Chef Digital & Podcast

Chef Digital & Podcast

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 2817 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de BNR werkgeverspagina voor andere vacatures

BNR is aanvoerder van de audiorevolutie in Nederland. De vacature voor Chef Digital & Podcast bij BNR is dan ook een high-impact consulting-exit op het snijvlak van business en innovatie.

Over BNR

Ondernemende mensen die audio maken voor ondernemende mensen, dat is de kern van BNR Nieuwsradio. Het team van ruim vijftig redacteuren, eindredacteuren, podcastmakers, commentatoren, verslaggevers, online redacteuren, presentatoren en technici maakt onderdeel uit van de FD Mediagroep. Dag in dag uit zetten zij zich in om hun trouwe schare luisteraars te voorzien van zakelijk nieuws en achtergrondverhalen over het nieuws.

De audiorevolutie
Luisteren heeft de toekomst, zoveel is duidelijk. En de toekomst is digitaal. Met onder meer podcasts, AI, smart radio, Clubhouse en de synergie tussen nieuwe kanalen en FM is BNR niet weg te denken als pionier van het Nederlandse luisterlandschap.

Op dit moment biedt BNR ruim honderd podcast-titels aan, die maandelijks goed zijn voor 1.2 miljoen luisteracties. Het publiek bestaat hoofdzakelijk uit hoog opgeleide, werkende professionals, gemiddeld tussen de 25 en 39 jaar oud en wonend en/of werkend in de stad. Het medium is uitermate interessant voor adverteerders omdat 83% van de podcastluisteraars een positieve indruk van de adverteerder heeft, en 90% van de luisteraars de naam van de adverteerder onthoudt. Adverteerders kunnen bij BNR op dit moment kiezen uit verschillende advertentiemogelijkheden, van het sponsoren van bestaande BNR podcasts met bewezen track-record en vaste fans tot brandstories waarbij de adverteerder zelf de regie heeft.

“Als je onderdeel wilt uitmaken van de meest interessante mediaontwikkeling van dit moment dan moet je hier zijn. Audio is the next big thing en BNR is een vooruitstrevende, toekomstgerichte speler op dit gebied.” – Mireille van Ark, Hoofdredacteur BNR

Vacature: Chef Digital & Podcast

Chef Digital & Podcast is een MT-rol binnen BNR Nieuwsradio met de zakelijke verantwoordelijkheid voor het meest toekomstgerichte deel van de organisatie: digital & podcasts. De Chef Digital & Podcast stelt strategische plannen op om BNR toekomstbestendig te maken én slaat de brug naar de uitvoering. Van innovatie, businessmodellen en sponsoring tot interne processen, organisatiestructuur en timing – de Chef Digital & Podcast is verantwoordelijk voor alle aspecten rondom de BNR podcasts en de digitale doorontwikkeling van het merk, behalve de inhoud.

Alles behalve de inhoud
Wat BNR in huis heeft, is een team van de beste radio- en podcastmakers van Nederland. Zij doen niets anders dan content van de hoogste kwaliteit creëren. De Chef Digital & Podcast ontfermt zich over de andere aspecten die noodzakelijk zijn om de digitale tak het nieuwe decennium in te leiden. Het palet aan verantwoordelijkheden van de Chef Digital & Podcast is dan ook vergelijkbaar met dat van een Zakelijk Directeur, een Chief of Staff, een Business Development Manager en een rechterhand van de hoofdredacteur. Een uitermate veelzijdige rol dus, waarbij strategie, implementatie, commercie, techniek, proces, systemen, performance-management en zelfs finance bij elkaar komen.

“Wie komt mij helpen om BNR het nieuwe decennium in te leiden? Als Chef Digital & Podcast mag je de commerciële strategie voor onze digitale tak bepalen en implementeren. Van sponsorships tot synergie met FM en digitale innovaties zoals Clubhouse.” – Mireille van Ark, Hoofdredacteur BNR

Impact en vooruitgang
De Chef Digital & Podcast is altijd nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Zij/hij maakt impact door het opstellen en uitwerken van de verschillende scenario’s voor de toekomst van digitale media en het herkennen van kansen zoals producten, businessmodellen, sponsoren voor BNR en het ontwikkelen van synergie tussen verschillende onderdelen van de business. Zij/hij jaagt innovatie aan, luistert goed naar collega’s en stakeholders, en is een sparringpartner voor de Eindredacteur Podcasts en de Eindredacteur Commerciële Producties. Zij/hij zet heldere lijnen uit voor de organisatie, brengt structuur, houvast en vertrouwen, en zorgt voor draagvlak voor veranderingen.

Consulting exit
Het veelzijdige en pionierende karakter van deze rol maakt het een uitstekende landingspot voor kandidaten met een achtergrond in consulting. Het is een unieke kans om een merk dat zo zichtbaar is in de business community toekomstbestendig te maken.

 

Interesse?

BNR werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.