenwoordigen van de onderneming op evenementen

De Chief Commercial Officer zal ook het commerciële team uitbreiden van 7 naar ongeveer 20 mensen en zich richten op de uitbreiding van Dealroom.co in Azië en Noord-Amerika.

Carriereadvies Tjerk van der Lande Dealroom

“We zullen de sales snel uitbreiden, op duurzame wijze, en met een marktbenadering die past bij onze cultuur”
Lees hier het interview met Tjerk van der Lande, COO

Deze rol biedt een unieke kans voor een analytische en tegelijkertijd commerciële relatiebouwer om zich aan te sluiten bij een bedrijf dat snelle groei ondergaat en toch klein genoeg is voor een nieuwe CCO om echt zijn of haar stempel te drukken.

Kandidaatsprofiel

Vaardigheden
 • Echte passie voor technologie, start-up en venture capital markten
 • Flexibel en adaptief in een multiculturele en snelgroeiende start-up werkomgeving
 • Analytische en probleemoplossende denker
 • Ondernemend, een handen-uit-de-mouwen mentaliteit
 • Ervaring met de groei en opbouw van zowel verkoop- als marketingteams
 • Nieuwsgierig, moedig, positief en hongerig naar verbetering en ontdekking

Dealroom.co werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian Linker, via vivian.linker@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.