CFO

CFO

  • Scale-up
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf Vanaf 5 jaar werkervaring jaar werkervaring
  • 1008 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Oedipus werkgeverspagina voor andere vacatures

Oedipus. Wat in 2011 begon als Amsterdams thuisbrouwsel van een enthousiaste vriendengroep, is binnen no time uitgegroeid tot volwaardig biermerk met biergigant Heineken als partner. De zaken gaan goed en er liggen grootse creatieve plannen op tafel. Daarom is er plek voor een financieel brein in de vorm van een CFO. Eentje die op zijn tijd van een biertje houdt. Of twee.

Over Oedipus

Even terug naar het begin. Tijdens een brainstorm over de merknaam popte Oedipus op. De naam van de mythologische koning die zijn moeder meer dan liefhad dan wel het Freudiaanse complex. Met hun moeders als inspiratiebron zochten de vrienden een naam die geen connectie met bier had. Tot acht jaar geleden dan.

Oedipus is allesbehalve een doorsnee biermerk. Vanaf moment één is duidelijk dat het zich richt op een groter verhaal van meerdere smaken en bierstijlen. In een biermarkt waarin o.a. Belgisch abdijbier met standaard etikettering domineerden, lieten de vrienden zich inspireren door de flamboyante American craft beers. Het resultaat mag er zijn: bieren met fantasierijke smaken vol eclectische en kunstzinnig vormgegeven labels.

Honderden thuisbrouwsels en verkoop op markten en festivals, die periode is sinds 2015 passé. Sindsdien komt alles samen in Oedipus’ eigen productieruimte met taproom in Amsterdam-Noord. Van de frisse saison Mannenliefde en creatieve seizoensbieren tot een partnership met Heineken. Het gaat de bierzaak voor de wind.

“Bier is niet alleen wat in het glas zit, er zit een hele wereld omheen. We willen nog meer doen met natuur, nog meer met muziek en cultuur. Die plannen hadden we ook met zijn vijven kunnen realiseren, maar dan had het ons twintig jaar gekost. En we can’t wait.” – Tristan Spits, co-founder Oedipus, interview met Parool [18 augustus 2019]

Een Oedipus Galaxy, dat is wat de groep met het brouwen wil bouwen. Een bieruniversum waarin eten, muziek, cultuur en natuur samenkomen. De verbindingen komen terug in de vorm van een eigen stadsboerderij, waar het team met zelf verbouwde ingrediënten werkt en tastings organiseert. Het creatieve centrum uit zich in een levendige bar én een brewclub inclusief een cultuur- en muziekpodium. Met behulp van Heineken en een ijzersterke CFO wordt deze droom binnenkort werkelijkheid.

Vacature: CFO

Om de groei van Oedipus tot een daverend succes te maken, is dit hét moment om als CFO het schip te betreden. Deze sterke persoonlijkheid maakt een flinke professionaliteitsslag in de financiële organisatie. Dankzij het neerzetten van een eenduidig beleid en de opmaak van de juiste rapportages en analyses, drukt zij of hij een belangrijke stempel op de groei van de bier-business.

Hier stop het niet. Van finance en legal tot de operationele kant van HR en de backoffice, alle financiële activiteiten vallen binnen de scope van de CFO. Een stevige financiële achtergrond met uitstekende stakeholdermanagementskills zijn daarom essentieel. Denk hierbij aan ervaring binnen een corporate, of de consulting- of investmenthoek, maar ook non-profit en de culturele sector zijn logische sectoren. Een goede financiële basis in combinatie met ondernemerschap is essentieel.

Naast alle dagelijkse beslissingen, is de CFO als volwaardig onderdeel van het MT essentieel voor de toekomstige beleidsvorming van Oedipus. De CFO denkt bijvoorbeeld strategisch actief mee over nieuwe productontwikkelingen. Dankzij een proactieve houding en een heldere visie vertaalt zij of hij deze eenvoudig naar ideeën tijdens de brainstorms binnen het managementteam.

Goed om te weten: Heineken heeft een minderheidsbelang, maar Oedipus blijft een autonoom bedrijf dat creativiteit, open-mindedness en no politics hoog in het vaandel heeft staan. De koers bepalen ze zelf en ze zijn daarbij superambitieus, zo ook de ondernemende CFO. Naast financiële feiten paraat hebben, praat dit cijfermatige talent overigens gretig mee over smaak en heeft daarnaast een brede culturele interesse.

De ideale kandidaat is, net als het Oedipus-bier zelf, ruimdenkend, sociaal geëngageerd en gedijt perfect binnen een informele sfeer. Het huidige team van de bierbrouwer bestaat uit 40fte, zowel in dienstverband als met flexibele aanstelling. De focus op diversiteit die het merk uitdraagt, speelt ook binnen de organisatie een grote rol.

Oedipus werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian Linker, via vivian.linker@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.