CFO

CFO

  • Finance
  • Consumer
  • Zaandam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 4165 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Zuiver groep werkgeverspagina voor andere vacatures

Design van morgen voor het interieur van vandaag – dat is de filosofie van de Zuiver groep. De Nederlandse onderneming is wereldwijd succesvol en heeft de ambitie om de komende jaren te verdubbelen in omzet. De nieuwe CFO zorgt dat de onderneming op het gebied van Finance en IT klaar is voor de beoogde groei.

Over de Zuiver groep

Met veel passie en plezier ontwerpt, produceert en verkoopt Zuiver BV eigentijdse, trendbepalende en karaktervolle meubels, verlichting en interieurartikelen. De groeiende collectie van moderne meubelstukken, extravagante ontwerpen en internationaal geïnspireerde producten combineren perfect met elkaar en passen in veel verschillende interieurs.

Het bedrijf is internationaal doorgebroken met de merken Zuiver, Dutchbone, Bold Monkey en Banne.  De Zuiver groep verkoopt haar producten inmiddels in meer dan tachtig landen, verspreid over drie continenten. Desondanks staat het bedrijf met beide benen stevig op de Noord-Hollandse grond: succes zonder kapsones.

Vanuit het iconische hoofdkantoor in Westzaan, een karakteristiek Zaans pand aan het Noordzee kanaal, maken zo’n tachtig jonge, enthousiaste professionals Nederlands design internationaal beschikbaar. Dat doen ze via een omnichannelaanpak, onder andere bestaande uit een eigen webshop, e-commercepartners als fonQ en Wehkamp, shop-in-shops, internationale distributeurs en hippe woonwinkels.

“We zijn in 1998 begonnen als vier vrienden met een gedeelde passie en een scherp oog voor design. Die vriendschap zit nog steeds diep in onze cultuur. Je ziet het niet alleen terug in hoe we binnen de Zuiver groep met elkaar omgaan, maar ook in hoe we werken met onze leveranciers, klanten en partners.” – Caroline van Velze, Creative Director

De afgelopen jaren is de Zuiver groep flink gegroeid en het bedrijf is nu klaar voor de volgende stap: een verdubbeling van de omzet binnen een paar jaar. De onderneming heeft de hechte cultuur, sterke merken en internationale slagkracht om die ambitie waar te maken.

Om ook de finance- en IT-kant van de schaalvergroting in goede banen te leiden, creëert Zuiver BV een nieuwe rol: CFO.

De vacature: CFO

Om de omzet van de Zuiver groep te verdubbelen, is de rol van de CFO cruciaal. De CFO is het analytische geweten van deze creatieve onderneming en sparringpartner voor de ambitieuze founders. Door een gestructureerde Finance- en IT-organisatie neer te zetten, stoomt de CFO Zuiver BV klaar voor de volgende groeifase. Kortom, het is een strategische rol met een bijzondere dynamiek.

“Als structuur jouw signatuur is, is nu het moment om jouw stempel op onze onderneming te komen drukken. Zo help je ons de stap te zetten naar een groter, professioneler bedrijf.” – Pieter Hogenhout, Managing Director

Als eindverantwoordelijke voor alle Finance- en IT-activiteiten kan de CFO rekenen op de Head of Finance en de Head of IT voor de dagelijkse gang van zaken. Op dit moment hebben zij alles goed op orde. De komst van de CFO zal beide afdelingen in een stroomversnelling brengen wat betreft schaalbaarheid en professionalisering. De CFO heeft het mandaat om de organisatie naar eigen inzicht te optimaliseren, van processen, rapportages en budgetten tot en met systemen, partnerships en opbouw van de afdeling.

De markt waarop Zuiver actief is, staat geen moment stil en Zuiver beweegt mee. De directie zal regelmatig met de CFO sparren over de te kiezen strategie. Zonder afbreuk te doen aan de creatieve bezieling van het bedrijf zorgt de CFO dat belangrijke beslissingen steeds vaker en beter op basis van feiten worden genomen.

Affiniteit met de buzz van online scale-ups is in deze onderneming een noodzakelijke voorwaarde voor succes. De grootste vooruitgang boekt de CFO hier met een open, mensgerichte en motiverende leiderschapsstijl.

Zuiver groep werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.