Channel Manager Contactlenzen

Channel Manager Contactlenzen

 • Marketing
 • Consumer
 • Schiphol
 • 720 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de GrandVision werkgeverspagina voor andere vacatures

Met formules als Eye Wish. Pearle, lenstore.co.uk en Vision Express is GrandVision wereldleider in optiek-retail. Wanneer je denkt dat volwassenheid altijd ten koste gaat van snelheid en groeipotentie heb je het mis. Het geheim van het succes van GrandVision: een heel goed support center gecombineerd met een heel efficiënte manier om verbetering en innovatie door te voeren bij verschillende merken. Contactlenzen zijn aangewezen als een markt met veel groeipotentie. Ze bouwen nu aan een wereldwijde afdeling om die potentie waar te maken.

Zorg voor oogzorg

GrandVision is de paraplu die 34 retailers verenigt die allemaal marktleider zijn op het gebied van de zonnebrillen, brillen, contactlenzen en accessoires. Ze beschikken over ijzersterke e-commerce platforms en meer dan 6.400 winkels in 44 landen in Europa, Amerika en Azië. Het bedrijf is beursgenoteerd en ondersteund door HAL Investments. Ze zijn al wereldleider, maar hun ambities reiken nog verder. Ze willen de beste betaalbare oogzorg ter wereld bieden, om er op die manier voor te zorgen dat mensen meer uit het leven kunnen halen. Dat is wat ze bedoelen wanneer ze stellen “in Eye Care, we care more”. GrandVision doet zo zijn naam eer aan. Een essentieel onderdeel van het succes van GrandVision is talentmanagement. Ze zoeken mensen voor een carrière, niet voor zomaar een baan. Het bedrijf is opgebouwd door mensen die een succesvolle carrière hebben opgebouwd door ervaring op te doen in meerdere takken van sport en op verschillende plekken. Neem Bas Reintjes. Hij kwam bij GrandVision binnen als Business Development Manager en kreeg snel de kans door te stromen naar de supply chain kant van het bedrijf in Brazilië. In oktober vorig jaar keerde hij terug naar Amsterdam in een nieuwe rol: die van Director Center of Excellence Contact Lens & Accessories.

“Tot nu toe zijn brillen altijd het focuspunt van de business geweest. Het is hoog tijd dat we ons gaan bezig houden met lenzen en accessoires, daar zit nog een enorme groei in. Daarom hebben we besloten om een Center of Excellence Contact Lens & Accessories op te zetten en een Channel Manager Contactlenzen aan te trekken met een wereldwijde verantwoordelijkheid.” – Bas Reintjes

Het doel van het Center of Excellence is om de nodige expertise op het gebied van lenzen te bieden aan bedrijven om daar hun voordeel mee te doen. Het departement zal uit 5 FTE bestaan, allemaal nieuw aangetrokken professionals die uitblinken in end-to-end category management. Met veel energie en ambitie zullen ze de contactlenzen aantrekkelijk maken voor de consument en zo extra opbrengst genereren voor GrandVision.

Over de vacature: Channel Manager Contactlenzen

Mensen die lenzen dragen kunnen kiezen uit meerdere typen. Welke keuze ze ook maken, het is nooit een eenmalige aanschaf. Een abonnement kan het leven van de consument vergemakkelijken, net als dat van de winkelmedewerker, wat weer zal leiden tot meer tevreden en loyale klanten. De Channel Manager Contactlenzen zal een omni-channel abonnementsmodel voor lenzen ontwikkelen, implementeren en commercialiseren om zo het klantenbestand steeds verder te vergroten. De Manager zal nauw samen gaan werken met Reintjes om de route voor commercialisatie vast te stellen. Op sommige markten is al een begin gemaakt met een dergelijke constructie, maar het gaat veelal om onontgonnen terrein. Het uiteindelijke doel is om een wereldwijd model te ontwerpen dat op groepsniveau gemanaged kan worden. Dat zal in samenspraak gaan met andere afdelingen zoals IT en supply chain.

De volgende stap is om het model te implementeren, zodat consumenten hun gekozen lenzen kunnen ontvangen, advies van experts krijgen en als lid gebruik kunnnen maken van deals wanneer en waar ze die nodig hebben. Dit gaat ook om het snel groeien van het klantenbestand binnen alle markten van GrandVision, het ontwikkelen van CRM programma’s om het voor de klant zo aantrekkelijk mogelijk te maken, het commercialiseren op iedere markt, het in staat stellen van personeel om eenvoudig abonnementen te verkopen en best practices te delen. Om te begrijpen wat de regionale markten precies nodig hebben, die wensen vertalen en draagvlak te creëren voor het model zal de Manager samenwerken met lokale managementteams.

Vervolgstappen Na de startfase van het abonnement zal de Channel Manager Contactlenzen in de gaten houden wat nieuwe mogelijkheden zijn om lenzen, zowel online als offline, aan de man te brengen buiten de winkels van GrandVision. Deze fase zal draaien om het voorbereiden van businessplannen en het implementeren van goedgekeurde plannen. Een potentiële volgende stap buiten het Center of Excellence zou een salesmanagement rol kunnen zijn in een van merken.

Kandidaatsprofiel

 • Analytisch en resultaatgericht
 • Flexibel en leergierig
 • Gemotiveerd en optimistisch van aard
 • Sterk stakeholdermanager
 • Bereid om enkele dagen per maand te reizen binnen Europa

Ervaring

 • Academische opleiding
 • P&L verantwoordelijkheid
 • Minimaal 7 jaar ervaring in commerciële retail of e-commerce
 • Ondernemersachtergrond is een pré
 • Met succes een nieuw kanaal of categorie gelanceerd
 • Change management in een matrix organisatie
 • Digitale media, abonnementen, ERP, UX, SEO, SEA etc.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.