Chapter Lead

Chapter Lead

  • Rotterdam/hybride
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 2304 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Eneco werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 8 jaar ervaring
  • Met software engineering
  • Binnen corporate met sterke digital component
  • En met chapterstructuur
  • Technisch-strategische visie
  • Smeden van een team van 20-40 personen

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Eneco wil zich ontwikkelen tot een klimaatneutraal en digital-first energiebedrijf. Daartoe ontwikkelt het een productgedreven digital divisie, waarin product, data en IT samenkomen. De IT-chapters leveren technische expertise aan de productteams, die dicht op de business staan. De vier Chapter Leads bouwen de chapters – elk bestaand uit meerdere teams en technische subdomeinen – op en zorgen voor de hoogste engineering-standaard.

Over Eneco

Vanuit haar missie ‘duurzame energie van iedereen’ helpt Eneco consumenten en bedrijven om duurzamer te wonen, te werken en te leven. Het energiebedrijf richt zich met name op de radicale elektrificatie van industrie, mobiliteit en de gebouwde omgeving, het uitfaseren van aardgas en het versnellen van de adoptie van duurzame warmteoplossingen, zoals geothermie, groen gas en groene waterstof.

Eneco is actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk onder de labels Eneco, AgroEnergy, LichtBlick, Oxxio en WoonEnergie. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor in Rotterdam staat, groeit nog ieder jaar. Zo leverde Eneco in 2021 energie aan zo’n 5,6 miljoen klanten en noteerde het een omzet van 5,2 miljard euro. Daarnaast produceerde het in totaal 14.735 gigawattuur (GWh) energie, ruim tien procent meer dan in 2020, waarvan ongeveer zeventig procent aan wind- en zonne-energie.

Er is nu actie nodig om de planeet niet verder op te laten warmen dan anderhalve graad en leefbaar te houden voor de volgende generaties. Met het One Planet Plan nemen we onze verantwoordelijkheid. Samen met onze klanten werken we ernaartoe om in 2035 klimaatneutraal te zijn.” – As Tempelman, Chief Executive Officer

De digitale producten en proposities van Eneco zijn cruciaal om de energietransitie te versnellen en het One Planet Plan te realiseren. In de roadmap staan bijvoorbeeld dynamic pricing, waarbij tarieven worden aangepast op de actuele vraag en aanbod van energie, en de Virtual Power Plant – een systeem dat Eneco-assets en third party assets verbindt. Met behulp van dat laatste systeem kan Eneco realtime reageren op de vraag naar energie. Ook een platform voor warmtepompen, dat installateurs, monteurs en consumenten inzicht biedt in het functioneren van warmtepompinstallaties, en een app first-servicemodel staan op de strategische agenda. Om dit te kunnen realiseren, wordt de digital organisatie gemoderniseerd. In deze modernisatie ligt de focus op product (dicht op de business) en op topkwaliteit engineering. De Chapter Leads spelen in dit proces een grote rol.

Vacature: Chapter Lead

De vier nieuwe Chapter Leads zijn elk verantwoordelijk voor de teamontwikkeling en kwaliteitsstandaard in hun eigen chapter. Ze hebben een duidelijke taak: de technische lat voor Eneco en de gehele sector bepalen, en ervoor zorgen dat de engineers in de chapters de hoogste standaarden nastreven. Onder leiding van de Chapter Leads werken de chapters toe naar de technisch-strategische stip op de horizon, die de Chapter Leads samen met de Head of Engineering, vakinhoudelijke Chapter Principals en Team Leads formuleren.

Omdat ze volop in transitie is, bevindt de digital organisatie van Eneco zich nu nog in een hybride situatie. De vier chapters krijgen in de toekomst elk een duidelijke technisch-inhoudelijke focus. De structuur hiervan vullen de Chapter Leads samen met de Head of Engineering verder in. Momenteel zijn de chapters als volgt onderverdeeld:
– .NET
– Online (een combinatie van front-end-systemen en –functionaliteiten, waaronder Sitecore)
– Platforms (configureerbare systemen, zoals Dynamics en Salesforce)
– QA/testing.

Strategisch belang
De Chapter Leads zijn fundamenteel in het succesvol maken van de transitie en van de algehele strategie van Eneco, waarin de focus sterk op digital ligt. Binnen het domein van hun chapter zetten de Chapter Leads een technisch-inhoudelijke en strategische visie neer. Aan de hand van het bestaande team analyseren ze wat er nodig is om deze visie te verwezenlijken, en bouwen ze het team volgens een heldere rationale verder uit. Indien nodig pitchen ze bij de Head of Engineering voor meer teambudget om collega’s aan te kunnen nemen.

De Chapter Leads dragen HR-verantwoordelijkheid over hun team en zorgen dat al het potentieel benut wordt. Ze buigen zich over talentmanagement, creëren een cultuur met sterke onderlinge cohesie tussen de engineers, en prioriteren learning en development. De Chapter Leads smeden de engineers in hun chapter samen tot een sterk functionerend team, ook als ze in verschillende productteams werken.

De Chapter Leads hebben een leidende functie vol HR-verantwoordelijkheid, maar blijven onverminderd geïnteresseerd in de inhoud. Ze hebben een relevante technisch-inhoudelijke achtergrond die aansluit bij het domein van hun chapter en blijven op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied. Daar ligt immers hun passie.” – Alex Palma, Head of Engineering

Deze functie is ideaal voor een engineering leader die uitstekende resultaten behaalt op een van bovengenoemde technische domeinen en stevige ervaring heeft in het aansturen van specialisten. Zij/hij treedt aan in een functie waar strategische visie, passie voor software engineering en een ambitieus HR-beleid voor een chapter van minstens dertig teamleden samenkomen. Het is een unieke kans om niet alleen impact te maken op de digital organisatie en de bedrijfsstrategie van Eneco, maar ook op de maatschappijbrede energietransitie.

 

Interesse?

Eneco werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Jessica Lim via jessica.lim@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Jessica Lim Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.