Channel Activation Manager

Channel Activation Manager

Maarssen

FMCG

Marketing

Publicatie: 31 juli 2018

Pionieren, dat is: vrij zijn en verantwoordelijkheid nemen, onbekende wegen inslaan, experimenteren en eigenhandig aan iets moois bouwen. Precies wat de Channel Activation Manager Savoury Away From Home bij PepsiCo gaat doen. De functie is nieuw, en kent dus geen precedent. Wel is er een energiek marketingteam dat de Channel Activation Manager ondersteunt bij zijn/haar missie om het Savoury Away From Home-kanaal verder te laten groeien. Een rol voor een ambitieuze, autonome marketeer die aan een serieuze next step toe is. 

Werken bij PepsiCo is als spelen in de Champions League. Beter: de NFL of MLB, want dit Amerikaanse bedrijf heeft met wereldwijd ruim een kwart miljoen medewerkers een internationale top 3-ranking in Food & Beverages. De Snacks categorie is, naast de categorieën Beverages en Nutrition, de grootste categorie binnen de organisatie en groeit ook nog eens hard. Met premium-merken als Duyvis, Lay’s, Doritos en Cheetos heb je je reputatie bepaald niet tegen; voor Duyvis is Nederland zelfs lead country. Maar het succes alléén aan imago ophangen, doet geen recht aan de constante en compromisloze commitment van het 21-koppige marketingteam. Hun inzet loont, want ze slepen flink wat awards in de wacht. Wat ook helpt: met aantrekkelijke innovaties boven op de laatste food-trends zitten.

VACATURE: Channel Activation Manager Savoury Away From Home

De Channel Activation Manager Savoury Away From Home (hierna: Channel Activation Manager) komt niet in een gespreid bedje terecht, maar stapt in een nieuwe rol binnen de groeiende Snacks-divisie. Hier ligt geen uitgestippelde roadmap klaar. Wel is er een heldere ambitie: groei van het Away From Home-kanaal. Dit door middel van het ontwikkelen en fine-tunen van de marketingstrategie binnen dit kanaal, alswel activaties en het beter neerzetten van de executie en dichter betrokken te zijn bij tenders. De weg naar succes ligt niet vast, maar wordt door de Channel Activation Manager zelf verkend en uitgestippeld.

De Channel Activation Manager werkt vooral met lokale en globale merken met veel autonomie. Een te gekke out-of-the-box activatie neerzetten in pretparken, bioscopen of tankstations? Dat kan gewoon, want binnen het Away From Home-kanaal is volop ruimte voor creativiteit en eigen initiatief. Natuurlijk moeten de nieuwe campagnes, concepten en strategieën in lijn zijn met de merkvisie, maar de Channel Activation Manager voelt feilloos aan waar de grenzen liggen.

De Channel Activation Manager werkt in het marketingteam van de Savoury-afdeling, een perfecte habitat voor professionals die al enige tijd een ‘next step’ of zelfs ‘big jump’ overwegen, maar selectief-kritisch zijn, want: ambitieus en nooit uitgeleerd. Die volgende stap moet dus echt in de goede richting zijn. Misschien omhoog, misschien opzij, maar in elk geval vooruit. Tussen nieuwe collega’s die je echt niets hoeft te vertellen over marketing snijdt het carrière-mes aan twee kanten: hij/zij kan eerdere kennis kwijt én nieuwe opdoen. Kortom: een klimaat waarin iemands expertiseniveau constant wordt gechallenged, maar waarin ook alle ruimte bestaat om te groeien door te experimenteren.

KANDIDAATSPROFIEL

De ideale kandidaat? Een gedreven Activatie Manager met een sterk merkgevoel. Iemand met WO-brains die vanuit een strategie kan denken, maar niet in theoretische modellen blijft hangen. Een autonome geest die op resultaat focust, maar ook makkelijk samenwerkt om dat te bereiken. Een doener die het zelf kan, maar dankzij een aanstekelijk enthousiasme en een berg energie ook een panklare briefing voor externe bureaus en interne sales collega’s realiseert. FMCG ervaring is een pre, geen must. Belangrijker is je persoonlijkheid waar niemand om heen kan, en wil.

PERSOONLIJKHEID

 • Autonoom
 • Extravert
 • Resultaatgericht
 • Energiek

ERVARING

 • WO-niveau
 • Als Shopper / Channel Marketeer, Brand Manager of Key Account Manager Out Of Home
 • Liefst bij een groot bedrijf

COMPETENTIES

 • Merkgericht
 • Gevoel voor sales
 • Overtuigend
 • Vloeiend Nederlands en Engels

PepsiCo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via suzanne@topofminds.com.

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Suzanne Goedhart-Limmen

Senior Consultant

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Inspirerend interview

Channel Activation Manager

Pionieren, dat is: vrij zijn en verantwoordelijkheid nemen, onbekende wegen inslaan, experimenteren en eigenhandig aan iets moois bouwen. Precies wat de Channel Activation Manager Savoury Away From Home bij PepsiCo gaat doen. De functie is nieuw, en ke …

Lees meer